CookiesPioneer introduceert zes nieuwe audio video receivers

18 april 2011 07:34 door Hans Wind

Pioneer introduceert zes nieuwe audio video receiversPioneer introduceert zes nieuwe 5.1 en 7.1-kanaals audio/video-receivers. Het assortiment receivers van Pioneer voor 2011 bestaat uit de VSX-1021, de VSX-921, de VSX-826, de VSX-821, de VSX-521 en de VSX-421.

Iedere receiver biedt uitstekende prestaties en geavanceerde technologieën. Sommige daarvan zijn bovendien uitgerust met nieuwe features zoals AirPlay van Apple, Made for iPad, DLNA Certified (v1.5), vTuner Internet Radio en op maat gemaakte applicaties voor iPhone, iPad en iPod touch zoals de exclusieve iControlAV21 App en de Air Jam1 App, die beide door Pioneer worden ontwikkeld.

“Onze nieuwste receivers vormen onze sterkste productinnovaties van de afgelopen jaren. In het volledige assortiment werden nieuwe features en functies geïntroduceerd en we zijn erin geslaagd om oplossingen te vinden waardoor consumenten hun iPhone, iPad of iPod in een handomdraai op geselecteerde modellen kunnen aansluiten.
Met die oplossingen krijgen ze onder meer toegang tot hun muziek- en videocontent en kunnen ze die content ook sharen met anderen in dezelfde kamer of op andere plaatsen in de woning”, zegt Ronald De Wilde, PR-Manager bij Pioneer Benelux, naar aanleiding van de voorstelling van de nieuwe modellen. “De nieuwe receivers van Pioneer laten u toe om uw audio- en videofuncties vanuit uw luie stoel te beheren, aangezien ze op de recentste media en infrastructuur kunnen worden aangesloten.”

Ontworpen voor de lifestyle van de hedendaagse consument

De receivers van Pioneer voor 2011 bieden een hoogwaardige audio-ervaring die liefhebbers verwachten van een entertainmentapparaat van deze kwaliteitsklasse. Alles vanaf de gebruikersinterface, over de instelling tot de productfunctionaliteit werd ontworpen met het oog op een intuïtieve gebruikerservaring waarvan iedereen in de woning op een gemakkelijke manier kan genieten.

• Made for iPhone/iPad/iPod – Bij de receivers van Pioneer wordt een gratis USB/video-kabel geleverd voor een iPhone, een iPad en een iPod touch, waardoor een optioneel dockingstation overbodig wordt. De apparaten kunnen gewoon via ‘plug and play’ worden gebruikt. Daardoor kunnen gebruikers audiocontent, video-opnames en foto’s afspelen die op hun apparaat (of apparaten) zijn opgeslagen. Pioneer brengt ook als allereerste fabrikant een AV-receiver op de markt met volledige ondersteuning voor iPad, inclusief de mogelijkheid om een 2.1A batterij via de USB-poort op te laden.

AirPlay – Dankzij AirPlay kunnen muziekliefhebbers via netwerk thuis op een eenvoudige manier naar hun muziekbibliotheek luisteren. Deze oplossing werkt zowel met de VSX-1021 en de VSX-921 en vereist het gebruik van iTunes 10.1 of een latere versie op een Mac of een pc. Om content vanaf een iPhone, een iPad of een iPod touch te streamen, hebt u een apparaat nodig dat op iOS 4.2 draait. Op het aangesloten beeldscherm/tv-scherm kunnen ook de ‘album art’ en informatie over de song worden weergegeven. Bij Pioneer kunt u een draadloze LAN-converter (AS-WL300) bestellen om de aansluiting zo eenvoudig mogelijk tot stand te brengen.

Air Jam – Pioneer helpt mee aan de revolutie in de sociale entertainmentwereld met zijn gratis Air Jam App – die op de App Store verkrijgbaar is voor de iPhone, de iPad en de iPod touch. In combinatie met de VSX-1021/VSX-921 receivers kunnen via Bluetooth tot vier verschillende apparaten worden aangesloten (hiervoor hebt u wel de als optie verkrijgbare AS-BT200 Bluetooth adapter nodig). Zodra hij met het netwerk is verbonden, kan iedere gebruiker songs uit zijn muziekbibliotheek markeren om een collectieve playlist samen te stellen die op zijn AV-receiver kan worden afgespeeld. Op ieder aangesloten apparaat kan dan de lijst worden bekeken die door alle gebruikers is toegevoegd, evenals het apparaat waarop iedere song wordt afgespeeld. De Air Jam App houdt ook de playlist bij van iedere sessie op ieder apparaat, zodat de gebruiker die later eventueel via de iTunes Store kan aankopen.

