CookiesPinnacle Videospin introductie

8 januari 2008 09:36 door Hans Wind

Pinnacle Videospin introductiePinnacle Videospin is een nieuwe applicatie om video’s te bewerken. VideoSpin is gratis via www.videospin.com te downloaden. De nieuwe software is bedoeld voor alle consumenten en is zeer aantrekkelijk voor iedereen die niet te veel tijd wil steken in het maken van films. Verbazingwekkend gemakkelijk in gebruik, leuk en bovendien gratis. Sinds afgelopen herfst was het pakket al als Beta-versie te downloaden. Bijna 60.000 mensen hebben het al succesvol gebruikt om snel leuke films te maken en deze op het web te publiceren of deze te mailen naar familie en vrienden.

Dankzij de software-engine van de bekroonde Pinnacle Studio software en door het complete bewerkingsproces zeer gebruiksvriendelijk te houden vult Pinnacle Systems hiermee een groot gat in de videobewerkingsmarkt. Zowel fans van online video-sharing-sites, leraren, gepensioneerden, studenten als ook miljoenen andere mensen die digitale video’s en foto’s op hun PC bewaren, kunnen nu profiteren van het gebruiksgemak van de VideoSpin-software.

Speciaal gemaakt om videobewerking en het delen van video’s snel, eenvoudig en leuk te maken; VideoSpin is aantrekkelijk voor mensen die een oplossing willen waarmee ze hun video’s gemakkelijk kunnen bewerken maar deze wel willen kunnen voorzien van Hollywood-kwaliteit video-effecten. Pinnacle Systems, een vertrouwde naam in de videobewerkingsmarkt, biedt dit complete pakket volledig gratis aan.

Met VideoSpin kunnen gebruikers in luttele minuten leuke films maken door video’s, foto’s en muziek die op de harde schijf van de PC staan, naar de tijdlijn te slepen. Desgewenst kunnen er ook overgangen en titels toegevoegd worden. Met behulp van het handige voorbeeldvenster kan na elke aanpassing meteen het resultaat bekeken worden. Zodra de film af is kan deze via het “film maken” tabblad uitgevoerd worden naar bekende bestandsformaten zoals AVI, MPEG, RealVideo® of Windows® Media. Vervolgens kan de film bekeken worden op een PC of draagbare mediaspeler. Ook kunnen de gemaakte films aan een email worden toegevoegd of rechtstreeks ge-upload worden naar populaire websites zoals YouTube™ of Yahoo! Video™.

Bezoek www.videospin.com voor meer informatie over alle functionaliteit van VideoSpin en voor een complete interactieve demo. VideoSpin gebruikers én geïnteresseerden kunnen iedere stap van de trainingsmodule op hun gemak bekijken en handige tips van experts lezen.

“Bij het ontwikkelen van VideoSpin hebben we geprobeerd videobewerking leuk te maken voor alle typen consumenten, door het sneller en eenvoudiger te maken dan welk ander product op de markt,” zegt Tanguy Leborgne, Vice President Marketing van Pinnacle Systems. “De allereerste gebruikers vertelden ons dat het trainingsonderdeel van onschatbare waarde is aangezien de mensen door iedere stap van het filmmaak-proces geleid worden en zo alle functies van VideoSpin eenvoudig te begrijpen zijn. Een aantal mensen hebben hun films al op het web gepubliceerd.”

Na ervaren te hebben hoe eenvoudig en leuk videobewerking met VideoSpin is, kunnen gebruikers meer functionaliteit aanschaffen door boven in het scherm op de “Meer”-button te klikken. Deze leidt naar een speciale webpagina met beschikbare upgrades, waaronder extra codecs, overgangen en Pinnacle Studio videobewerkingssoftware.

VideoSpin-gebruikers die nog meer functionaliteit willen, kunnen Pinnacle Studio aanschaffen, die over dezelfde interface als VideoSpin beschikt. Aangezien VideoSpin is gebaseerd op de Pinnacle Studio software kunnen gebruikers projecten die met VideoSpin gemaakt zijn, openen in Studio en deze verder bewerken met de krachtigere gereedschappen van Pinnacle Studio.

Pinnacle Systems biedt de VideoSpin-software, aangepast met hun bedrijfslogo’s en promotionele berichten, ook aan andere fabrikanten aan. Door VideoSpin te bundelen met hun CE-producten, zijn deze fabrikanten verzekerd dat consumenten zullen genieten van hun videobewerkingservaringen.

Beschikbaarheid van Pinnacle Videospin
De officiéle releaseversie van VideoSpin is vanaf eind januari gratis te downloaden van www.videospin.com. Het pakket is geschikt voor PC-systemen draaiend op Windows XP met SP2, of Vista™.

VideoSpin komt inclusief een 15-dagen probeerversie van het Advanced Codec Pack zodat gebruikers ook MPEG-2, MPEG-4/DivX®- video’s kunnen bewerken en uitvoeren of hun film op apparaten als de Apple iPod® Video kunnen plaatsen. Zodra de probeertijd voorbij is kunnen gebruikers het Codec Pack aanschaffen voor € 14,99 of VideoSpin blijven gebruiken zonder deze extra functionaliteit.

Update 15 maart 2009: Inmiddels is Videospin 2.0 beschikbaar.