CookiesPioneer annonceert nieuwe Kuro HDTV lijn

16 mei 2007 06:34 door Hans Wind

Pioneer annonceert nieuwe Kuro HDTV lijnMet tien jaar ervaring op het gebied van flat screen HDTV weet Pioneer dat de technologie binnen in het scherm onmisbaar is om een kwaliteits kijkervaring te bieden aan gebruikers die prima beeldkwaliteit willen. Daarom werd de nieuwe Pioneer flat screen HDTV serie, ontwikkeld onder het KURO-Project, gebouwd.

Het KURO-Project, ‘zwart’ in het Japans, werd gelanceerd om te voldoen aan de hoge eisen van gebruikers die alleen het beste willen. De nieuwe toestellen bevatten technologie die opnieuw definieert wat mensen verwachten van flat screen TV’s. Met opvallend diepere zwartschakeringen, die op hun beurt leiden tot rijkere kleuren en scherpere details, kent deze nieuwe generatie zijn gelijke niet in video- en audioprestaties.

Dankzij deze introductie onderscheidt Pioneer zich van de massaproductie van de flat screen TV-industrie, door de aandacht te vestigen op zijn leiderspositie op de markt en liefhebbers van entertainment te voorzien van kwaliteit, prestatie en design.

“Dit is wat scherpzinnige klanten willen,” zegt Marnix Somers, Directeur van de Home Business Divisie bij Pioneer Europa. “Flat screen TV’s zijn basisproducten geworden. Dit nieuwe concept doorbreekt de sleur; het brengt superieure kwaliteit, scherp afgestelde prestaties en intelligent design tot in de woonkamer.”

Het technische team van Pioneer had oorspronkelijk voor plasmatechnologie gekozen, omdat die auto-emissie noodzakelijk is voor het bereiken van die diepzwarte niveaus die op hun beurt de kleuren en beelden hun rijkdom en intensiteit schenken. Om het diepste zwart te creéren, is een omgeving nodig die volledig ondoordringbaar is voor kleur en lichtreflectie. Dat is precies waarin Pioneer geslaagd is: het creéren van zwartschakeringen die 80% dieper zijn dan voordien mogelijk was, wat resulteert in een contrastratio van 20.000:1.

Het resultaat is een hoge kwaliteit HDTV

Gebouwd voor Kleur. Als zwart het hele kleurenspectrum omvat, dan kan wie in staat is het diepste zwart te creéren ook de rijkste kleuren creéren. Het diepe zwart en de levendige kleuren zijn het resultaat van een diep ingebedde celstructuur, een kristaluitstralende laag en een kleurenfilter aan het eerste oppervlak.

Gebouwd voor Prestatie. De technische doelstelling was een foutloze, geluidloze en compromisloze videosignaalverwerking te creéren. Wat u ziet is puur en origineel ”“ precies zoals de regisseur voor ogen had.
Het nieuwe scherm heeft ook een ‘optimum’-stand die de beelden automatisch verwerkt naargelang de bron en kameromstandigheden. Zo wordt een donker beeld anders verwerkt dan een licht, net zoals bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd overdag anders verwerkt wordt dan een spel tijdens de nacht. Het signaal wordt eveneens anders verwerkt volgens de huidige omstandigheden in de woonkamer van de gebruiker. Zo voert het scherm aanpassingen door voor een wedstrijd overdag die ‘s nachts en in een donkere kamer bekeken wordt. Het heeft ook een intelligente controle over de helderheid zodat u het beste beeld krijgt, ongeacht de verlichting.

Gebouwd voor Geluid. Met een rijkgevuld verleden van 70 jaar audio, hecht Pioneer bijzonder belang aan de speakertechnologie om de high definition ervaring te verbeteren. Zonder de heldere stemmen, slaande drums, klinkende cimbalen en plukkende gitaren geeft een videoclip de kijker niet het gevoel alsof hij/zij zelf op het concert aanwezig was. Een gebrek aan kristalheldere geluidseffecten beperkt ook de emotionele impact van actiefilms en videospelletjes.

Pioneer benadrukt het belang van geluid omdat het integraal deel uitmaakt van de kijk- en luisterervaring.

“In de kunstwereld stelt een gewoon wit doek niets anders voor dan een schone lei wachtend op de creatie van de kunstenaar. In de wereld van televisie, heeft een zwart scherm heel wat weg van dat witte doek: klaar om inhoud te tonen. De Pioneer ingenieurs leverden een belangrijke prestatie toen ze zwartschakeringen creéerden die 80% dieper zijn dan voorheen mogelijk ”“ een definitie van het ultieme “witte doek” klaar voor films, televisie en sportevenementen met hoge definitie,” zegt Marnix Somers.

De schermen zijn verkrijgbaar in 42, 50 en 60-inch schermafmetingen, in beide formaten komen XGA-versies (beschikbaar vanaf juni) en Full HD (beschikbaar vanaf september).

Pioneer kondigde vandaag ook de lancering aan van de “HD digital film direct 24″ standaard. Die zal worden toegepast als een label voor producten die op een precieze manier 24fps filmmateriaal verwerken, waardoor gebruikers makkelijk de juiste productkeuze kunnen maken voor de echte HD-ervaring.

Klassieke filmbeelden worden gewoonlijk opgenomen, ontwikkeld en gecodeerd voor cinemareproductie aan 24 frames per seconde. Gewone PAL uitzending en DVD’s hebben deze beelden altijd al aan 25 fps afgespeeld (50Hz). Dat creéert het effect dat de beelden versneld worden en de toonhoogte van geluid en stem verhoogd wordt.