CookiesPS3 prijs verlaagd met nieuw uiterlijk

18 augustus 2009 20:42 door Hans Wind

PS3 prijs verlaagd met nieuw uiterlijkSony Computer Entertainment Europe (SCEE) verlaagt vanaf 1 september 2009 de PS3 prijs naar 299,99 euro. Dit maakte SCEE vandaag bekend tijdens de GamesCom, de grootste gamebeurs van Europa.

Het paradepaardje van Sony, waarvan al meer dan een half miljoen exemplaren werden verkocht in de Benelux, wordt bovendien in een stijlvol nieuw jasje gestoken. Onder het compactere chassis schuilt straks een harde schijf van 120GB. Daarnaast komt er een nieuw logo passend bij de nieuwe look.

Met de introductie van de nieuwe PS3, verlaagt Sony vanaf 19 augustus ook de prijs van de huidige PS3 met 80GB HDD naar €299. Hierbij ontvangt de koper een gratis game (zolang de voorraad strekt). Sony maakt tevens van de gelegenheid gebruik om het PS3-platform uit te breiden met de lancering van een omvangrijke bibliotheek spannende en aantrekkelijke games voor PS3 voor de komende feestdagen.

PS3 SlimDe interne architectuur van de nieuwe PS3 – van de halfgeleiders en het voedingsapparaat tot het koelmechanisme – is volledig opnieuw vormgegeven, waardoor een veel slankere en lichtere console is ontstaan. Het interne volume, de omvang en het gewicht van de nieuwe console zijn nog maar tweederde van het allereerste PS3-model met 60GB HDD. Daarnaast is het elektriciteitsverbruik tot tweederde teruggebracht, waardoor ook de ventilator aanzienlijk minder luidruchtig is. Ook al heeft het nieuwe systeem het slanke ronde ontwerp van het originele model geërfd, de nieuwe PS3 is vormgegeven met een nieuw, minutieus design met een bewerkte buitenkant, waardoor een volledig nieuwe uitstraling en een casual look ontstaat, wat een breder publiek aan zal spreken.

Tegelijk met de lancering van het nieuwe PS3-systeem, verandert SCE de merknaam van de PS3 van ‘PLAYSTATION 3’ naar ‘PlayStation 3’ en introduceert SCE het nieuwe ‘ ’-logo dat op de kast van het nieuwe PS3-systeem is gegraveerd. Door alles te verenigen onder de vertrouwde naam PlayStation®, die de hele PlayStation-familie vertegenwoordigt, breidt de PS3 samen met PlayStation®2 en PSP® (PlayStation®Portable), de PlayStation-business verder uit en kan het blijven werken aan de verbetering van de entertainmentervaring en het altijd maar groeiende PlayStation®Network.

Ook de nieuwe PS3 blijft de kenmerken en functies van de huidige modellen bieden, zoals het spelen van HD Blu-ray films (BD) en games en het downloaden van verschillende content en diensten via het netwerk. De opslagcapaciteit van de nieuwe PS3 is vergroot van 80GB naar 120 GB. Met deze extra capaciteit kunnen gebruikers meer games, muziek, foto’s, video’s en andere content en diensten opslaan die verkrijgbaar zijn via PlayStation Network. Met meer dan 27 miljoen geregistreerde accounts wereldwijd, biedt PlayStation Network meer dan 15.000 stuks digitale content, variërend van speltitels, trailers en demo’s van meer dan 15.000 films en televisieshows via PlayStation Network*1. Leden van PlayStation Network kunnen naast betaalde ook gratis applicaties downloaden, zoals PlayStation Home, een baanbrekende 3D social gaming community dat beschikbaar is op PS3 en waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren en game-ervaringen kunnen delen. Maar ook Life met PlayStation, dat gebruikers verschillende soorten nieuws en informatie biedt door de PS3 met het netwerk te verbinden.

Sinds de lancering van PS3 in november 2006 zijn er nu meer dan 1.000 BD-titels en tot 1.400*2 downloadbare titels voor PS3 games wereldwijd beschikbaar, naast het brede aanbod van externe gameontwikkelaars en uitgevers. Naast dit uitgebreide software titelaanbod, worden er spannende en aantrekkelijke nieuwe titels uitgebracht door de SCE Worldwide Studios, waaronder: Uncharted 2: Among Thieves, EyePet, Ratchet & Clank Future: A Crack in Time, Heavy Rain, God of War 3, MAG, ModNation Racer, Gran Turismo 5 en nog veel meer.

