CookiesPolycom HD videocommunicatie werkt met Microsoft server software

27 maart 2008 13:40 door Hans Wind

Polycom HD videocommunicatie werkt met Microsoft sserver oftwarePolycom, bekend van video communicatie oplossingen, breidt zijn partnerschap met Microsoft verder uit. Onderdeel van de uitbreiding is optimale integratie van de Polycom-oplosssing voor videocommunicatie met Microsoft Office Communications Server 2007.

Polycom biedt hiermee een breed portfolio van geïntegreerde high-definition (HD) spraak- en videocommunicatieoplossingen voor het Microsoft Unified Communications-platform. Dit portfolio omvat videoconferencing oplossingen van systemen voor vergaderruimten tot telepresence en een complete serie telefoons, speciaal ontworpen voor Office Communications Server 2007.

Gebruikers kunnen Polycom producten aansluiten op Office Communications Server 2007 door middel van het Session Initiation Protocol (SIP). Dit garandeert probleemloos bellen door middel van collaboration-applicaties voor desktopvideo, high-definition (HD) videocommunicatie-eindpunten en telepresence-oplossingen. Hiermee zet de gebruiker met één druk op de knop videosessies op binnen het Unified Communications-platform van Microsoft. Toegang is mogelijk vanuit een adressenlijst, via een instant messaging-sessie en via een communicatiegebaseerd bedrijfsproces. Dankzij de integratie tussen de oplossingen van Polycom en Microsoft kunnen gebruikers een videocommunicatienetwerk opzetten, dat de grenzen van de eigen organisatie overschrijdt.

“Onze uitgebreide integratie met Office Communications Server 2007 ondersteunt de VC2-strategie van Polycom. In plaats van de traditionele videoconferenties biedt deze strategie klanten een naadloos geïntegreerde videocommunicatieoplossing. Deze is eenvoudiger in gebruik en beheer, en biedt een betere gebruikerservaring”, zegt Joe Sigrist, senior vicepresident en algemeen directeur Video Solutions van Polycom. “Polycom-oplossingen werken probleemloos samen met Office Communications Server 2007. Ze stellen gebruikers in staat intuïtief spraak-, video- en telepresence-gesprekken in HD op te zetten. Dit kan via de adressenlijst in Microsoft Office Communicator 2007, via Microsoft-applicaties met presence-functionaliteit en via Polycom video-eindpunten. De Polycom-oplossing biedt IT-managers een naadloos geïntegreerd systeem dat eenvoudig is uit te rollen en te beheren binnen de Unified Communications-omgeving van Microsoft.”

“Deze tijd vraagt om communicatieoplossingen met een groot bereik, die een volledige bedrijfsinfrastructuur omvatten”, zegt Eric Swift, Senior Director Unified Communications Group bij Microsoft Corp. “De spraak- en video-oplossingen van Polycom voor Office Communications Server 2007 maken audio- en videoconferenties bedrijfsbreed mogelijk, zodat medewerkers ook buiten de vergaderruimte contact kunnen leggen en kunnen samenwerken.”

De Polycom-oplossingen registreren, authenticeren en delen presence-informatie met Microsoft Office Communications Server 2007. Gebruikers kunnen hierdoor de presence-status van Polycom-video-eindpunten bekijken, bijvoorbeeld op hun Office Communicator 2007 client of op een IP-telefoon met presence-functie. Dankzij de integratie zijn videogesprekken eenvoudig op te zetten. Hiervoor hoeven gebruikers alleen te klikken op hun contacten met presence-functionaliteit. Polycom zal eveneens videocommunicatieoplossingen toevoegen, die de Microsoft RT Video- en RT Audio-codec-technologie ondersteunen. Met deze oplossing plannen gebruikers spraak- en videoconferenties in Microsoft Office Outlook in en zetten ze eenvoudig unified spraak- en/of videoconferenties op. Met deze oplossing is tevens een verbinding tot stand te brengen met andere standaard videoconferentie-eindpunten in de hoogst mogelijke kwaliteit (inclusief HD). Het is ook mogelijk een conferentie op te zetten met verschillende typen apparaten (spraak, video) op verschillende netwerken (zoals IP, ISDN, PSTN).

Naast video-oplossingen biedt Polycom een groot assortiment van telefoons die zijn geoptimaliseerd voor Office Communicator 2007. Het assortiment omvat onder andere de CX 700 Desktop IP Phone, CX 200 Desktop Phone en CX 100 Personal Speakerphone. De telefoons bieden kristalheldere, high-definition breedbandaudio en gebruiksvriendelijke toegang tot de geavanceerde presence-functionaliteit van Office Communicator 2007.

Bron: Polycom