CookiesPlayStation Home open beta beschikbaar

10 december 2008 11:19 door Hans Wind

PlayStation Home open beta beschikbaarNa vele malen uitstel lijkt de beschikbaarheid van PlayStation Home nu toch dichter bij te komen met de annoncering van de open beta die sinds 11 december actief is.

Sony zelf noemt Playstation Home een “3D social gaming community”. In deze virtuele wereld kunnen de bezoekers via hun PS3 elkaar kunnen ontmoeten, chatten en spellen kunnen spelen.

Je kunt je eigen zogenaamde avatar ontwerpen en vervolgens winkelen, films bekijken, speciale voorstellingen en gebeurtenissen bijwonen en veel meer. Binnen die wereld heb je een eigen appartement dat je naar eigen smaak kunt inrichten met exclusieve Ligne Roset meubels..

De beeldkwaliteit en de uitvoering van de virtuele mensen en objecten in Playstation Home is bijzonder fraai maar Sony is lang aan het worstelen geweest om de kwaliteit optimaal te krijgen.

Playstation Home wordt weergegeven in HDTV kwaliteit met een resolutie van 720p. (helaas dus nog niet in Full HD).

In het Home project van Sony participeren een aantal partners zoals Activision, Disney, Eidos, Electronic Arts, Lucas Arts, THQ, UBISOFT, Sony Pictures, Paramount, Red Bull, Ligne Roset, en Diesel en deze partijen zijn dan ook duidelijk in de Home virtuele wereld aanwezig.

Gebruikers die in de Sony Computer Entertainment Europe (SCEE)-regio’s met PlayStation Home werken, kunnen verschillende virtuele thematische omgevingen verkennen. De Far Cry 2 ruimte is de eerste van verschillende op games geïnspireerde omgevingen waarmee PlayStation Home gebruikers onderling specifieke games kunnen bespreken, strategieén bepalen en informatie en aanwijzingen bekijken om de spelervaring te bevorderen. Het aantal vergelijkbare spelomgevingen wordt regelmatig uitgebreid met onder andere Uncharted: Drake’s Fortune™, Warhawk™, Motorstorm en SOCOM. SCEE werkt momenteel samen met toonaangevende uitgevers, zoals Electronic Arts, UBISOFT, Midway, Sega en Atari, om aantrekkelijke omgevingen te creéren die gebruikers een eindeloze spelervaring bieden.

“We kijken er enorm naar uit om PlayStation Home in Europa en de PAL-gebieden te lanceren, en gebruikers een interactieve en sociale spelervaring te bieden”, zegt Daniel Hill, Home Service Manager, SCEE. “PlayStation Home is uniek in de spelwereld. Doordat we bovendien samenwerken met zowel internationale en regionale gameproducenten en producenten uit andere sectoren, bieden we opwindende en onderhoudende content die de PlayStation ervaring zal verbeteren.”
SCEE maakte vandaag de eerste partnerships bekend met enkele van ’s werelds meest gerespecteerde lifestylemerken voor de open bèta. Het modemerk Diesel, de hedendaagse meubelontwerpers Ligne Roset, de energiedrank Red Bull, de filmstudio Paramount Pictures en videocontentproviders Hexus TV en Eurogamer zijn de eerste die deelnemen. Zij zorgen voor de virtuele kleding voor de avatars, de virtuele meubels voor de appartementen van PlayStation Home, exclusieve videocontent en een virtuele vliegwedstrijd, de Red Bull Air Race.

Bezoekers en inwoners kunnen PlayStation Home met hun avatars verkennen en dankzij Diesel kunnen die avatars er meteen geweldig uitzien. Het merk biedt immers de laatste nieuwe designkleren voor mannen en vrouwen aan voor bedragen tot € 1,50. Bij een bezoek aan PlayStation Home kunnen de avatars de laatste nieuwe jeans en vesten aantrekken voordat ze eropuit trekken.

Volgens Sony zal Playstation Home in de komende periode snel groeien qua mogelijkheden.

In Playstation Home is een soort cursus ingebouwd om snel vertrouwd te raken met de omgeving en de bedieningsfuncties. Daarnaast zijn de nodige helpfuncties ingebouwd.

Voor een optimale bediening van Home raadt Sony aan om een USB toetsenbord en Bluetooth koptelefoon te gebruiken.

Vanaf 11 december kunnen PS3 eigenaren PlayStation Home gratis downloaden. Meer informatie kunt u vinden op de Playstation Home website.

Update 12 december 2008: Voor veel bezoekers is de eerste kennismaking met PlayStation Home een behoorlijke kater geworden doordat geen toegang kan worden gekregen.
Vanochtend konden we eenmaal een sessie opbouwen maar een tweede poging gaf al meteen de boodschap “The connection to the server was lost C-931”. Onze ervaring wordt helaas door veel anderen gedeeld. Al met al dus kennelijk nog steeds een onstabiele beta service.

Volgens Sony zijn de connectie problemen ontstaan door de overweldigende belangstelling en wordt hard gewerkt aan een oplossing.

De virtuele wereld ziet er overigens wel fraai uit al is de bewegingsruimte nog wel beperkt op dit moment. Commercie speelt een belangrijke rol binnen PlayStation Home en voor veel leuke opties zal betaald moeten worden. Het gaat vaak om kleine bedragen maar dat kan al snel oplopen.

Update 13 december 2008: Inmiddels lijken de connectie problemen opgelost