Andere kenmerken van de nieuwe PS3 zijn:

• PS3-systeem software-update versie 3.00
Tegelijk met de lancering van de nieuwe PS3 op 1 september, wordt de systeemsoftware geüpgrade naar versie 3.00. Door deze update worden er verschillende gebruikersvriendelijke functies toegevoegd, zoals het ‘Wat is nieuw’-scherm, waar gebruikers snel de nieuwste items kunnen bekijken die beschikbaar zijn in de PlayStation Store. Ook zijn recentelijk gespeelde games direct zichtbaar op de XMB™ (XrossMediaBar). De PS3 blijft continu in ontwikkeling door software-updates, het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en het toevoegen van installatie-instellingen die beschikbaar zijn via het netwerk. PS3-gebruikers kunnen van de nieuwe functies gebruik maken door de software van het PS3-systeem te upgraden naar versie 3.00 via de ‘Systeem Update’-functie op de XMB*3.

• BRAVIA® Sync™ Functie
Het nieuwe PS3-systeem is ook uitgevoerd met de BRAVIA® Sync™ functie. Door het nieuwe PS3-systeem met de HDMI-kabel aan te sluiten op een BRAVIA-televisie, kunnen gebruikers de XMB op PS3 met de afstandsbediening van hun televisie bedienen. Andere functies zijn ‘System Standby’, waardoor het PS3-systeem automatisch uitschakelt als de BRAVIA-televisie wordt uitgezet*4. Deze nuttige functie wordt helaas alleen op het nieuwe model aangeboden en is dus niet via een firmware update op het oude model aan te brengen.

• ‘Verticale Houder’ voor de nieuwe PS3 (CECH-2000 serie)
Door de afzonderlijk verkrijgbare ‘Verticale Houder’ te gebruiken, kunnen gebruikers de nieuwe PS3 verticaal neerzetten*5, waardoor het PS3-systeem gemakkelijk overal in huis kan worden geplaatst. De verticale houder zal vanaf 3 september in Japan verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van 2.000 yen (inc. BTW) en in Noord-Amerika voor US$24*6.

• Verwijderen van functie ‘Installeer ander besturingssysteem’
Het nieuwe PS3-systeem is gericht op het leveren van games en ander entertainmentcontent. Gebruikers kunnen geen andere besturingssystemen installeren op het nieuwe PS3-systeem.

Samen met een spectaculaire games line-up, waaronder Uncharted 2: Among Thieves, Ratchet & Clank: A Crack in Time en Buzz! Quiz World moet de vernieuwde PS3 volgens Sony het ultieme geschenk van dit najaar worden.

Het nieuwe model gaat in Engelstalige landen al door het leven als de PS3 Slim. Op de foto is het verschil (vooral in dikte) te zien tussen het oude en nieuwe model.

*1 Cijfer vanaf eind juli 2009. Inhoud van de PlayStation Store verschilt per regio. Ga naar de officiële PlayStation.com website voor meer informatie.
*2 Inclusief PS one® klassiekers en gratis content (demo’s die kunnen worden gedownload).
*3 Gebruikers dienen hun PS3 aan het netwerk te verbinden om deze functie te gebruiken.
*4 Gebruikers moeten hiervoor een BRAVIA- televisie gebruiken die de BRAVIA Sync-functie ondersteunt. Voor meer informatie over BRAVIA Sync, ga naar de officiële Sony-website in elke regio.
*5 Gebruikers moeten de apart verkrijgbare ‘Verticale Houder’ gebruiken om de nieuwe PS3 verticaal te plaatsen.
*6 Zodra de lanceerdatum van de verticale houder voor Noord-Amerika bekend is, wordt deze aangekondigd. Zodra de lanceerdatum en prijs van de verticale houder voor Europe/PAL-gebieden en Aziatische landen en regio’s bekend is, worden deze aangekondigd.

Bron: Sony


PS3 250GB prijs vergelijking

Sony PlayStation 3 (320GB) prijs vergelijking