iControlAV2 – De jongste generatie iControlAV2 App van Pioneer biedt gebruikers nog meer controle over de instellingen van hun homecinema wanneer het in combinatie met de VSX-1021 of VSX-921 receivers wordt gebruikt. Met deze applicatie kunnen het volume, de bastonen, de balans en de kamerinstellingen worden bediend. Wanneer deze oplossing in combinatie met een iPad wordt gebruikt, worden alle vier applicatiesturingen zelfs in één enkel intuïtief scherm geïntegreerd. Daarbij kan de gebruiker van extra features genieten, zoals gedetailleerde grafische weergaven van de toestand vóór en na de MCACC kamerijkingen en geluidsinstellingen. Op die manier kunnen gebruikers via een eenvoudige ‘touch and draw’-bewerking op het scherm hun eigen equalizerinstellingen creëren. Met de iControlAV2 App kan ook een compatibele Blu-ray Disc player van Pioneer worden bediend. De applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store voor de iPad, de iPhone en de iPod touch.
Zowel de Air Jam App als de iControlAV2 App vereisen het gebruik van iOS 4.2 met de iPhone 4, de iPhone 3GS en de iPhone 3G, de iPad en de iPod touch (2e, 3e en 4e generatie).

Bluetooth en DLNA v1.5

Met de ‘connected lifestyle’ van zijn klanten in het achterhoofd ontwikkelde Pioneer een oplossing die de verscheidene draadloze en netwerktechnologieën die momenteel beschikbaar zijn, optimaal benut om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot audiocontent van persoonlijke mobiele apparaten en om die content in een woonkamer te brengen, waar ze door iedereen kan worden geshared en waar iedereen ervan kan genieten. Content kan op een eenvoudige manier via Bluetooth en/of DLNA naar de nieuwe receivers van Pioneer worden gestreamd.

DLNA Certified (v1.5) – Op basis van hun draadloze en netwerkmogelijkheden bieden zowel de VSX-1021 als de VSX-921 DLNA v1.5-ondersteuning, waardoor ze met apparaten met dezelfde feature kunnen worden verbonden. Via Ethernet of de (afzonderlijk als optie verkochte) AS-WL3000 draadloze LAN-converter krijgen de receivers toegang tot high-resolution muziek (tot 192 kHz/24-bit in het geval van de VSX-1021 en tot 96 kHz/24-bit in het geval van de VSX-921) vanaf een compatibel apparaat in het netwerk en kunnen ze die muziek afspelen. De audio kan ook worden gestreamd en bediend via de receiver van Pioneer met een smartphone die UPnP/DLNA mediaservers en renderers ondersteunt.

Bluetooth Audio Streaming – Met de Bluetooth-adapter die als optie verkrijgbaar is, biedt het volledige assortiment receivers, met uitzondering van de VSX-421, de mogelijkheid om audio content vanaf eender welke A2DP Bluetooth-enabled mobile apparaat of pc via Bluetooth over te zetten. De AS-BT200 Bluetooth Adapter van Pioneer biedt luisteraars de mogelijkheid om hun telefoontoestel binnen handbereik te houden terwijl ze via hun homecinemasysteem van muziek genieten. En dankzij de exclusieve Sound Retriever AIR-technologie van Pioneer, die specifiek werd ontworpen om de kwaliteit van de audiotransmissies via Bluetooth te verbeteren, klinkt muziek die via Bluetooth wordt verstuurd, onberispelijk.

vTuner Internet Radio – De VSX-1021 en VSX-921 zijn ook uitgerust met vTuner Internet Radio, zodat gebruikers van onbeperkt muziekentertainment kunnen genieten. Met vTuner krijgen gebruikers toegang tot duizenden internet radiostations overal ter wereld. Op het on-screen display kunnen gebruikers kiezen uit verschillende muziekformaten of stationlocaties of kunnen ze gewoonweg specifieke stations zoeken en hun programma’s telkens weer met de beste ontvangstkwaliteit beluisteren.

Home cinemasysteem

De nieuwste receivers van Pioneer zijn klaar voor de recentste weergavetechnologieën. Zo is ieder model uitgerust met HDMI-aansluitingsmogelijkheden (v1.4a met 3D en ARC). Op die manier kunnen ze 3D-content van een Blu-ray 3D player of 3D programma’s die via de kabel of de satelliet worden ontvangen, naar eender welk compatibel beeldscherm doorsturen. Audio Return Channel (ARC) biedt de mogelijkheid om audiosignalen (bv. van een televisieprogramma) vanaf een compatibel televisietoestel over dezelfde HDMI-kabel die wordt gebruikt om content naar de tv over te brengen, naar de receiver door te sturen. Voor de consument die periodiek gebruik wenst te maken van de ingebouwde speakers van zijn televisietoestel, heeft Pioneer een nieuwe HDMI Standby Through-feature voorzien. Die stuurt audio- en videosignalen vanaf bijvoorbeeld een set top box via de receivers, zonder dat de component daarvoor hoeft te worden ingeschakeld.

