CookiesPogoplug Video kan streamen in HD TV kwaliteit

24 januari 2011 14:18 door Hans Wind

Pogoplug Video kan streamen in HD TV kwaliteitSigno introduceert het merk Pogoplug in Nederland. De producten geven PC-, Linux en Macgebruikers eenvoudig toegang tot cloudcomputing. Het delen van bestanden via het eigen netwerk of internet is volgens de fabrikant nog nooit zo simpel geweest.

De gebruiker is met een Pogoplug binnen een minuut online. Na aankoop van de Pogoplug maakt de gebruiker op de Pogoplug website een account aan, dat vervolgens wordt gekoppeld aan het Pogoplug apparaat thuis. Vervolgens kan worden bepaald welke bestanden vanaf een op de Pogoplug aangesloten USB-stick of – harde schijf worden gedeeld en welke niet. PDF’s, foto’s, muziek en video’s kunnen direct online worden bekeken en/of beluisterd.

Office-bestanden kunnen zelfs worden bewerkt als er geen office-programma op de computer aanwezig is en content kan meteen worden geüpload naar social media sites als Facebook en Youtube. Het delen van bestanden kan met een PC, Mac, iPad/iPhone of Android telefoon, waar ze direct kunnen worden bekeken of bewerkt. Met de in maart beschikbare Pogoplug Video kunnen deze bestanden zelfs in HD TV kwaliteit worden gestreamed.

Pogoplug versus andere concepten

De opslagcapaciteit van een Pogoplug kan tientallen malen groter zijn dan die van online storage-oplossingen, namelijk zo groot als de schijf die je eraan koppelt. Daarnaast zijn er geen verborgen kosten zoals een maandelijks abonnement en kosten voor dataverkeer. De bestanden zijn gewoon veilig thuis opgeslagen; een back-up op een andere locatie is eenvoudig te realiseren door Pogoplugs aan elkaar te koppelen, zodat ze automatisch bestanden uitwisselen.

Vergeleken met een NAS-server (Network Attached Storage) onderscheidt de Pogoplug zich door het feit dat een groot aantal gebruikers tegelijkertijd op afstand bestanden kan downloaden, maar ook direct bekijken, bewerken of afspelen. De nadruk ligt dan ook op het delen van de data en niet zozeer op de back-up hiervan. De Pogoplug is hierdoor een leuke aanvulling op iedere NAS-server, aangezien de bestandsdeling van NAS-servers zich vaak moeilijk laat configureren.

Het concept van Pogoplug is helemaal open-source. Dankzij de vrije broncode heeft de Pogoplug community (Pogoplugged.com) gratis de beschikking over applicaties en worden de mogelijkheden van het product doorlopend uitgebreid. Een recent voorbeeld hiervan is de geïntroduceerde iTunes support.

Pogoplug prijs en beschikbaarheid

De Pogoplug lijn is per direct beschikbaar in retail en diverse webwinkels. De Pogoplug Classic is de basisversie en is verkrijgbaar vanaf € 79,-, de gewone Pogoplug (vanaf € 99,-) is ten opzichte van de Classic uitgebreid met toegang tot het draadloze netwerk. De Pogoplug Biz (vanaf € 249,-) heeft uitgebreide opties voor zakelijk gebruik zoals meerdere gebruikersniveaus, personalisatie van de webpagina etc. Vanaf maart is de Pogoplug Video beschikbaar (vanaf € 199,-) voor volwaardige HD-videostreaming naar computer, telefoon of tablet. Pogoplug Apps zijn gratis te downloaden vanaf de website, de App-store of Android Market.

Bron: Signo

ATTENTIE: Er zijn zeer ernstige veiligheidsproblemen ontdekt in dit product (alleen PogoPlug Video). De fabrikant heeft geleverde producten teruggeroepen en staakt de productie van de PogoPlug Video. Lees het artikel op de Pogoplug website