CookiesPS4 vanaf 29 november in Nederland

29 november 2013 06:00 door Hans Wind

PS4 vanaf 29 november in NederlandDe Sony PS4 of PlayStation 4 is vanaf vandaag, 29 november 2013, in Nederland verkrijgbaar.

De PS4 is een volgende generatie van het Sony computer entertainmentsysteem met geïntegreerde social media mogelijkheden en tweedeschermfunctionaliteit via apparaten zoals PlayStation Vita (PS Vita). SCE blijft gebruikers voorzien van gaming- en entertainmentervaringen door de services op de PS4, zoals PSNSM en PlayStation Plus, een abonneeservice die leden toegang verschaft tot content en functies, verder uit te breiden. Net als bij de voorganger zal het PS4-systeem zelf voortdurend verbeterd kunnen worden door updates van de systeemsoftware.

De PS4 ondersteunt vanaf de introductie Twitch, een live internet streamingservice gericht op gaming. Sinds de introductie in 2011 is Twitch volgens de fabrikant een zeer populaire live videostreamingservice geworden, met meer dan 38 miljoen bezoekers per maand.
PS4-gebruikers kunnen hun gameplay eenvoudig in realtime op hun Twitch-kanaal streamen naar gamingfans over de hele wereld, met één druk op de “SHARE”-knop op de DUALSHOCK 4 draadloze controller.

Doordat de PS4 al vanaf het begin wordt ondersteund door externe ontwikkelaars, beschikt het nu over blockbusters zoals Assassin’s Creed IV: Black Flag van Ubisoft Entertainment, NBA 2K14 van 2K, Battlefield 4, FIFA 14, Need for Speed Rivals en NBA LIVE 14 van Electronic Arts. PS4 beschikt ook over een gevarieerde lijst indie games, waaronder Warframe van Digital Extremes en Super Motherload van XGen Studios.

Het gamesaanbod van de PS4 zal in 2014 worden uitgebreid met games zoals inFAMOUS: Second Son van SCE WWS, maar ook met volledig nieuwe titels zoals The Order 1886 van SCE WWS, Watch_Dogs van Ubisoft Entertainment en #DRIVECLUB van SCE WWS.

Sony Computer Entertainment Benelux heeft eerder bekend gemaakt dat Ximon, de video-on-demand (VOD)-dienst in de categorie ‘Filmhuis’ en ‘Nederlandse’ en ‘Filmhuis’ films, als eerste Nederlandstalige VOD dienst beschikbaar is voor PlayStation 3 (PS3) gebruikers. Met de Ximon-applicatie kunnen gebruikers in Nederland en Vlaanderen meer dan 3.500 films en series ‘on demand’ kijken. Ximon biedt de catalogus zowel via ‘pay per view’ als op abonnementsbasis aan.

De Ximon-app zal op de PS3 in de cross-media bar onder het video icoon verschijnen. Om films en tv-series te kunnen kijken via de PS3 is krediet nodig. De gebruiker kan kiezen voor Pay Per View, Prepaid of het Ximon Plus- abonnement. Alle drie mogelijkheden zijn af te rekenen en op te waarderen via Ximon.nl. Met ‘Ximon Plus’ kun je dus onbeperkt films en series uit de Plus-catalogus bekijken. Het Ximon Plus-abonnement kost 9,50 euro per maand en biedt onbeperkt toegang tot meer dan 3.5050 titels. Ximon is de eerste én enige Nederlandstalige video-on-demand-dienst die kijkers een ‘all you can watch’-abonnement biedt.

PS4 specificaties

• Harddisk: 500GB

• CPU: laag verbruik x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores

• GPU: 1.84 TFLOPS, AMD Radeon met GCN-architectuur (Graphics Core Next)

• RAM geheugen: 8GB GDDR5

• LAN: Ethernet (10base-T, 100base-TX, 1000base-T)

• WiFi: IEEE 802.11 b/g/n

• Bluetooth 2.1 (EDR)

• USB 3.0

• AUX

• HDMI

• Digitale optische Audio uitgang

• Blu-ray speler ingebouwd

PS4 prijs en beschikbaarheid

Vanaf 29 november is de PS4 beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 399 euro exclusief Playstation camera.

De consumenten adviesprijs voor de controller is bij de introductie 59 euro. De camera heeft een consumenten adviesprijs van 49 euro. Beide accessoires zijn in “Jet Black” verkrijgbaar.

Bron: Sony