CookiesPioneer komt met vijf nieuwe AV receivers

10 juni 2013 14:32 door Hans Wind

Pioneer komt met vijf nieuwe AV receiversPioneer annonceert vijf nieuwe AV-receivers in het topsegment: de SC-LX87, SC-LX77, SC-LX57, SC-2023 en SC-1223 kunnen hoge resolutie muziekbestanden, gapless playback, 4K Ultra HD-video en multizone aan. Met de Pioneer iControlAV2013-app op je Tablet of Smartphone zijn ze bovendien makkelijk te bedienen.

De SC-LX87 en SC-LX77 beschikken over een THX ULTRA2 Plus-certificaat en deze receivers zijnafgeregeld in de Londense AIR Studios.

Alle modellen beschikken over de nieuwste Direct Energy HD-versterkers op basis van de Class D-technologie van Pioneer.

De nieuwe receivers van Pioneer zijn ontworpen met de 4K Ultra HD-resolutiestandaard van de volgende generatie in het achterhoofd.
Pioneer SC-LX87 achterkantZo maken ze het mogelijk om 4K-videosignalen door te sturen naar een compatibel beeldscherm, met de allerbeste beeldkwaliteit als resultaat. Daarnaast kunnen alle modellen videosignalen met een lagere resolutie naar het niveau van 4K Ultra HD optillen (‘upscaling’).

De drie topmodellen zijn uitgerust met de ESS SABRE Ultra DAC van 32 bit van ESS Technology Inc en ze beschikken ook over een geavanceerde Audio Scaler van 192 kHz/176,4 kHz 32 bit voor stereo muziek. Zo kan content met de kwaliteit van een cd worden opgewaardeerd naar 192 kHz/32 bit om het echte ‘hogeresolutiegevoel’ te creëren.

Multizone

Alle nieuwe receivers maken het mogelijk om gelijktijdig content weer te geven in verschillende kamers, inclusief een HDZone met een eigen HDMI-uitgang naar een extra ruimte.

iControlAV2013-app

Tot vier verschillende iPad’s/iPod’s/iPhone’s met de Pioneer iControlAV2013-app kunnen tegelijk de AV-receivers bedienen. Personen die bvb. in zone 2 luisteren, kunnen daar met hun Smartphone de volledige receiver bedienen. De iControlAV2013-app van Pioneer geeft gebruikers via hun smartphones meer controle over de snufjes van hun receivers. De 2013app steekt bovendien in een volledig nieuw jasje. Zo heeft hij een nieuwe gebruikersinterface en een nieuw functiemenu, zodat u makkelijker uw weg vindt. In de ‘ECO MANAGER’-pagina kiest u de energie-besparende instellingen van uw receiver. De app beschikt ook over ‘PUSH PLAYER’, de nieuwe functie om muziek te streamen. Dankzij deze optie krijgt u toegang tot de muziekbibliotheken op uw toestellen en kunt u afspeellijsten samenstellen, die u vervolgens draadloos streamt naar uw receiver. De iControlAV2013-app voor de iPad, iPhone en iPod touch is gratis te downloaden via de App Store. Er is ook een gratis app voor Android te vinden via Google Play.

Energie

Alle receivers van 2013 beschikken over ECO-beheeropties om het energieverbruik te beperken. Wanneer de ECO-modus ingeschakeld is, analyseert en stuurt de ontvanger de piekvolumes naargelang de muziek die wordt gespeeld. Zo daalt het energieverbruik zonder dat de geluidskwaliteit eronder lijdt. De ‘Ecology function ON/OFF’-optie kunt u in- of uitschakelen via de meegeleverde afstandsbediening, op het frontpaneel van de ontvanger of via een mobiel toestel met daarop de iControlAV2013-app.

Niet alleen ondersteunen deze nieuwe receivers muziekbestanden zoals mp3, WMA en AAC, Pioneer heeft ook de weergave van DSD-bestanden en AIFF-, Apple Lossless-, WAV- en FLAC-bestanden en gapless playback voorzien.

Connectiviteit

De nieuwste AV-receivers bieden talrijke verbindingsopties, zoals AirPlay, DLNA 1.5, VTuner internetradio en Bluetooth audiostreaming (met de optionele BT-adapter). De AS-WL300 Wifi-dongle wordt standaard meegeleverd bij de drie topmodellen en is verkrijgbaar als optie voor de SC-2023 en SC-1223.

Elke ontvanger in deze reeks beschikt over het nieuwste Made for iPhone and iPad-certificaat, inclusief de iPhone 5 en de iPad mini.

Dankzij de ondersteuning voor MHL 2.0 kunt u compatibele Android-toestellen bedienen. Zo wordt het mogelijk om audio- en videocontent af te spelen en uw telefoon sneller op te laden. Android-gebruikers met een compatibele smartphone van HTC (ook de nieuwe HTC One) kunnen dankzij HTC Connect hun muziek rechtstreeks naar de receivers streamen.

Dankzij 9 HDMI-ingangen en 3 HDMI-uitgangen op de drie topmodellen en 8 ingangen/2 uitgangen op de SC-2023 en SC-1223 zijn deze receivers geschikt voor consumenten en installateurs die op zoek zijn naar een maximale flexibiliteit.

Het paradepaardje SC LX87 integreert een asynchrone USB-DAC, waardoor hij rechtstreeks een USB-verbinding kan maken met een Mac of pc. Bovendien ondersteunt dit model muziekbestanden van 192 kHz/32 bit.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer SC-LX57, SC-2022 en SC-1223 zijn te koop vanaf juli 2013. De SC-LX87 en SC-LX77 vanaf augustus.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijzen :

• Pioneer SC-1223 899 euro
• Pioneer SC-2023 1.099 euro
• Pioneer SC-LX57 1.599 euro
• Pioneer SC-LX77 1.899 euro
• Pioneer SC-LX87 2.499 euro

Bron: Pioneer