CookiesPinnacle Studio software uitgebreid

9 september 2009 18:28 door Hans Wind

 Pinnacle Studio software uitgebreidAvid kondigt vandaag een belangrijke update aan voor de reeks Pinnacle Studio videobewerkingsoplossingen. Pinnacle Studio software biedt nu een nog ruimere keuze aan HD-mogelijkheden en een nieuwe, vereenvoudigde gebruikersinterface waarmee u content gemakkelijker kunt beheren, en een hulpprogramma voor opnemen/importeren dat overweg kan met de nieuwste formaten en camcorders. Andere nieuwe functies zijn onder meer:
• Stop-motion capture voor animatie- en fast-motion-effecten.
• Nieuwe thema’s en uitbreidingen voor Pinnacle Montage.
• Titelprogramma voor dynamisch bewegende titels met een groot aantal nieuwe sjablonen.
• Een nieuw stabilisatie-effect voor het herstellen van instabiele cameraopnamen, gebaseerd op dezelfde technologie die wordt gebruikt in de professionele montageproducten van Avid.

De nieuwe Pinnacle Studio voldoet volgens de fabrikant aan de wensen van een groot aantal consumenten, van beginners en videoliefhebbers tot semi-professionals. De productlijn omvat Pinnacle Studio HD, Pinnacle Studio Ultimate en Pinnacle Studio Ultimate Collection, met volledige HDV- en AVCHD-ondersteuning en de mogelijkheid films te exporteren naar Flash, QuickTime, PS3, Nintendo Wii, Xbox, Apple iPod en meer. Pinnacle Studio Ultimate en Pinnacle Ultimate Collection bieden bovendien Blu-ray-uitvoer met bewegende menu’s.

“Deze versie van Studio is het helemaal – het is waarschijnlijk de grootste sprong vooruit sinds de overgang naar digitaal. De nieuwe ingebouwde functies maken het nieuwkomers en hobbyisten heel gemakkelijk om films te maken die zo uit Hollywood lijken te komen, en iets heel speciaals te maken van hun familie- en vakantiefilmpjes”, aldus Mike Shaw, bèta-tester van Pinnacle Studio en internationaal bekroond amateurfilmmaker. Shaw benadrukt ook de verbeteringen aan de nieuwe gebruikersinterface, die het editors gemakkelijker maakt hun weg te vinden, en prijst de verbeteringen van de Pinnacle Montage-thema’s en de nieuwe importfuncties die het eenvoudiger maken de bron te selecteren van de video die consumenten willen importeren.

Alec Marshall, Director of Segment Marketing for Creative Enthusiasts bij Avid, zegt “Steeds meer video- en fotocamera’s nemen tegenwoordig high-definition video op, waardoor een grote vraag is ontstaan naar bewerkingsgereedschappen waarmee men die hoge kwaliteit kan exporteren naar internet, uploaden naar YouTube of delen als HD-bestand. Met de nieuwste versie van Pinnacle Studio kan HD moeiteloos worden bewerkt, zodat consumenten heel eenvoudig foto’s en video’s van videocamera’s, digitale fotocamera’s en telefooncamera’s kunnen halen om die tot leven te brengen met muziek, Pinnacle Montage-thema’s, animaties en effecten. Eenmaal voltooid kunnen de meesterwerken worden gedeeld met vrienden en familie – of met de hele wereld – door ze direct in hoge kwaliteit te uploaden naar YouTube, of door gewoon een DVD te branden.”

Klanten die Pinnacle Studio Ultimate software kopen, ontvangen twee professionele plug-ins als bonus: ToonIt en Knoll Light Factory, effecten van de videogrootmeesters van Red Giant. Wie Pinnacle Studio Ultimate Collection koopt ontvangt de meest complete oplossing, inclusief een groen scherm voor Chromakey-effecten en zes veelgeroemde professionele plug-ins van Red Giant:
• Shine – supersnelle lichtstraaleffecten
• ToonIt, waarmee u video omzet naar animaties in tekenfilmstijl
• Knoll Light Factory, voor het maken van zonlichtreflecties, zonsondergangen en meer
• Magic Bullet Looks, voor het maken van geavanceerde videostijlen
• 3D-streken voor het maken van oplichtende lijnen, draaikolkvormen en 3D-camera-effecten
• Speciale rook-, explosie- en abstracte effecten

Prijs en beschikbaarheid Pinnacle Studio
De prijzen van Pinnacle Studio HD, Pinnacle Studio Ultimate en Pinnacle Studio Ultimate Collection blijven hetzelfde als van de vorige versies: respectievelijk € 59,00, € 99,00 en € 129,00. Pinnacle Studio is compatibel met Windows Vista SP2 (zowel 32-bits als 64-bits), Windows XP SP3 en Windows 7.

De nieuwe Pinnacle Studio-productlijn is vanaf eind september verkrijgbaar bij de computervakhandel, retailketens en internetwinkels. Bestaande gebruikers die momenteel Pinnacle Studio versies 9,10, 11 en 12 komen in aanmerking voor een upgrade via de website van Pinnacle voor € 69,00 (upgrade naar Pinnacle Studio Ultimate) en € 89,00 (upgrade naar Pinnacle Studio Ultimate Collection).

Source: Avid