CookiesPioneer VSX-S300 en VSX-S500 Slim AV receivers

27 juni 2011 08:51 door Hans Wind

Pioneer VSX-S300 en VSX-S500 Slim AV receiversPioneer introduceert met de de VSX-S500 en de VSX-S300 twee nieuwe Slim AV receivers. Na het meten van de hoogte en de diepte van een typisch rack werd het volgens Pioneer duidelijk dat er een AV-ontvanger met andere afmetingen nodig was.

Pioneer introduceert nu de VSX-S300, binnenkort gevolgd door de VSX-S500. De beide Slim AV Receivers hebben kleinere afmetingen dan hun grotere broers, maar bieden de flexibiliteit en het geluid waarvoor AV-ontvangers van Pioneer bekend staan. De hoogte bedraagt nog slechts 85 mm, aanzienlijk minder dus dan de grotere AV-ontvangersreeks. De gebruikelijke diepte van een AV-ontvanger is 325 mm (de ruimte die door de knoppen en de aansluitingen wordt ingenomen niet in aanmerking genomen), maar de VSX-S500 en de VSX-S300 hebben slechts een diepte van 280 mm. Daardoor is er aan de achterkant heel wat plaats voor aansluitingen en bedrading.

De compactere vorm kon volgens de fabrikant worden bereikt zonder negatieve invloed op de speciale kenmerken, functies en voordelen van de Slim AV Receivers.

Pioneer VSX-S500Pioneer VSX-S300 en VSX-S500 kenmerken

• Verbonden via HDMI. De beide Slim AV Receivers hebben achteraan HDMI-aansluitingen voor koppeling aan een HD TV(4 inputs en 1 output) met 3D- en ARC-ondersteuning.

Klasse D. Allebei hebben ze een output van 100 W via 6 kanalen, wat de mogelijkheid biedt tot een 5.1-instelling met een passieve subwoofer in één ruimte of een 3.1-kanaaloutput in de hoofdruimte (vooraan L/R, centrale en passieve subwoofer) en een optionele stereo-output in een tweede ruimte.

• Perfecte geluidskalibrering met MCACC. De befaamde Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) van Pioneer zorgt voor een automatische ruimte- en luidsprekeraanpassing met een microfoon (maakt deel uit van het pakket).

• Verbruikt minder stroom in de ECO-modus. Doordat er gebruik wordt gemaakt van versterking van klasse D hebben beide Slim AV Receivers een zeer laag elektriciteitsverbruik in vergelijking met gewone ontvangers. En er is nog een andere besparingsoptie: als de ECO-toets op de afstandsbediening wordt geactiveerd, neemt het normale stroomverbruik met 35 % af. Alleen de voorste luidsprekers en de subwoofer blijven dan actief, maar u geniet nog steeds van alle voordelen van het geweldige geluid.

• Decodering van HD-audioformats. De nieuwe Slim AV Receivers zijn volledig uitgerust om alle mainstream HD-audioformats, dus ook DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD, te decoderen.

• “Wide surround sound” met de pas aangekondigde “Sound Wing”-HVT-luidsprekers van Pioneer. De twee nieuwe Slim AV Receivers zijn de eerste ontvangers die over een speciale ingebouwde “Sound Wing”-modus beschikken. Dat betekent dat u kunt genieten van de nieuwe revolutionaire “Sound Wing”-HVT- luidsprekertechnologie, die u meer dan ooit onderdompelt in het geluid. De HVT-luidsprekers kunnen in kwaliteitswinkels worden beluisterd en zijn verkrijgbaar vanaf juli.

• Klaar voor draadloze Bluetooth-audiostreaming. Voeg de optionele AS-BT200 Bluetooth-adapter van Pioneer toe aan de Slim AV Receivers en geniet van de draadloze Bluetooth-overdracht van audiocontent vanuit een voor A2DP Bluetooth geschikt mobiel toestel of een pc. Dankzij de exclusieve Sound Retriever AIR-technologie van Pioneer, die speciaal ontwikkeld werd om audioverzendingen met Bluetooth te optimaliseren, klinkt opgeslagen muziek via Bluetooth loepzuiver.

Speciale functies beschikbaar op de VSX-S500: als de VSX-S500 wordt verbonden met een homenetwork ondersteunt hij de playback van muziek op een pc of een mediaserver die is aangesloten op hetzelfde LAN en biedt hij multimediaserverfuncties. Ook inbegrepen: internetradio, USB-input aan de voorkant voor geavanceerde digitale audioconnectiviteit, videoscaling tot 1080p (op HDMI), en compatibiliteit met de optionele draadloze LAN-converter van Pioneer (AS-WL300).

Pioneer VSX-S300 en VSX-S500 prijs en beschikbaarheid

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs :
• VSX-S300-K 399€
• VSX-S500-K 499€

De VSX-S300 zal vanaf eind juni verkrijgbaar zijn. De VSX-S500 zal vanaf augustus te koop zijn.

Bron: Pioneer

 
Pioneer VSX-S300 prijs vergelijking
 
 
 
Pioneer VSX-S500 prijs vergelijking