De AV-receivers van Pioneer zitten verder nog boordevol merkeigen technologieën waarmee de audiokwaliteit en de kamer-ijking en daardoor ook de kwaliteit van het geluid op een hoger peil kunnen worden getild:

Auto Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) – Een merkeigen systeem van Pioneer dat met uitzondering van de VSX-421 in alle receivers wordt toegepast. Dit systeem analyseert de configuratie van de speakers in de kamer en optimaliseert vervolgens voor iedere speaker het niveau en de egalisatie om de akoestische onjuistheden ten gevolge van de kamer op te vangen. Op die manier kan in iedere kamer waar een home cinemasysteem is opgesteld, van een optimale en op maat gemaakte audio-ervaring worden genoten.
Bij de VSX-1021 en de VSX-921 gaat Pioneer nog een stap verder met Advanced MCACC, een systeem dat ook 3D tijdsuitlijning biedt waarmee de instellingen heel nauwkeurig kunnen worden gefinetuned. Wanneer u de iControlAV2-applicatie voor ruimtekalibratie op de iPad gebruikt, geeft het bedieningsscherm grafisch en op een heel gedetailleerde manier de resultaten van de akoestische eigenschappen van de kamer weer.

Dolby ProLogic IIz Decoding – Alle nieuwe receivers van Pioneer zijn uitgerust met de nodige technologie om HD audioformaten te decoderen, inclusief Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Behalve bij de VSX-421 wordt ook het nieuwe Dolby Pro Logic IIz hoogtekanaal gedecodeerd. Dolby Pro Logic IIz onderscheidt achtergrondgeluiden en voegt ze toe aan bijkomende hoogtespeakers vooraan om op die manier een nog beter surround sound-geluid vooraan te creëren. Deze speakerconfiguratie creëert de diepte en de dimensie van een reële soundstage en is daarom ideaal voor gamers. Deze oplossing vormt ook een uitstekende aanvulling bij de 3D video-ervaring. De nieuwe technologie biedt niet alleen nieuwe opties voor consumenten op het vlak van de opstelling van de speakers, maar biedt ook gemakkelijker oplossingen op het vlak van de installatie. Daarnaast biedt de merkeigen Front Wide Mode van Pioneer extra veelzijdigheid en dimensie bij een 7.1 speakeropstelling.

Advanced Sound Retriever – ASR, dat in alle modellen voor 2011 wordt aangeboden, verbetert de kwaliteit van gecomprimeerde audiobestanden door kritieke gegevens van draagbare media players en internetradio te herstellen, waardoor een degelijke muziekervaring ontstaat die in de buurt komt van cd-kwaliteit.

Auto Level Control – ALC-technologie staat garant voor constante luisterkwaliteit ongeacht de entertainmentbron. Bij deze technologie worden schommelingen in de volumeniveaus van verschillende digitale audionummers, televisiekanalen en reclameberichten die de entertainmentervaring kunnen verstoren, gecompenseerd.

Installatiegemak

Zowel de VSX-1021 als de VSX-921 zijn de eerste AV-receivers die met de nieuwe AVNavigator setup softwareapplicatie zijn uitgerust. AVNavigator zijn applicaties voor pc, die bedoeld zijn om de fysieke en softwaresetup van de receiver te vereenvoudigen. De suite bestaat uit twee belangrijke applicaties: Wiring Navi en de Interactive Manual.

Wiring Navi – Hierbij moeten de gebruikers gewoon een reeks vragen beantwoorden over de hardware die met het systeem is verbonden. Daarna updatet de applicatie de receiver automatisch met alle correcte instellingen.

Interactive Manual – Zodra de receiver met behulp van Wiring Navi is ingesteld, biedt de Interactive Manual-applicatie een gelinkte interactieve handleiding die gebruikers snel wegwijs maakt in alle nieuwe features van de AV-receiver (bv. wanneer de gebruiker op de ALC-knop op de voorkant van de receiver duwt, wordt hij rechtstreeks naar het deel van de handleiding gebracht waar over de Automatic Level Control-feature uitleg wordt gegeven). Gebruikers kunnen ook op een deel van de gebruikershandleiding klikken, waarna de feature van de receiver automatisch wordt opgestart (bv. wanneer de gebruiker op het FL Dimmer-gedeelte van de gebruikershandleiding klikt, dimt het display van het frontpaneel van de receiver).

Prijs en beschikbaarheid beschikbaarheid

Alle modellen zijn uitgerust met een stijlvol zwart voorpaneel met hairline afwerking en zullen vanaf juni 2011 in de handel verkrijgbaar zijn.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijzen :
• VSX-421-K : 299€
• VSX-521-K : 349€
• VSX-821-K : 449€
• VSX-826-K : 499€
• VSX-921-K : 549€
• VSX-1021-K : 799€

Bron: Pioneer

 
Pioneer VSX-421-K prijs vergelijking
 
 
 
Pioneer VSX-521-K prijs vergelijking
 
 
 
Pioneer VSX-821-K prijs vergelijking
 
 
 
Pioneer VSX-826-K prijs vergelijking
 
 
 
Pioneer VSX-921-K prijs vergelijking
 
 
 
Pioneer VSX-1021-K prijs vergelijking