CookiesPioneer introduceert nieuwe VSX AV ontvangers

24 april 2009 07:38 door Hans Wind

Pioneer introduceert nieuwe VSX AV ontvangersPioneer introduceert een nieuwe reeks AV-ontvangers, waarmee home entertainment op een hoog niveau wordt getild. De nieuwkomers zijn de Pioneer VSX-1019AH, de VSX-919AH, de VSX-819H en de VSX-519V.

De drie topmodellen uit het nieuwe assortiment behoren tot de eerste modellen in deze sector die een iPhone- en iPod-certificatie meekregen, waardoor de gebruiker kan rekenen op een grotere compatibiliteit met de mobiele digitale apparaten van Apple. Het nieuwe assortiment is gebaseerd op de ‘best-in-class’ audionormen die Pioneer de afgelopen jaren heeft geïntroduceerd en staat garant voor een betere geluidskwaliteit van gecomprimeerde muziekbestanden en daardoor voor een dynamische surround luisterervaring.

Met de nieuwe AV-ontvangers van Pioneer worden alle beelden en geluiden op een zuivere en nauwkeurige manier weergegeven. De drie topmodellen zijn uitgerust met een interne functie voor het decoderen van geavanceerde audioformaten (DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD), waardoor fans van high definition van een full-HDTV kijkervaring kunnen genieten met geluiden en beelden die de perfectie benaderen.

Bij de VSX-919AH en de VSX-1019AH kunnen analoge inputs naar HDMI worden opgewaardeerd, waardoor de aansluitingen tot stand kunnen worden gebracht met één enkele kabel, die zowel de video- als de digitale audiosignalen doorstuurt. De VSX-1019AH biedt bovendien de mogelijkheid om alle videosignalen naar 1080p om te zetten, waardoor een uitmuntende beeldkwaliteit kan worden weergegeven.

Bij alle nieuwe ontvangers horen HDMI-versterkers, waardoor één enkele HDMI-kabel volstaat om zowel de HD video- als audiosignalen digitaal naar de ontvanger te sturen. Volledige videoformaatmogelijkheden zoals Deep Colour en x.v.Colour leveren heldere en levensechte kleuren op met zachte overgangen, terwijl de Lip Sync-functie ervoor zorgt dat audio en video op een gesynchroniseerde manier worden afgespeeld, waardoor de lipbewegingen perfect op de stemmen worden afgestemd.

De drie nieuwe topmodellen van Pioneer werden ontworpen als de meest dynamische oplossingen om iPods en iPhones aan te sluiten en de afspeelprestaties ervan te optimaliseren. De USB-poort op het frontpaneel kan met een hele reeks mp3-muziekbestanden overweg, waardoor consumenten naadloos doorheen hun gepersonaliseerde afspeellijsten kunnen surfen en keuzes kunnen maken. Een dockingstation is hierbij niet nodig. Doordat de digitale signalen van de iPod rechtstreeks naar de ontvanger worden verstuurd, kan de gebruiker van de zuiverste geluidskwaliteit genieten.

De VSX-919AH en de VSX-1019AH bieden niet alleen eenvoudige ‘plug and play’-aansluitingsmogelijkheden, maar ook een stijlvolle manier om optimaal van zijn mobiele apparaat te genieten. Met behulp van deze apparaten kan het full-colour artwork van een geselecteerde song of een geselecteerd album op een aangesloten HD-tv worden weergegeven. Dankzij de nieuwe, intuïtieve en frisse Graphical User Interface verloopt het navigeren bijzonder eenvoudig.

In de vier nieuwe modellen zijn de Advanced Sound Retriever- en Auto Level Control audioverbeteringstechnologieén geïntegreerd. Hiermee wordt de geluidskwaliteit van gecomprimeerde media op een hoger peil getild. Bij de VSX-919AH en de VSX-1019AH werden geüpdatete versies van de technologieén gebruikt, die nog vollere en meer natuurlijke surround sound opleveren.
De Advanced Sound Retriever zorgt voor een veel betere geluidsweergave van bestanden die op een iPhone, een iPod of een andere draagbare media player zijn opgeslagen. Hierbij worden kritieke audiogegevens die vaak uit een gecomprimeerd audiobestand worden verwijderd, hersteld.

Verschillende digitale audiotracks (bv. mp3 en iPod), inputbronnen en zelfs televisiestations en reclamespots worden soms op verschillende geluidsniveaus weergegeven, wat het luisterplezier niet ten goede komt. Auto Level Control van Pioneer werkt die niveauverschillen tussen alle bronnen en formaten echter weg, waardoor er volop van alle beschikbare entertainmentcontent kan worden genoten.

De Pioneer VSX-519V en de VSX-819H AV-ontvangers zullen vanaf mei 2009 in de handel verkrijgbaar zijn. De VSX-919AH en de VSX-1019AH volgen in juni 2009.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijzen :
VSX-1019AH : 899€
VSX-919AH: 599 €
VSX-819H: 499 €
VSX-519V: 349 €

Bron: Pioneer


Pioneer VSX-1019AH prijs vergelijking

Pioneer VSX-919AH prijs vergelijking

Pioneer VSX-819H prijs vergelijking

Pioneer VSX-519V prijs vergelijking