CookiesPinnacle Studio Plus v.11 Extreme Photo Edition introductie

4 maart 2008 13:46 door Hans Wind

Pinnacle Studio Plus v.11 Extreme Photo Edition introductiePinnacle heeft vandaag bekend gemaakt dat het een speciale versie van haar bekende Studio videobewerkingssoftware uitbrengt voor digitale fotocamera- en camcorderbezitters die geïnteresseerd zijn in het maken van fotoslideshows.

Pinnacle Studio™ Plus v.11 ‘Extreme Photo Edition’ combineert krachtig en creatief gereedschap voor het maken van fotoslideshows met de geavanceerde videobewerkingsfuncties van Pinnacle Studio Plus v.11. Bovendien biedt zij een ongekende video- en foto-ervaring.

Ideaal voor bezitters van digitale fotocamera’s en mobiele telefoons, want nu kunnen zowel bewegende fotoslideshows gemaakt worden in documentaire stijl en kunnen filmpjes gecombineerd worden met foto’s in hoge kwaliteit.

Uit recent onderzoek door Pinnacle onder consumenten die interesse hebben in het bewerken van hun video’s; maar daarvoor nog geen software hebben aangeschaft, blijkt dat 50% van deze consumenten de digitale fotocamera ziet als belangrijkste video-opnamebron tegen 33% die zegt dat de camcorder als primaire bron dient.

Mobiele telefoons worden ook vaak gebruikt voor het opnemen van video maar dienen meestal niet als primaire bron. Op de vraag wat ze met de opgenomen video’s willen doen antwoord meer dan 60% dat ze op een eenvoudige manier films willen maken waarmee ze hun foto’s kunnen combineren met video. Dit onderzoek is uitgevoerd in december 2007 onder 1.583 deelnemers in de Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland.

“Voor digitale camerabezitters is Pinnacle Studio Plus ‘Extreme Photo Edition’ een droom die is uitgekomen,” zegt Tanguy Leborgne, directeur marketing bij Pinnacle Systems. “Hiermee kunnen ze schitterende fotoslideshows maken met dramatiserende animaties zoals we die vaak zien in TV-documentaires. Gebruikers kunnen natuurlijk ook video opnemen van hun digitale videocamera en deze combineren met foto’s voor fantastische films.”

Pinnacle Studio Plus ‘Extreme Photo Edition’ wordt geleverd inclusief StageTools™ MovingPicture plug-in. Hiermee kan de gebruiker gebruik maken van de “pan en zoom”-functie op hoge resolutie afbeeldingen en hiervan een videoclip maken; direct op de tijdlijn van Pinnacle Studio. MovingPicture is zeer eenvoudig in gebruik en de bewegende effecten kunnen in real-time bekeken worden in het previewvenster. De complete slideshow kan als stand-alone-productie of als onderdeel van een complete film uitgevoerd worden. Er is geen limiet aan het aantal slideshow-onderdelen binnen een film.

Pinnacle Studio Plus bevat geautomatiseerde en tijdsbesparende functies waarmee gebruikers in een paar eenvoudige stappen hun videoherinneringen kunnen archiveren en schitterende films kunnen maken. Het pakket bevat zeer uitgebreide functionaliteiten waaronder het kunnen bewerken van native HDV- en AVCHD-video. Bovendien kan video in High Definition op een standaard DVD-schijfje gebrand worden, met een standaard DVD- brander. Deze schijven zijn in hoge definitie af te spelen op recente Blu-ray spelers.

Prijzen en beschikbaarheid van Studio Plus v.11
De Nederlandse versie van Pinnacle Studio Plus v.11 ‘Extreme Photo Edition’ zal vanaf begin april 2008 verkrijgbaar zijn tegen een adviesverkoopprijs van € 99,00 incl. BTW.

Bron: Pinnacle