CookiesPolycom en Nortel samen in HDTV video conferentie oplossingen

21 mei 2007 14:22 door Hans Wind

Polycom en Nortel samen in HDTV video conferentie oplossingenPolycom en Nortel hebben een samenwerkings overeenkomst gesloten voor de wereldwijde levering van telepresence-oplossingen en videoconferencing-oplossingen met HDTV kwaliteit.

Nortel gaat de video-oplossingen van Polycom verkopen en ondersteunen als component van zijn nieuwe Multimedia Services-portfolio. Bedrijven die wereldwijd opereren, kunnen met de Nortel-diensten voor videoconferencing inclusief de Polycom-oplossingen een efficiéntere, effectievere en productievere samenwerkingsomgeving creéren voor geografisch verspreide medewerkers, klanten en leveranciers.

De niet-exclusieve overeenkomst met Nortel geldt voor het volledige portfolio van videoconferencing-oplossingen van Polycom. Dit portfolio omvat oplossingen voor telepresence-, conferentieruimte- en desktopvideo voor multipoint-conferencing en videonetwerkbeheer en -planning. Daarnaast bieden de Polycom-oplossingen mogelijkheden voor het opnemen, streamen en archiveren van video conferences en video-content. Deze op standaarden gebaseerde oplossingen zijn onderdeel van de Polycom UltimateHD-architectuur die de hoogst mogelijke kwaliteit, schaalbaarheid en uitwisselbaarheid biedt voor een ongeévenaarde gebruikerservaring.

“De Polycom-oplossingen kunnen verschillende locaties naadloos verbinden in een virtuele vergaderomgeving. Deelnemers hebben zo het gevoel in één ruimte te zitten”, zegt Dietmar Wendt, President Global Services van Nortel. “Door samen te werken met Polycom, kan Nortel uitgebreide videoconferencing-oplossingen en -diensten bieden, die efficiéntere en effectievere communicatie in de gehele wereld ondersteunen. Bedrijven vergroten hiermee hun productiviteit en zakelijk bereik, en besparen tegelijkertijd op netwerkactiviteiten.”

“Bedrijven opereren steeds internationaler. Hierdoor worden effectieve communicatie en samenwerking tussen kenniswerkers, klanten, partners en leveranciers een steeds grotere uitdaging”, zegt Robert Hagerty, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Polycom. “Nieuwe tools, zoals RealPresence Experience en HDX-videoconferencing-systemen van Polycom, helpen bij het verbeteren van de communicatie en samenwerking tussen geografisch verspreide teams, mobiele werkers en thuiswerkers. Met de inzet van tools voor directe samenwerking, zoals spraak en video, kunnen bedrijven sneller beslissingen nemen, de productiviteit vergroten, relaties versterken en kennis benaderen en delen. We werken samen met Nortel om de acceptatie van deze technologieén onder wereldwijde klanten te vergroten.”

Vorige maand hebben we al aandacht besteed aan het Polycom HDX 9000 HD video communicatie systeem.