CookiesPinnacle DVB-T TV Flash Stick introductie

6 maart 2007 15:41 door Hans Wind

Pinnacle DVB-T TV Flash Stick introductiePinnacle Systems Inc. introduceert vandaag de Pinnacle PCTV DVB-T Flash Stick, een externe USB 2.0 oplossing die een digitale TV tuner hardware/software combineert met 1GB aan flashgeheugen. Zeker nu de analoge TV ontvangst via de ether is gestopt bestaat in ons land steeds meer belangstelling voor DVB-T produkten zoals deze USB digitale TV ontvanger. Hoewel DVB-T geen HDTV signaal ondersteunt willen we er toch even aandacht aan besteden.

“De PCTV DVB-T Flash Stick is dankzij “Plug and Watch” uitermate geschikt voor gebruikers en huishoudens met meerdere computers.” zegt David Barnby, Vice President Sales & Marketing, EMEA van Pinnacle Systems. “Met de geïntegreerde TV- en PVR-software kun je zonder software installatie direct TV-kijken op elke PC, thuis, op het werk of bij vrienden.”

Inpluggen en TV-kijken
In tegenstelling tot andere TV tuners, waarvoor je eerst software moet installeren op de PC, is op de PCTV DVB-T Flash Stick de TV tuner- en PVR-software al geïnstalleerd op het aanwezige Flashgeheugen. Om TV te kijken hoeft de gebruiker slechts de PCTV Flash Stick te plaatsen in de USB2 poort van de PC en na een eenmalige automatische kanaalscan is de PCTV DVB-T Flash Stick klaar voor gebruik.

Inpluggen en opnemen met de Pinnacle PCTV DVB-T Flash Stick
Naast het kijken van Digitale TV (DVB-T)*, kan de gebruiker ook live-TV pauzeren (TimeShiften) en opnemen met de PCTV DVB-T Flash Stick.

Alle opnames kunnen direct op het aanwezige geheugen van de Stick in MPEG2- of het ruimtebesparende DivX-formaat worden opgeslagen. Dit maakt het zeer eenvoudig opnames te verplaatsen van de éne naar de andere PC. Daarnaast kun je de programma’s ook gewoon op de harde schijf van de PC opslaan of rechtstreeks op DVD branden.

Voor maximale mobiliteit en gebruiksgemak worden de zenderinstellingen en de Electronische Programma Gids-(EPG) gegevens opgeslagen op de Stick. Het apparaat wordt geleverd inclusief een mini-afstandsbediening en mini-antenne. Dankzij de standaard IEC antenne-aansluiting kan er desgewenst ook een externe (buiten-)antenne op aangesloten worden.

Prijs en beschikbaarheid
De Pinnacle PCTV DVB-T Flash Stick zal vanaf eind maart verkrijgbaar zijn bij de bekende retailketens, de computerspeciaalzaak en via de website van Pinnacle Systems (www.pinnaclesys.com). De verkoopadviesprijs bedraagt E 99,00 incl. BTW.
* DVB-T ontvangst in Nederland: Nederland 1, 2, 3, en de regionale zender zijn gratis, digitaal via de ether te ontvangen. Afhankelijk van de locatie kan een buitenantenne vereist zijn. In de ons omringende landen (o.a. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) zijn bijna alle zenders gratis digitaal te ontvangen.