CookiesNieuwe modellen Pioneer VSX AV-receivers

19 april 2014 07:42 door Hans Wind

Nieuwe modellen Pioneer VSX AV-receiversPioneer introduceert een nieuwe reeks VSX AV-receivers met ondersteuning voor 4K Ultra HD via HDMI 2.0. Het vlaggenschip, de Pioneer VSX-924, is een 7.2-model met zeven vermogensmodules van 150 watt en twee subwooferuitgangen. De Pioneer VSX-824 en VSX-529 zijn 5.2-modellen met vijf kanalen van 130 watt en twee subwooferuitgangen. De Pioneer VSX-424 is een toestel met 5 x 130 watt, maar stelt het met één subwooferuitgang. Tot slot is de Pioneer VSX-329 is het nieuwe instapmodel met 5 x 105 watt.

De nieuwste HDMI 2.0-specificatie – gebruikt op alle nieuwe VSX-modellen – effent het pad naar 4K@50/60 (2160p) Ultra HD video, die viermaal de resolutie heeft van 1080p Full HD. HDMI 2.0 is overigens compatibel met vorige HDMI-versies.

Apple AirPlay-technologie wordt ondersteund op de Pioneer VSX-529 en hogere modellen. Deze hebben ook MHL voor Android en HTC Connect aan boord. De Pioneer VSX-924 en VSX-824 beschikken over bluetooth voor audiostreaming (met ondersteuning van het aptX-formaat), terwijl de VSX-529 via een optionele adapter compatibel is met bluetooth.
Deze nieuwe VSX AV-receivers kunnen volgens de fabrikant goed overweg met de nieuwste smartphones en tablets. Deze drie VSX-modellen met netwerkondersteuning hebben stuk voor stuk een DLNA-certificaat. Voor deze modellen is er ook een optionele draadloze LAN-omvormer beschikbaar

Alle nieuwe VSX AV-receivers sturen 4K Ultra HD videosignalen door – inclusief 60p video – naar een compatibele tv of een compatibel projectiesysteem. De Pioneer VSX-529 en hogere modellen kunnen dit ook met een maximale kwaliteit van 4:4:4 24-bitsignalen. De Pioneer VSX-924 kan bovendien signalen met een lagere resolutie opwaarderen naar 4K Ultra HD, tot 60p.

Alle modellen vanaf de Pioneer VSX-529 en hoger hebben een vTuner met internetradio aan boord, die de gebruiker gratis toegang geeft tot tienduizenden radiostations. Ook toegang tot de muziekdienst Spotify Connect is voorzien in de VSX-924, VSX-824 en VSX-529.

Overige kenmerken van de Pioneer VSX AV-receivers

Automatische MCACC tuning – Met uitzondering van het instapmodel VSX-329 zijn alle nieuwe VSX AV-receivers voorzien van het MCACC EQ-systeem (Multi-Channel Acoustic Calibration) met automatische compensatie van verschillende luidsprekerformaten, niveaus en afstanden. Dat systeem stemt de respons van de verschillende frequenties op elkaar af zonder de fase van het signaal te wijzigen. Het resultaat is een verbeterde geluidskwaliteit met stevige en onvervormde bastonen. Bovendien beschikt de Pioneer VSX-924 over de nieuwe subwoofer EQ-functie. Daarmee kan de gebruiker rechtstreeks vanuit de gebruikersinterface van de AV-ontvanger de LFE (laagfrequentie-effecten) bijsturen.

Dubbele subwooferuitgangen – Door het gebruik van twee subwoofers in plaats van één kan de frequentierespons van de bassen op soundtracks en in muziek gemakkelijk worden verbeterd. Alle nieuwe VSX-toestellen – uitgezonderd de VSX-329 en VSX-424 – hebben twee subwooferuitgangen.

ESS SABRE Premier Audio DAC – Het topmodel VSX-924 gebruikt een 192 kHz/24-bit ESS SABRE Premier Audio DAC-circuit. Het heeft een zeer hoog dynamisch bereik tot maximaal 120 dB, met gevoelig minder trillingen.

Stereo- & meerkanaalsgeluid met hoge resolutie – De Pioneer VSX-924, VSX-824 en VSX-529 geven hogeresolutiebestanden weer, zoals AIFF, WAV, FLAC, en Apple Lossless, en daarnaast ook mp3, WMA en AAC via USB en het home netwerk. De VSX-924 speelt ook meerkanaals 96 kHz 24-bit 5.0 en 5.1 FLAC- en WAV-bestanden af.

Ingebouwde AVNavigator (VSX-924) – Dankzij deze gebruiksvriendelijke interactieve installatie- en gebruikershandleiding is het eenvoudig om de VSX AV-ontvanger op te stellen en te gebruiken. Aangezien de AVNavigatorsoftware in de AV-ontvanger zelf is opgeslagen, kan de gebruiker de handleiding raadplegen via een webbrowser zonder software te moeten installeren.

iControlAV5 – De iControlAV5 app van Pioneer maakt het mogelijk om de functies en instellingen van de VSX AV-receivers eenvoudig draadloos te bedienen of aan te passen (op alle modellen vanaf de VSX-529). De app is gratis te verkrijgen via www.AppStore.com of via de App Store voor iPhone, iPad en iPod touch. De app is ook verkrijgbaar in Google Play voor Androidtoestellen.

Pioneer VSX AV-receivers prijs en beschikbaarheid

De nieuwe VSX-reeks is beschikbaar vanaf juni voor de volgende adviesprijzen:

• Pioneer VSX-329-K 249 euro

• Pioneer VSX-424-K 299 euro

• Pioneer VSX-529-K 399 euro

• Pioneer VSX-824-K 449 euro

• Pioneer VSX-924-K 599 euro

Bron: Pioneer