CookiesPlaystation 4 prijs bekendgemaakt

11 juni 2013 14:03 door Hans Wind

Playstation 4 prijs bekendgemaaktInformatie over de Sony Playstation 4 of PS4 komt geleidelijk aan beschikbaar. Zo is nu inmiddels de prijs bekend en weten we ook heel wat meer over de specificaties.

De PS4 heeft een totaal nieuwe, wat hoekiger vormgeving gekregen en lijkt in weinig opzichten nog op zijn voorgangers. De complete interne architectuur van het PS4-systeem, van de optische drive en stroomvoorziening tot het koelmechanisme, is volgens Sony zo ontworpen dat de behuizing zo slank en licht mogelijk blijft. De voor- en achterzijde van de behuizing staan onder een lichte hoek. Daarmee zijn de stroomknop en schijfopening goed toegankelijk bij zowel horizontale als verticale oriëntering. Bovendien worden de kabels hierdoor mooi verborgen.

Het PS4-systeem leert van jouw voorkeuren. Het onthoudt wat je wel en niet leuk vindt, zodat je content in je favoriete genre of van je favoriete ontwikkelaars kunt ontdekken. Bovendien kun je gelijk beginnen. Spelers kunnen ook aan games gerelateerde informatie bekijken die door vrienden is gedeeld, gameplay van vrienden bekijken en informatie vinden over aanbevolen content, zoals games, tv-series en films.

De DualShock controller heeft nu een “Share” knop en een Touchpad. Dankzij de drie gekleurde led-lampjes op de controller kun je spelers gemakkelijk identificeren en kun je snel nuttige game-informatie bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien of een personage zware verwondingen heeft opgelopen.

Ook de Playstation camera is verbeterd. Multiplayer is verbeterd met behulp van kraakheldere audio en de mogelijkheid om video’s te delen via beeld-in-beeld.

PlayGo

Verleng je speeltijd met de mogelijkheid om games te spelen terwijl ze nog aan het downloaden zijn. Als je een game koopt waarvoor PlayGo is ingeschakeld, downloadt het PS4-systeem de essentiële delen van de game, zodat je kunt spelen terwijl de rest op de achtergrond wordt gedownload.

SHARE-toets

Gebruik de SHARE-toets op DUALSHOCK®4 om je gameplayvideo’s en -foto’s in een oogwenk te delen. Stream je livegameplay naar Ustream of neem binnen luttele seconden video’s op, bewerk deze of upload ze naar Facebook.

Companion-app

Chat met je vrienden, bekijk hun nieuwste gameplayvideo’s en geef ze tips met de officiële companion-app voor mobiele apparaten en tablets.

PS4-games

SCE Worldwide Studios werkt aan meer dan 30 games die exclusief voor de PS4 zijn, waarvan er 20 binnen een jaar na de verschijning van de PS4 worden gelanceerd. Tussen het nieuwe aanbod van games voor de PS4 vind je 12 compleet nieuwe games, waaronder The Order: 1886 van Ready at Dawn.

Daarnaast zijn er updates van andere games voor de PS4: #DRIVECLUB, inFAMOUS Second Son, Killzone: Shadow Fall en KNACK.

Op de E3 gamebeurs presenteerden gamestudios hun spellen, zoals Bungie Studios met de livegameplay van de langverwachte game Destiny, Ubisoft met Assassin’s Creed IV Black Flag en Watch_Dogs, Square Enix met Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy XV, en Warner Bros. die de wereldpremière van Mad Max aankondigden.

Er zijn op dit moment meer dan 140 games voor de PS4 in ontwikkeling, waarvan er 100 binnen het eerste jaar verkrijgbaar zullen zijn.

PS4 specificaties

• Harddisk: 500GB

• CPU: laag verbruik x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores

• GPU: 1.84 TFLOPS, AMD Radeon met GCN-architectuur (Graphics Core Next)

• RAM geheugen: 8GB GDDR5

• LAN: Ethernet (10base-T, 100base-TX, 1000base-T)

• WiFi: IEEE 802.11 b/g/n

• Bluetooth 2.1 (EDR)

• USB 3.0

• AUX

• HDMI

• Digitale optische Audio uitgang

• Blu-ray speler ingebouwd

Playstation 4 prijs en beschikbaarheid

Sony heeft bekendgemaakt dat de PS4 “later dit jaar” beschikbaar zal zijn voor 399 euro exclusief Playstation camera.

De consumenten adviesprijs voor de controller is bij de introductie 59 euro. De camera heeft een consumenten adviesprijs van 49 euro. Beide accessoires zijn in “Jet Black” verkrijgbaar.

Bron: Sony