CookiesPinnacle DVB-T TV stick voor de MAC

9 maart 2007 08:27 door Hans Wind

Pinnacle DVB-T TV stick voor de MACPinnacle Systems Inc, introduceert twee nieuwe USB TV-Tuner oplossingen voor de Mac. Met de nieuwe, compacte Pinnacle TV for Mac Sticks verandert elke Mac in een volledige TV-ontvanger/recorder met afstandsbediening.

“Macs zijn beroemd vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en de krachtige functies van het besturingssysteem. Nu kunnen Mac-bezitters de mogelijkheden van hun computer verder uitbreiden en hun Mac veranderen in een TV mét videorecorder,” zegt Jeff Hastings, algemeen directeur Pinnacle Systems en vice president van Avid. “ Met de Pinnacle TV for Mac Sticks kan iedereen, thuis of op reis, genieten van gebruiksvriendelijke, hoge kwaliteit TV op de Mac.”

De Pinnacle TV for Mac reeks bestaat uit twee modellen:

• Pinnacle TV for Mac DVB-T Stick ”“ waarmee Europese gebruikers digitale TV* kunnen kijken of pauzeren (TimeShiften) of hun favoriete programma’s kunnen opnemen
• Pinnacle TV for Mac Hybrid Stick ”“ heeft dezelfde functionaliteit als de DVB-T Stick maar is tevens ook geschikt voor analoge kabel-TV-ontvangst. Daarnaast wordt een video-adapterkabel meegeleverd waarmee analoge video opgenomen kan worden van externe bronnen.

De USB 2.0 interface heeft ruim voldoende capaciteit om goede kwaliteit video naar de Mac te kunnen streamen. Pinnacle TV for Mac Sticks krijgen stroom via de USB-poort waardoor geen externe voeding nodig is. Na het inpluggen kunnen gebruikers rustig gaan zitten en met de bijgeleverde afstandsbediening van televisieprogramma’s genieten met hetzelfde comfort als met een traditionele TV. Dankzij de standaard antenne-aansluiting kan er heel eenvoudig een externe (buiten-)antenne of de bijgeleverde mini antenne op aangesloten worden.

Pinnacle TV for Mac Sticks worden geleverd inclusief Elgato EyeTV Lite TV- en opnamesoftware.

Meer dan alleen kijken
Naast het kijken van TV kunnen gebruikers met de TimeShifting functie hun favoriete programma’s pauzeren of herhalen. De Sticks veranderen de Mac in een persoonlijke videorecorder (PVR), waarmee direct opnames gemaakt kunnen worden of via de geïntegreerde programmagids (EPG) opnames geprogrammeerd kunnen worden. Opnames worden op de harde schijf van de Mac opgeslagen in DVD MPEG-2 kwaliteit. Met de meegeleverde A/V-adapterkabel kunnen gebruikers video opnemen van externe bronnen zoals camcorders of videorecorders. Hiermee is de Stick dus ook een handige oplossing voor het overzetten van analoge video op de Mac.

Prijzen en beschikbaarheid
Consumenten kunnen vanaf eind maart de Pinnacle TV for Mac Sticks aanschaffen bij de bekende retailketens, de computerspeciaalzaak of via de website van Pinnacle (www.pinnaclesys.com).

De adviesprijzen zijn als volgt:
Pinnacle PCTV DVB-T Stick for Mac € 89,00 incl. BTW. Bekijk de actuele prijs bij Kieskeurig
Pinnacle PCTV Hybrid Stick for Mac € 119,00 incl. BTW. Bekijk de actuele prijs bij Kieskeurig

* DVB-T ontvangst in Nederland: Nederland 1, 2, 3 en de regionale zender zijn gratis, digitaal via de ether te ontvangen. Afhankelijk van de locatie kan een buitenantenne vereist zijn. In de ons omringende landen (o.a. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) zijn bijna alle zenders gratis digitaal te ontvangen.