CookiesPioneer BDP-160 blu-ray speler

24 juni 2013 09:20 door Hans Wind

Pioneer BDP-160  blu-ray spelerDe Pioneer BDP-160 is een nieuwe 3D Blu-ray speler die ook voorzien is van Wi-Fi Direct. Dit toestel maakt het mogelijk om muziek en videobestanden rechtstreeks van een Smartphone naar een tv te streamen, zonder een draadloze router.

Ook kun je bij de Pioneer BDP-160 je Smartphone als afstandsbediening gebruiken met de Pioneer iControlAV2013 app, en de ‘Send to TV’-functie van YouTube. Daarmee kun je bijvoorbeeld YouTube-filmpjes op de HD TV bekijken. Bovendien heeft de BDP-160 DLNA 1.5 en beschikt hij over Wi-Fi.

“De Smartphones van vandaag zijn krachtige multimediatoestellen die zich in hun sas voelen in je bestaande thuisnetwerk. Bovendien zullen ze de komende jaren beslist nog geavanceerder worden. Daarom bouwt Pioneer de mogelijkheid in om onze apparaten te koppelen aan deze Smartphones.
Het doel is om consumenten op elk ogenblik een persoonlijke ervaring te laten beleven”, vertelt Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux. “Dankzij de ingebouwde Wi-Fi Direct is het veel eenvoudiger om de BDP-160 3D-blu-rayspeler via wifi aan een Smartphone te koppelen. De perfecte oplossing voor situaties zonder draadloos thuisnetwerk. Ook vrienden kunnen hun mobiele content kunnen delen zonder dat ze je LAN moeten gebruiken.”

De Pioneer BDP-160 ondersteunt meerdere bestandsformaten, zoals 3GP, FLV, MPEG, AVI en WMV. Ook FLAC-audiobestanden, WMA, mp3, MKV en DivX + HD van hoge kwaliteit worden ondersteund.

Dankzij de ingebouwde Wi-Fi (met WPS) is content streamen naar de Pioneer BDP-160 simpel. Je kunt muziek en video’s naar de blu-rayspeler streamen zonder dat je hem op het netwerk aansluit.

Via een internetverbinding biedt de nieuwe blu-rayspeler van Pioneer toegang tot populaire websites als YouTube en Picasa. Dankzij de nieuwe ‘Send to TV’-functie van YouTube in de YouTube-app kunt u uw Smartphone koppelen met de BDP-160 blu-rayspeler en vervolgens filmpjes kiezen en afspelen op de televisie.

De Pioneer BDP-160 is ook een netwerkspeler. Muziek & Video, opgeslagen op een PC of NAS in hetzelfde netwerk, kunnen via de Blu-ray speler bekeken en beluisterd worden.

De BDP-160 3D-blu-rayspeler heeft vooraan een USB-poort en ondersteunt Super Audio-cd’s. Bovendien zijn Sound Retriever Link en Stream Smoother Link beschikbaar voor een hoogstaande weergave van beeld en geluid als u het apparaat aansluit op een compatibele AV-ontvanger van Pioneer.

De apps voor iPhone, iPad en iPod touch zijn gratis verkrijgbaar in de App Store of via www.apple.com/itunes/. Er is ook een gratis app voor Android te vinden via Google Play op play.google.com.

Pioneer BDP-160 prijs en beschikbaarheid

De Pioneer BDP-160 blu-rayspeler is te koop vanaf juli 2013 voor een adviesprijs van 199 euro.

Bron: Pioneer