CookiesPioneer onthult 9 Blu-ray Home Cinema systemen

2 september 2011 08:22 door Hans Wind

Pioneer onthult 9 Blu-ray Home Cinema systemenPioneer onthult vandaag maar liefst negen nieuwe home cinema systemen met Blu-ray-speler. De negen systemen zijn opgebouwd rond twee kerneenheden die vervolgenskunnen worden gecombineerd met diverse luidsprekeropties om aan de meest uiteenlopende behoeften te beantwoorden.

De voornaamste verschillen tussen de hoofdsystemen schuilen in de iPod/iPhone-connectiviteit*1 (met houder) en de wifi-aansluiting: beide elementen zijn standaard op de ‘regular’-modellen maar niet op de ‘basics’-uitvoeringen. Alle systemen leveren een hoog vermogen (tot 1.100 watt) in 2.1- of 5.1-configuratie.

Ook ondersteunen alle modellen het afspelen van 3D Blu-ray-cd’s, HDMI met AC en 1080p-video, online-videostreaming vanaf het internet en DLNA-connectiviteit om films, foto’s en muziek af te spelen van een DLNA-compatibele digitale mediaserver. Een minijack-audioaansluiting voor draagbare muziekspelers en een USB-aansluiting maken het connectiviteitsplaatje compleet.

De regular serie: Blu-ray Disc Home Cinema met maximale connectiviteit

Met de wifi-aansluiting en iPod- en iPhone-connectiviteit heeft het ‘regular’-gamma alles om aan de toegangsbehoeften van de meest veeleisende gebruikers te voldoen. Het gamma biedt ook een bredere keuze aan luidsprekerconfiguraties dan ooit tevoren, die stuk voor stuk worden ondersteund door een slanke subwoofer: met zijn opzij gerichte woofer moet hij niet in de typische vrijstaande positie staan maar kan hij tegen een muur of zelfs onder de sofa worden geplaatst om diepe klankeffecten af te leveren zonder de gebruiker af te leiden van de actie.

Twee van de nieuwe Blu-ray-homecinemasystemen, de BCS-HW919 en BCS-HF818, zullen worden uitgerust met de recent aangekondigde ‘SOUND WING’-luidsprekers met HVT-technologie van Pioneer. Deze unieke nieuwe luidsprekers produceren een verbazingwekkende klank die de luisteraar omhult en onderscheiden zich door een prachtig, eenvoudig design en erg vlakke vorm. De HVT-technologie (wat staat voor Horizontal-Vertical-Transforming) houdt in dat de ‘drijfkracht’ in een hoek van 90° ten opzichte van de luidsprekerkegel werkt, waardoor de diepte die normaal wordt ingenomen door de magneten veel beperkter is. Deze technologische innovatie op het gebied van luidsprekerdesign steunt op de principes van de Scott Russell-verbinding*2. Omdat de HVT-technologie heel dun kan worden gemaakt, kon Pioneer tweezijdige drivers integreren in een enkele luidsprekerkast om een ongelofelijke alzijdige klank te geven die een volledig en uniek klankspectrum creëert. Een belangrijke troef van de satellietversies is dat ze bijvoorbeeld om het even waar in de buurt van een televisie kunnen worden geplaatst en altijd een volle klank produceren, en dat ongeacht de plaats van de luisteraar in de kamer.

BCS-HW919 – 2.1-kanaals met ‘SOUND WING’-luidspreker en een slanke subwoofer. De nieuwe ‘SOUND WING’-luidspreker, die speciaal werd ontworpen om voor een flatscreentelevisie op een kast te staan of eronder aan de muur te hangen, is slechts 25,5 mm dik en zelfs met statief erbij meet hij slechts 900 bij 66 bij 93 mm. De langwerpige ‘SOUND WING’-luidspreker omvat twee dubbelzijdige drivers van 57 bij 30 mm met HVT-technologie en twee Softdome-tweeters aan beide zijden van de vleugel. De ene set is naar voren gericht, de andere naar achteren. Samen leveren ze een vermogen van 2 x 180 W + een subwoofer van 200 W.

