CookiesPinnacle PCTV Nano Stick introductie

8 januari 2008 15:38 door Hans Wind

Pinnacle PCTV Nano Stick introductiePinnacle heeft vandaag op de CES in Las Vegas de Pinnacle PCTV Nano Stick gepresenteerd; een digitale USB TV-tuner, ter grootte van een sierraad, uitgerust met de nieuwste DVB-T ontvangsttechnologie. Dankzij het compacte formaat en de goede ontvangstkwaliteit is het een goede keuze voor laptopbezitters.

“De Pinnacle PCTV Nano Stick is een juweeltje van een USB DVB-T TV-tuner,” zegt Tanguy Leborgne, Vice President Marketing van Pinnacle Systems. “Het ongelooflijk kleine formaat maakt hem de ideale metgezel voor de hedendaagse slanke laptops en compacte desktops. Dankzij de ultragevoelige DVB-T ontvangsttechnologie kan hij zelfs digitale ether-TV ontvangen wanneer het signaal erg zwak is.”

De PCTV Nano Stick is zeer interessant voor mensen die van high-tech apparatuur houden, een mooi design zeer belangrijk vinden en voorkeur geven aan producten die eenvoudig zijn in gebruik. Ook voor TV-fanaten die geen aflevering van hun favoriete serie willen missen en tv-programma’s willen kunnen kijken op een portable mediaplayer is de PCTV Nano Stick de ideale keuze.

Een compacte, stijlvolle en gebruiksvriendelijke DVB-T stick
Met de PCTV Nano Stick kan iedere PC- of laptopbezitter digitale ether-TV* kijken en opnemen. De stick is eenvoudig te installeren en te gebruiken; technische kennis is niet vereist. De gebruiker verbindt de stick met de USB-poort van de PC en met de (bijgeleverde) staafantenne of aanwezige dakantenne. De benodigde stroom wordt geleverd door de USB-poort van de PC waardoor een externe voeding niet nodig is. De PCTV Nano Stick beschikt over een ingebouwd beschermingsklepje en blokkeert de andere USB-poorten niet. Hij is tevens volledig compatible met PC’s waarop Windows Media Center geïnstalleerd is. Voor maximaal gebruikscomfort wordt een mini-afstandsbediening meegeleverd.

Na het installeren van de meegeleverde, eenvoudig te gebruiken Pinnacle TVCenter Pro-software, kunnen gebruikers TV-kijken, TimeShiften én opnemen. TV-programma’s kunnen op de harde schijf van de PC worden opgeslagen in MPEG-1/-2 en DivX-formaat of kunnen direct op DVD gebrand worden. Als laatste, maar zeker niet de minste functionaliteit, is de PCTV Nano Stick geschikt voor het weergeven van free-to-air HDTV DVB-T uitzendingen in zowel MPEG-2 als MPEG-4 H.264 (AVC) formaat, waarmee een aantal Europese landen binnenkort zullen starten.

Prijs en beschikbaarheid van de Pinnacle PCTV Nano Stick
De nieuwe Pinnacle PCTV Nano Stick zal medio februari verkrijgbaar zijn bij een groot aantal retailketens en via de website van Pinnacle Systems. De adviesverkoopprijs bedraagt € 59,00 inclusief BTW.

LET OP: Deze DVB-T Stick is uitsluitend geschikt voor ongecodeerde DVB-T ontvangst. In Nederland zijn Nederland 1, 2, 3 en de regionale zenders gratis, digitaal via de ether te ontvangen. Ook in België zijn in een groot aantal plaatsen de publieke Belgische zenders gratis, ongecodeerd te bekijken. Afhankelijk van de locatie kan een buitenantenne vereist zijn. In de ons omringende landen (o.a. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) is nagenoeg het volledige zenderaanbod gratis, digitaal te ontvangen.

Bron: Pinnacle Systems


Pinnacle PCTV Nano Stick prijs vergelijking