CookiesPinnacle Studio 11 introductie

26 april 2007 13:03 door Hans Wind

Pinnacle Studio 11 introductiePinnacle Systems Inc. heeft een nieuwe generatie Pinnacle Studio™ producten geannonceerd. De Pinnacle Studio 11 familie, bestaande uit drie verschillende versies (Studio, Studio Plus en Studio Ultimate), is ontwikkeld om aan de behoeften van de verschillende soorten videohobbyisten te voldoen. Deze productfamilie biedt oplossingen voor de nieuwste trends op de consumentenmarkt met onder meer ondersteuning voor nieuwe HD media types zoals AVCHD, Microsoft Windows Vista™ en webpublishing voor online videosharing.

“De laatste tijd zien we verschillende trendontwikkelingen zoals High Definition dat steeds toegankelijker wordt voor de normale consument, de populariteit van het publiceren van persoonlijke video’s op het web en de introductie van nieuwe besturingssystemen zoals Windows Vista,” zegt Jeff Hastings, algemeen directeur van Pinnacle Systems. “De afgelopen maanden hebben we ons gefocust om deze nieuwe trends te implementeren in onze Pinnacle Studio software zodat de gebruikers hier nu optimaal gebruik van kunnen maken. Het kunnen bewerken van het AVCHD-formaat, het branden op HD-DVD en met één druk op de knop een video op het internet zetten zijn slechts enkele van de vele nieuwe functies die we introduceren met Pinnacle Studio 11. Dit alles zonder dat het ten koste gaat van het gebruiksgemak, waar de Studio software bekend door is geworden.”

Pinnacle Studio versie 11
Studio versie 11 is ontwikkeld om videobewerking eenvoudig te maken voor beginners en voor mensen die naar meer functionaliteit zoeken dan zij met gratis oplossingen krijgen. Pinnacle Studio bevat een aantal automatische- en tijdsbesparende functies waarmee gebruikers in een paar eenvoudige stappen hun video’s kunnen verfraaien en archiveren. Eén van de nieuwe uitvoermogelijkheden is dat gebruikers hun film rechtstreeks op Yahoo! Video kunnen publiceren.

Pinnacle Studio 11 Plus
Pinnacle Studio Plus bevat alle mogelijkheden van Pinnacle Studio en voegt daar vele geavanceerde bewerkings-, effect- en authoringsmogelijkheden aan toe. De uitgebreide reeks functies bevat o.a. een complete werkwijze voor High Definition camera’s, met native ondersteuning voor het bewerken van HDV en AVCHD videomateriaal en het branden in HD DVD formaat. Gebruikers kunnen hun films met een normale DVD brander uitvoeren op een standaard DVD schijfje in het HD DVD formaat en deze, afhankelijk van het gekozen formaat, afspelen op de nieuwste HD DVD spelers.

Pinnacle Studio 11 Ultimate
Nieuw in de Pinnacle Studio familie: Pinnacle Studio Ultimate combineert Pinnacle Studio Plus met een selectie van hoogwaardige, volledig geïntegreerde, professionele audio- en video-effecten. Speciaal ontwikkeld voor de serieuze videoamateur die nog meer controle over de kwaliteit en het uiterlijk van zijn videocreaties wil. Pinnacle Studio Ultimate wordt geleverd inclusief BIAS Inc.’s SoundSoap™ audiorestauratiegereedschap, “licht- en filmstijl-effecten” van ProDAD VitaScene, uitgebreide Pan & Zoom mogelijkheden van StageTools™ MovingPicture en een groen scherm voor Chroma Key effecten.

Alle Pinnacle Studio 11 versies bevatten daarnaast diverse andere verbeteringen die het videobewerken nog plezieriger maken; bijvoorbeeld de schaalbare interface waarbij het previewvenster handmatig vergroot kan worden om het resultaat van het effect of de overgang nauwkeuriger te kunnen beoordelen, ideaal voor de moderne breedbeeld monitoren. De nieuwe Scorefitter™ rechtenvrije muziekgenerator maakt bijna zonder wachttijd een soundtrack die precies even lang duurt als, en past bij de stijl van de film. Dankzij het HiFi geluid (48k audiosamples) van Scorefitter klinken home videos nu beter dan ooit tevoren. Met meer dan 40 brontracks en meer variatie zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Verder start de nieuwste Studio versie, in vergelijk met zijn voorganger, sneller op en is het programma ook sneller met het uitvoeren van de film. Vanzelfsprekend is Studio 11 nu ook compatibel met het Windows Vista besturingssysteem.

Beschikbaarheid Pinnacle Studio 11 familie
De nieuwe Studio reeks zal vanaf mei verkrijgbaar zijn bij diverse retailers, e-tailers en computerspeciaalzaken.

De adviesverkoopprijzen zijn:
• Pinnacle Studio 11 € 59.00 incl. BTW
• Pinnacle Studio 11 Plus € 99.00 incl. BTW
• Pinnacle Studio 11 Ultimate € 129,00 incl. BTW

Daarnaast komen er voor de huidige Studio 10 gebruikers speciale upgrades tegen gereduceerde prijzen beschikbaar.

Voor een actuele prijs vergelijking voor Pinnacle Studio 11 kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig.