CookiesPioneer SBX-B30 Speaker Base introductie

20 januari 2015 09:30 door Hans Wind

Pioneer SBX-B30 soundplateDe Pioneer SBX-B30 Speaker Base is een nieuwe soundplate die is ontwikkeld ter vervanging van de kleine luidsprekers die zijn ingebouwd in moderne flat screen televisies.

De nieuwe Speaker Base SBX-B30, die is bedoeld voor consumenten die hun TV op een standaard plaatsen, wordt als een voetstuk onder de TV geplaatst en kan via een optische of analoge aansluiting op een televisie worden aangesloten.

De slanke en onopvallende Pioneer SBX-B30 soundplate past in een lijn van speaker bars. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een houten behuizing voor een betere controle van de luidsprekers en het tegengaan van ongewilde resonantie. Het audiosysteem ondersteunt een gewicht tot 40 kg en wordt stevig ondersteund om doorbuigen te voorkomen, wanneer er een HD TV op de unit wordt geplaatst.

De Speaker Base is uitgerust met de nodige audio elementen voor het weergeven van een home cinema-ervaring. De stevige behuizing bevat twee breedband frontluidsprekers voor een volledig bereik en twee down-firing subwoofers, die goed zijn voor een totaal uitgangsvermogen van 130 W. De luidsprekerbasis levert Dolby Digital en DTS Digital Surround decoding en kom met drie geluidsmodi, waaronder Surround, Night en Dialogue.

De Pioneer SBX-B30 is voorzien van ingebouwde draadloze Bluetooth-technologie en dat maakt draadloze muziek-streaming vanaf een smartphone of tablet mogelijk. Muziek-streaming wordt eenvoudig met de speciale Wireless Streaming app van Pioneer. Deze app, die gratis kan worden gedownload uit de App Store of Google Play voor Android, verhoogt de muziekervaring via sound-EQ, temporegeling en andere speciale functies.

Voor extra gemak kunnen gebruikers de unit – in de leermodus – leren te reageren op de commando’s van hun eigen afstandsbediening.

Pioneer SBX-B30 prijs en beschikbaarheid

De Pioneer SBX-B30 luidsprekerbasis is beschikbaar vanaf februari 2015 voor een adviesprijs van 249 euro.

Bron: Pioneer