Cookies



Polycom komt met Full HD Telepresence

30 juni 2008 11:13 door Hans Wind

Polycom komt met Full HD TelepresencePolycom biedt volgens het bedrijf het grootste telepresence-portfolio in de branche. Dit portfolio breidt het bedrijf uit met drie nieuwe Polycom Telepresence Experience-oplossingen (TPX). Deze zorgen voor interactieve visuele communicatie en maken het voor medewerkers mogelijk samen aan content te werken, zodat ze effectiever, productiever en natuurlijker op afstand kunnen samenwerken.

Polycom biedt binnenkort tevens ondersteuning voor HDTV kwaliteit in 1080p-resolutie voor een nog meer heldere beeldweergave.

“Telepresence verandert zakelijke communicatie in een snel tempo door de afstandsbarrière te verwijderen. Polycom heeft hierin dankzij zijn onovertroffen portfolio en bewezen technologie een unieke leiderspositie”, zegt Rober Hagerty, voorzitter en CEO van Polycom.

“Onze oplossingen bieden een uitstekend en kostenefficiént alternatief voor zakenreizen. Zo helpen we klanten kosten te reduceren, salescycli te verkorten, klantretentie te verbeteren en CO2”“uitstoot te verminderen.”

Het vooraanstaande analysebureau Gartner, Inc. gaf Polycom onlangs een positieve waardering in zijn ‘MarketScope for Video Telepresence Solutions 2008’ van 21 april 2008. Volgens het onderzoek geeft deze positieve waardering aan dat de leverancier een goede keuze is voor strategische investeringen voor (potentiéle) klanten, met inachtneming van de bekende beperkingen.

De TPX-serie van Polycom biedt allesomvattende oplossingen die zorgen voor een face-to-face ervaring. Deze ‘same room’-ervaring is mogelijk door HD videoweergave in levensgroot formaat, kristalheldere HD audio die aangeeft waar een gesprekspartner zich in de ruimte bevindt, en HD content-sharing-opties waardoor participanten nagenoeg elk type content kunnen delen tijdens een call.

De nieuwe TPX 306M van Polycom is een oplossing met ‘content on the table’ en drie beeldschermen waarop tot zes personen per locatie te zien zijn. De TPX 306M is hiermee uitermate geschikt voor middelgrote tot grote omgevingen. De oplossing omvat persoonlijke pop-upschermen geïntegreerd in een tafel, waardoor het delen van content heel natuurlijk en effectief gebeurt. De nieuwe Polycom TPX 204M is een oplossing met twee beeldschermen waarmee per locatie tot vier personen kunnen deelnemen aan videoconferences. De nieuwe TPX 102M heeft één scherm waarop maximaal twee personen te zien zijn.

Als aanvulling op de TPX-oplossingen omvat het Polycom telepresence-portfolio de Polycom RealPresence Experience-serie (RPX). Dit is de enige oplossing in de branche met een ‘room-within-a-room’-omgeving, en daarmee de meest effectieve telepresence-ervaring die tegenwoordig te verkrijgen is. De verbinding van de Polycom RPX ondersteunt de maximale beeldweergave van 28 personen per locatie. Door deze grote capaciteit kunnen hiermee onder andere interactieve trainingen gegeven worden.

De Polycom RPX en TPX bieden gecontroleerde omgevingen die een constante en realistische ervaring bieden. Polycom biedt ook een complete lijn van flexibele telepresence-oplossingen in de HDX-serie. Die serie omvat mogelijkheden voor kleine, middelgrote en grote groepen en voor geïntegreerde oplossingen. Daarnaast biedt de HDX 4000 persoonlijke telepresence-systemen voor desktops en kantoren van managers.

De Polycom RPX- en TPX-oplossingen omvatten een geïntegreerde 24×7 serviceoptie, geleverd door Polycom of een gecertificeerde partner. Deze dienst plant alle calls in, voorziet in set-upbenodigdheden en zorgt voor betrouwbaarheid en consistentie van de oplossingen. Zo halen klanten het meeste uit hun Polycom-oplossing. Naast deze managed service biedt Polycom ook implementatie en onderhoudsdiensten via gecertificeerde kanaalpartners.

Prijs en beschikbaarheid
De Polycom TPX 306M inclusief ‘content on the table’, de TPX 204M en TPX 102M zijn verkrijgbaar via gecertificeerde Polycom kanaalpartners voor de adviesprijs vanaf respectievelijk US$ 219.000, US$ 125.000 en US$ 75.000.

Bron: Polycom