CookiesPioneer SC-LX86, SC-LX76, SC-LX56) en SC-2022 AV receivers

15 juni 2012 07:29 door Hans Wind

Pioneer SC-LX86, SC-LX76, SC-LX56) en SC-2022 AV receiversPioneer annonceert nieuwe gamma AV-receivers en wel drie 9.2-kanaals modellen (de SC-LX86, SC-LX76 en SC-LX56) en één 7.2-kanaals model (de SC-2022). De nieuwe receivers zijn voorzien van nog beter afgestelde Direct Energy HD-versterkers van Pioneer (klasse D).

Het nieuwe gamma is uitgerust met geavanceerde netwerk- en instellingsopties, zoals Apple AirPlay, DLNA 1.5, Windows 7, internetradio, PC Setup control, autokalibratie voor Advanced MCACC, meerdere HDMI-uitgangen en Pioneer-apps voor de iPad, iPhone, iPod (waaronder iControlAV2012 en Air Jam) en Android smartphones.

Om te garanderen dat je de allerbeste home-entertainment ervaring beleeft, beschikken de drie topmodellen over een THX-certificaat. Bovendien werden de SC-LX86 en SC-LX76 extrafijn afgesteld in de AIR Studios.

Pioneer SC-LX86 achterkantWeergave van beeld en geluid

Alle modellen beschikken over de nieuwste Direct Energy HD-versterkers van Pioneer. Bovendien zijn ze uitgerust met technologie die uitstekende geluids- en beeldkwaliteit garanderen zoals:

Direct Energy HD-versterkers op basis van klasse D-technologie – Alle modellen zijn uitgerust met Direct Energy HD-versterkers om het beste geluid te halen uit niet-gecomprimeerde bronnen, zoals Blu-ray Discs en andere geluidsbronnen in HD. De versterker in elke nieuwe receiver stuurt voldoende vermogen naar elk kanaal, met een groot gevoel voor detail en een breed dynamisch bereik. Zelfs wanneer alle kanalen tegelijk op maximaal volume worden benut, gaat zo goed als geen geluidskwaliteit verloren.

Advanced MCACC – Pioneer tilt de kalibratie in een ruimte naar een hoger niveau met Advanced MCACC. Het systeem houdt bij de kalibratie rekening met tijdsverschillen en compenseert automatisch de afmetingen van de luidsprekers, de outputniveaus en de afstand.

Auto Phase Control Plus – Met Auto Phase Control Plus voert elke receiver in real time phase matching uit: de geluidsinput wordt voortdurend geanalyseerd en het outputsignaal van elke luidspreker en subwoofer afzonderlijk gestuurd. Op die manier compenseert het systeem de eventuele vertraging in de geluidsbron.

PQLS Bit-Stream – De PQLS-technologie neutraliseert vervormingen die worden veroorzaakt door digitale timingfouten in HDMI-verbindingen.

Virtual Speaker Modes – Voor een meer realistische geluids- en filmervaring simuleren de nieuwe receivers geluid uit verschillende hoeken van de kamer, zonder dat je extra luidsprekers moet aansluiten. Deze nieuwe modellen voegen ‘virtual wide’ toe aan het spectrum van virtual surround rear, virtual height en virtual depth.

4K pass through – Om de mogelijkheden van je geavanceerde beeldscherm te optimaliseren zijn de SC-LX56 en hogere modellen geschikt voor 4k pass through.

Gebruikers kunnen hun home-entertainmentsysteem dankzij deze nieuwe receivers perfect afstemmen op hun persoonlijke voorkeuren. Zo zijn bij de drie 9.2-kanaals modellen tot tien verschillende luidsprekerconfiguraties mogelijk. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een volwaardig 5.1-systeem opzetten en de resterende kanalen gebruiken voor extra zones of ruimtes. Bovendien houden ze met de receiver en/of een smartphone met de iControlAV2012-app eenvoudig de controle over elke zone.

Bediening per zone – De receivers bieden de mogelijkheid om verschillende audio-, video- en bedieningssignalen in te stellen voor verschillende zones. Bij de SC-LX56 en hogere modellen gaat het om maximaal drie zones voor audio. De SC-LX86 en SC-LX76 beschikken bovendien over een HDMI-uitgang voor een vierde zone.

Meer subwooferoutputs – De hoogwaardige receivers van Pioneer zijn naast de dubbele subwooferoutput in de hoofdzone uitgerust met een speciale subwooferoutput voor zone 2.

Verbindingsopties

Net zoals de nieuwe VSX-receivers van Pioneer bieden deze nieuwe modellen tal van verbindingsopties, zoals Apple AirPlay, DLNA 1.5, internetradio en audiostreaming via Bluetooth (met de optionele AS-BT200 BT-adapter). De Pioneer AS-WL300 draadloze LAN-adapter is standaard inbegrepen bij de drie topmodellen en als accessoire verkrijgbaar bij de SC-2022.

Op maat van iPad, iPhone en iPod – Elke receiver is ‘Made for iPad, iPhone and iPod’ en wordt geleverd met een USB-videokabel. Je iPad, iPhone of iPod aansluiten op de receiver volstaat om meteen van muziek, filmpjes en foto’s op je mobiele toestel te genieten, zonder dat je moet investeren in een optioneel dock. Bovendien laadt de batterij van je toestel op zolang het op de ontvanger is aangesloten.

Aansluiting van MHL-compatibele toestellen – De drie topmodellen zijn uitgerust met een Mobile High-Definition Link (MHL). Dat betekent dat je ook smartphones met de receivers kunt verbinden en als extra entertainmentkanaal (audio en video) kunt inzetten. De receivers ondersteunen content tot 1080p (video) en 7.1-kanaals HD-audioresolutie op mobiele toestellen met Android. Bovendien laadt de batterij van je smartphone op en kun je het toestel als afstandsbediening gebruiken. Een MHL-kabel (1 m) is inbegrepen.

Ingebouwde USB-DAC voor eenvoudige koppeling met een pc – De SC-LX86 – het paradepaardje – is uitgerust met een asynchrone USB-DAC. Daardoor kun je deze receiver via USB rechtstreeks aan een PC koppelen. Bovendien ondersteunt deze technologie muziekbestanden tot 192 kHz/32 bit.

Bediening met een smartphone : Home-entertainmentsystemen bedienen met smartphones wordt almaar populairder. Bij Pioneer kan dit, dankzij de speciale app iControlAV2012. Deze app is gratis verkrijgbaar voor de iPad, iPhone en iPod touch in de Apple App Store of op www.apple.com/itunes/. iControlAV2012 geeft toegang tot alle courante bedieningsopties en stelt gebruikers in staat om content van internetradiostations en muziekbestanden op opslagtoestellen die verbonden zijn met een thuisnetwerk (NAS-toestellen) te kiezen en beheren. Android-gebruikers kunnen gratis een aparte app downloaden via Google Play op play.google.com.

Prijs en beschikbaarheid

De SC-LX56 en SC-2022 zijn te koop vanaf juli 2012. De SC-LX86 en SC-LX76 vanaf de herfst en dan worden daarvoor de prijzen bekendgemaakt.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs
• SC-2022 1099 Euro
• SC-LX56 1599 Euro

Bron: Pioneer

Pioneer SC-LX56 prijs vergelijking

Pioneer SC-2022 prijs vergelijking