CookiesPhilips Wireless HDTV Link introductie

25 september 2009 08:41 door Hans Wind

Philips Wireless HDTV Link introductieDe nieuwe Philips Wireless HDTV Link is een module om een draadloze verbinding tot stand te brengen tussen je HD TV en je decoder, Blu-ray Disc speler of andere audiovisuele apparaten, waarbij je interieur onaangetast blijft.

Voortaan hang je je tv op waar je maar wilt (boven de haard, in een nis of in de wand) en niet langer daar waar de kabels je verplichten om ze op te hangen. Dankzij de draadloze HDMI-verbinding kan je je decoder of je audiovisuele apparaten zelfs een ander plaatsje geven of helemaal wegwerken: in een bereik van 20 meter ben je verzekerd van het beste 1080p/30 HD-signaal om te genieten van dezelfde hoge beeldkwaliteit, maar dan zonder kabels.

De module Wireless HDTV Link beschikt over twee digitale HDMI-aansluitingen en twee componentaansluitingen, waardoor je snel en makkelijk kunt omschakelen tussen tv, dvd of gameconsoles zonder dat je telkens van kabels of pluggen moet veranderen.

Er bestaan al producten om kabels te vervangen met het oog op een draadloos gebruik, maar ze hebben de neiging de beeldkwaliteit aan te tasten waardoor de flatscreen niet optimaal presteert. De module Wireless HDTV Link van Philips daarentegen maakt als eerste gebruik van een digitale draadloze technologie die HD-signalen in 1080i en 1080p/30 doorstuurt zonder dat er kabels aan te pas komen, in een fraaie, functionele behuizing. De ontvanger werd ook speciaal zo ontworpen dat hij achter een standaard tv-muursteun past en dus aan het zicht onttrokken wordt om niets af te doen aan het interieur.

De Wireless HDTV Link van Philips is volgens het bedrijf de enige draadloze oplossing waarmee je een verbinding tot stand kan brengen tussen alle (CEC) HD-tv’s van de grootste merken en je audio- en videoapparaten, voor een reële HD-beleving in 1080p. Omdat de Wireless HDTV Link conform de HDMI CEC-norm is, kan je er van op aan dat al je apparaten onderling naadloos samenwerken.

Philips Wireless HDTV Link kenmerken

Draadloze HD-kwaliteit
• Digitale transmissie van het 1080p-signaal
• Bereik tot 20 meter

Tot 4 zones
• 2 HDMI-aansluitingen
• 2 component video-ingangen

Plug & Play
• Geen configuratie vereist
• Alle nodige elementen zijn meegeleverd
• Installatie in minder dan 5 minuten en compatibiliteit met alle HD-apparaten (decoder, blu-raydiscspeler, Playstation) van bekende merken

Wireless HDTV Link prijs en beschikbaarheid
De module Wireless HDTV Link is in Nederland beschikbaar vanaf september voor de marktadviesprijs van 599,99 Euro

Bron: Philips