BCS-HF818 – 2.1-kanaals met ‘SOUND WING’-satellietluidsprekers en een slanke subwoofer. De discrete satellietluidsprekers zijn erg compact en slechts 37 mm dik. Met hun totale afmetingen van 207 bij 91 bij 37 mm (exclusief voet) vinden ze gemakkelijk hun plaats in het interieur. Met de dubbelzijdige drivers van 57 x 30 mm met HVT-technologie en een Softdome-tweeter aan beide zijden, produceert dit compacte pakket een unieke, wonderbaarlijke klank. Samen leveren ze een vermogen van 2 x 180 W + een subwoofer van 200 W.

BCS-717 – 5.1-kanaals met 4 grote luidsprekers, een centrale luidspreker en een slanke subwoofer. De combinatie met vier geavanceerde grote luidsprekers maakt deze combinatie tot het perfecte systeem voor iedereen die het homecinemasysteem tot het centrum van de woonkamer wil maken. Samen leveren ze een vermogen van 5 x
180 W + een subwoofer van 200 W.

BCS-313 – 5.1-kanaals met compacte satellietluidsprekers en een slanke subwoofer. Combineert prestaties en een stijlvolle afwerking in een compacter design en is dus een uitstekende optie voor gebruikers die de prestaties van 5.1-kanaals surround sound zoeken maar kleinere luidsprekers verkiezen. Samen leveren ze een vermogen van 5 x 180 W + een subwoofer van 200 W.

BCS-HW616 – 2.1-kanaals met luidspreker en een slanke subwoofer. De nieuw ontworpen langwerpige geïntegreerde 2-kanaalsluidspreker met een geperforeerd metalen rooster die perfect onder nagenoeg elk scherm/elke televisie past. Samen leveren ze een vermogen van 2 x 180 W + een subwoofer van 200 W.

BCS-FS515 – 2.1-kanaals met fijne satellietluidsprekers en een slanke subwoofer. De nieuw ontworpen, krachtige en tegelijk dunne luidsprekers beschikken over een geperforeerd metalen rooster en kunnen ofwel verticaal ofwel horizontaal worden opgesteld. Samen leveren ze een vermogen van 2 x 180 W + een subwoofer van 200 W.

Het basics gamma: betaalbare en toch krachtige Blu-ray-homecinema

Het ‘basics’-gamma neemt niet alleen de fantastische look van de ‘regular’-reeks over maar heeft ook de meeste eigenschappen ermee gemeen. Deze systemen gaan terug naar de essentie en worden geleverd met een normaal gedimensioneerde subwoofer met een overschot aan vermogen. De andere luidsprekers zijn identiek aan die van de respectievelijke regular-modellen.

BCS-414 – 5.1-kanaals met 4 grote luidsprekers, een centrale luidspreker en subwoofer. Samen leveren ze een vermogen van 5 x 180 W + een subwoofer van
200 W.

BCS-212 – 5.1-kanaals met compacte satellietluidsprekers en een subwoofer. Samen leveren ze een vermogen van 5 x 180 W + een subwoofer van 200 W.

BCS-FS111 – 2.1-kanaals met compacte satellietluidsprekers en een subwoofer. Samen leveren ze een vermogen van 2 x 180 W + een subwoofer van 200 W.

Design

De nieuwe hoofdsystemen zijn allemaal afgewerkt in hoogglanzend gepolijst acryl. Het designstatement wordt nog geaccentueerd door een subtiele displayverlichting en een lichtblauwe kring rond de volumeknop. De voornaamste bedieningselementen bevinden zich bovenaan het systeem.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs

• BCS-212 449€
• BCS-313 499€
• BCS-414 599€
• BCS-717 649€
• BCS-FS111 429€
• BCS-HF818 799€
• BCS-HW919 849€
• BCS-SB616 549€

*1 Compatibel met iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G, iPod touch (alle generaties), iPod nano (alle generaties), iPod classic, iPod met video, iPod met kleurenscherm, iPod mini en iPod met klikwiel.
*2 Een Scott Russell-verbinding zet de lineaire inputbeweging om in een lineaire outputbeweging die ruwweg loodrecht op de inputbeweging staat. (John Scott Russell – Schotse zeemachtingenieur geboren in Glasgow in 1808).

Bron: Pioneer