CookiesPogoplug Video beschikbaar in Nederland

19 april 2011 09:20 door Hans Wind

Pogoplug Video beschikbaar in NederlandDe Pogoplug Video zal vanaf 26 april in Nederland te koop zijn. Dit Pogoplug product geeft PC-, Linux en Mac gebruikers eenvoudig toegang tot cloudcomputing. Met de Pogoplug Video kunnen gebruikers video’s naar tablets, iPhones, smartphones en PC’s streamen.

De Pogoplug Video doet wat de gewone Pogoplug ook doet: het delen van bestanden makkelijk maken. Maar naast het beschikbaar stellen van PDF’s, foto’s en muziek, streamt deze Pogoplug ook video’s in HD TV kwaliteit naar tablets, iPads/iPhones, Android telefoons en PC’s.

Gebruikers maken op de Pogoplug website een account aan dat wordt gekoppeld aan het Pogoplug apparaat thuis. Vervolgens wordt bepaald welke bestanden, vanaf een op de Pogoplug aangesloten USB-stick of harde schijf, worden gedeeld en welke niet. De gebruiker heeft door verbinding te maken met de Pogoplug overal en altijd toegang tot deze bestanden en hoeft geen muziek- of videobestanden op zijn smartphone te bewaren.
De hoeveelheid opslagcapaciteit van de smartphone is dus geen belemmerende factor meer voor het onderweg bekijken van HD video’s. De Pogoplug Video streamt video’s in HD kwaliteit naar de apparatuur van de gebruiker. Zonder daarbij gebruik te maken van kostbare (aanvullende) abonnementen of beperkingen in storage.

Pogoplug versus andere systemen

De opslagcapaciteit van een Pogoplug kan volgens de fabrikant tientallen malen groter zijn dan die van online storage-oplossingen, namelijk zo groot als de schijf die je eraan koppelt. Daarnaast zijn er geen verborgen kosten zoals een maandelijks abonnement en kosten voor dataverkeer. De bestanden zijn gewoon veilig thuis opgeslagen; een back-up op een andere locatie is eenvoudig te realiseren door Pogoplugs aan elkaar te koppelen, zodat ze automatisch bestanden uitwisselen.

Vergeleken met een NAS-server (Network Attached Storage) onderscheidt de Pogoplug zich door het feit dat een groot aantal gebruikers tegelijkertijd op afstand bestanden kan downloaden, maar ook direct bekijken, bewerken of afspelen. De nadruk ligt dan ook op het delen van de data en niet zozeer op de back-up hiervan. De Pogoplug is hierdoor een leuke aanvulling op iedere NAS-server, aangezien de bestandsdeling van NAS-servers zich vaak moeilijk laat configureren.

Het concept van Pogoplug is helemaal open-source. Dankzij de vrije broncode heeft de Pogoplug community (Pogoplugged.com) gratis de beschikking over applicaties en worden de mogelijkheden van het product doorlopend uitgebreid. Een voorbeeld hiervan is de geïntroduceerde iTunes support.

Maak van je PC een Pogoplug

Om kennis te maken met het concept waarop Pogoplug gebaseerd is, kan op www.pogoplug.com gratis software die je PC de functionaliteit van een Pogoplug geeft, worden gedownload. Het gaat natuurlijk niet alleen om de functionaliteit: een Pogoplug verbruikt slechts 4 Watt, staat altijd aan – is dus altijd te benaderen – en kan ook als backup voor de PC dienen.

Pogoplug video specificaties
• Voeding: 100-240V, 50/60HZ
• Harddisk verbinding: USB 2.0
• Bestandsformaten: NTFS, FAT32, HFS+, EXT2, EXT3
• Network aansluiting: Gigabit Ethernet
• Web Browsers: Microsoft Internet Explorer 7/8, Firefox 3.5+, Safari 4/5, Chrome 7/8
• Besturingssystemen: Microsoft Windows XP/Vista/7, Mac OS® X 10.5 of hoger, Linux
• Compatibel met: Xbox 360, Playstation 3, iPhone, Android and iPad
• Compatibele media formaten: AVCHD, H.264, MPEG-4, MJPEG

Pogoplug prijs en beschikbaarheid

De Pogoplug Video is vanaf 26 april 2011 beschikbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf € 199,-.

Pogoplug Apps zijn gratis te downloaden vanaf de website, de App-store of Android Market.

Bron: Signo

ATTENTIE: Er zijn zeer ernstige veiligheidsproblemen ontdekt in dit product (alleen PogoPlug Video). De fabrikant heeft geleverde producten teruggeroepen en staakt de productie van de PogoPlug Video. Lees het artikel op de Pogoplug website