CookiesPioneer BDP-LX70 Blu-ray speler introductie

9 mei 2007 10:59 door Hans Wind

Pioneer BDP-LX70 Blu-ray speler introductieDe nieuwe Pioneer BDP-LX70 is de eerste Blu-ray speler van dit bedrijf dat bij de Europese aankondiging aangaf dat de speler in juni op de Europese markt beschikbaar zal zijn.

De Pioneer BDP-LX70 haalt het beste naar boven uit high definition media. Het levert wat Pioneer ‘master quality’ noemt; audio en video precies zoals de makers van de film voor ogen hadden, perfect afgespeeld bij 1080p en 24Hz. Dus precies dezelfde snelheid en met dezelfde 24 frames per seconde als waarin de film werd opgenomen, opgeslagen, gemasterd en getoond in de cinema.

De speler ondersteunt Dolby TrueHD. Dat betekent dat kijkers niet alleen gegarandeerde volledige high definition videokwaliteit geserveerd krijgen, maar ook ‘verliesvrije’ audio: geluid zonder enige vervorming, interferentie of ruis. Audio precies zoals de geluidstechnici van de film bedoelden.

Omdat de koppeling met de PC steeds belangrijker wordt kan de Pioneer BDP-LX70 worden aangesloten op een huisnetwerk om gecomprimeerd geluid en beeld te ontvangen via een Ethernet IP netwerk. Het apparaat is DLNA™ compatibel (via Ethernet), wat inhoudt dat bijvoorbeeld MPEG2, WMV9, WMA9 Pro, MP3 and JPEG bestanden van een huis computer of server naar de speler kunnen worden gestreamed.

Pioneer BDP-LX70 Blu-ray spelerDe Pioneer BDP-LX70, met de pianozwarte glanzende afwerking van Pioneer (ondertussen een handelsmerk geworden), werd ontworpen voor prestaties bovenaan het AV-spectrum. Het heeft een efficiént dubbelgelaagd chassis dat zorgt voor ongelooflijke mechanische stabiliteit; een belangrijk element in de garantie van interferentievrij afspelen van media.

Elke component binnen de speler is ontworpen voor krachtige prestaties, waarbij het hoofdcircuit, de stroomvoorziening, Blu-ray drive en audiocircuits ingekapseld werden voor mechanische kracht.

Vergulde terminals vervullen de belofte van hoge kwaliteit/high definition output van de BDP-LX70.

Via de HDMI uitgang kan de speler worden aangesloten op de HDTV voor 1080p weergave. Naast het afspelen van Blu-ray schijfjes kan de BDP-LX70 uw hele DVD collectie afspelen met ondersteuning voor zowel PAL als NTSC weergave. En uiteraard kunnen ook audio CD’s worden afgespeeld.

Naast de DLNA CERTIFIED™ bronnen, is de speler ook compatibel met Windows Media™ Player 11, wat een waaier aan mogelijkheden biedt voor het afspelen van multimediabestanden, rechtstreeks van een PC.

De BDP-LX70 gebruikt HDMI controle (HDMI-CEC = Consumer Electronics Control), wat inhoudt dat, eens verbonden met een Pioneer flat screen TV bijvoorbeeld, één enkele afstandsbediening de beide systemen bestuurt.

In de nabije toekomst plant Pioneer overigens de introductie van een HD Audio Bitstream output speler ter vervanging van dit model.

In de Verenigde Staten kondigde Pioneer vandaag de Pioneer Elite BDP-94HD Blu-ray speler aan.

Beschikbaarheid en prijs van de Pioneer BDP-LX70
Volgens Pioneer is de BDP-LX70 beschikbaar vanaf juni 2007.

Pioneer BDP-LX70 prijs vergelijking