CookiesPioneer SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300 soundbar met Bluetooth

23 augustus 2013 09:57 door Hans Wind

Pioneer SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300 soundbar met BluetoothDe Pioneer SBX-N700, SBX-N500 en de SBX-300 zijn nieuwe soundbars die via bluetooth eenvoudig verbinding kunnen maken met elk apparaat dat voorzien is van een bluetooth-functie. Op die manier bieden ze een audio-oplossing voor mobiele apparaten en pc’s.

De Pioneer SBX-N700 en de SBX-N500 hebben een DLNA-certificaat en zijn uitgerust met een videonetwerk- functie met ingebouwde WiFi. Dat maakt deze soundbars geschikt om via een thuisnetwerk films en muziek af te spelen vanaf DLNA-gecertificeerde apparaten. Beide modellen ondersteunen Miracast, waarmee dankzij Wi-Fi Direct-technologie de inhoud van een mobiel apparaat op het televisiescherm getoons kan worden via de HDMI-uitgang van de Soundbar.

De nieuwe Soundbars van Pioneer ondersteunen Bluetooth en kunnen daardoor muziek draadloos streamen vanaf mobiele apparaten en computers. De Sound Retriever-technologie van Pioneer tilt de gestreamde content naar een hoger niveau, met heldere en scherpe klanken. De SBX N700 en SBX-N500 Network AV-Soundbars kunnen ook worden gebruikt als bluetoothzender en het geluid via de speakerbar doorsturen naar een extra bluetoothluidspreker of hoofdtelefoon.

Met de Pioneer SBX-N700 en SBX-N500 is het ook mogelijk om een verbinding te maken met andere apparatuur met een DLNA-certificaat en vervolgens muziek, foto en filmpjes tussen verschillende apparaten te streamen. Wi-Fi Direct vergemakkelijkt deze koppeling via WiFi. De perfecte oplossing voor situaties zonder draadloos thuisnetwerk of voor tijdelijke verbindingen, wanneer vrienden mobiele content met elkaar willen delen zonder een verbinding te maken met het thuisnetwerk.

Miracast, een primeur in deze productcategorie, maakt gebruik van de Wi-Fi Direct-technologie om de inhoud vanaf een compatibel mobiel apparaat via de Soundbar naar een televisie te streamen. Zo kan je films, foto’s en muziek op een groot scherm bekijken en beluisteren. Dankzij de ondersteuning voor de nieuwe ‘Send to TV’-functie van YouTube (ingebouwd in de YouTube-app) kun je een mobiel apparaat koppelen aan de SBX-N700 en SBX-N500 en kun je vervolgens je film selecteren en afspelen op een televisiescherm en dit allemaal via de Soundbar.

Geluid

De nieuwe Soundbars maken gebruik van de wide band full-range speaker driver-technologie, die Pioneer in de jaren 1970 heeft ontwikkeld en die, volgens de fabrikant, het frequentiebereik uitbreidt en vervorming beperkt. De “fase-controle” functie, bekend van Pioneer AV-reveivers en componentluidsprekers, reproduceert harmonieuze klanken via “fase-matching”.

De SBX-N500 en SBX-300 zijn uitgerust met twee ingebouwde subwoofers. De SBX-N700 geeft diepere basklanken weer over een afzonderlijke draadloze subwoofer met een vermogen van 150 W en fase-controle. Het gemak van deze subwoofer is dat je hem overal in de kamer kan plaatsen.

Installatie en gebruiksgemak

Naast Bluetooth heeft de SBX-300 twee optische ingangen: een coaxiale-ingang en een analoge digitale ingang. Dit model is dus met één enkele kabel aan een tv en andere geluidsbronnen te koppelen.

Alle video-content die langs de SBX-N700 en SBX-N500 netwerk AV Soundbars passeert, wordt naar de tv gestuurd via een digitale HDMI-aansluiting. Bij televisietoestellen met een ARC ondersteuning (Audio Return Channel) doet die ook dienst als ingang voor het geluid.

Naast de twee optische ingangen en een stereoministekker zijn deze modellen ook uitgerust met een USB-aansluiting. Om maximaal gebruik te maken van de netwerkmogelijkheden, zijn deze Soundbars te bedienen via de Pioneer ControlApp. Die gratis is te verkrijgen voor iPhone, iPad en iPod touch in de App Store of op appstore.com/pioneercontrolapp. Androidgebruikers kunnen gratis deze speciale app downloaden via Google Play via play.google.com

Grote speakerbars blokkeren doorgaans de afstandsbedieningsensor van de tv. Dankzij de IR repeater-functie is dat niet het geval bij de nieuwe Soundbars van Pioneer. Deze functie zorgt ervoor dat de signalen van de afstandsbediening altijd de tv achter de Soundbar bereiken.
Met hun geraffineerde ontwerp en slanke profiel vormen deze Soundbars een aantrekkelijke aanvulling op flatscreen-tv’s. De slanke zwarte Soundbars kunnen bovendien eenvoudig tegen de wand worden gemonteerd.

Pioneer SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300 prijs en beschikbaarheid

De Pioneer Soundbars SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300 zijn verkrijgbaar vanaf november 2013.

Bron: Pioneer