CookiesPolycom RealPresence Mobile 2.2 voor tablets en smartphones

26 februari 2013 11:12 door Hans Wind

Polycom RealPresence Mobile 2.2 voor tablets en smartphonesPolycom introduceert RealPresence Mobile 2.2. Met deze applicatie-update is videoconferencing nu ook buiten videovergaderruimtes mogelijk via tablets en smartphones. De update omvat ook Polycom SmartPairing, content sharing, SVC-ondersteuning (Scalable Video Coding) voor Android-apparatuur en ondersteuning voor de Apple iPad mini en de iPhone 5.

De update omvat:

• Mogelijkheid om videovergadersystemen van Polycom te beheren via SmartPairing beschikbaar voor Android-tablets – Polycom SmartPairing- technologie is een functie die tablets draadloos verbindt met videovergadersystemen van Polycom. Gebruikers beschikken over een volumeregelaar en start/stopfuncties. Ook kunnen zij een videogesprek op een tablet met een simpele swipe-beweging overzetten naar een groot videoscherm.

• Lagere kosten dankzij 3X HD-videocapaciteit – Polycom RealPresence Mobile wordt aangedreven door het Polycom RealPresence Platform. Het platform ondersteunt op open standaarden gebaseerde Scalable Video Coding-technologie (SVC).
Dit biedt 3X HD-videocapaciteit voor grotere schaalbaarheid, een veel lagere kosten, betere prestaties en voorwaartse en achterwaartse compatibiliteit om klantinvesteringen te beschermen. SVC-ondersteuning biedt betaalbare schaalbaarheid voor bedrijven die hun videonetwerk uitbreiden ter ondersteuning van onder meer tablets en smartphones.

• Content delen vanaf een tablet tijdens een videovergadering – tabletgebruikers kunnen content sturen naar alle deelnemers aan een videomeeting, ongeacht of die deelnemen via een videovergadersysteem of een smartphone of tablet.

• Polycom biedt ondersteuning voor veel mobiele apparaten, waaronder tablets en smartphones van Apple, Motorola, Samsung en HTC. Polycom helpt bedrijven bij het omarmen van de BYOD-trend. Medewerkers beschikken over hoogwaardige mobiele-videosamenwerkingsoplossingen op hun eigen toestel, volgens de fabrikant zonder concessies te hoeven doen aan kwaliteit, beveiliging of betrouwbaarheid.

“Toen we RealPresence Mobile in oktober 2011 introduceerden, wisten we dat we aan het begin stonden van een gevarieerd gebruik van video op smartphones en tablets. Sindsdien zien we dat RealPresence Mobile steeds vaker wordt gebruikt door bedrijven en sectoren zoals het onderwijs en de gezondheidszorg. Wanneer mensen op zakenreis zijn en mobiel werken, willen ze ook beschikken over een veilige en hoogwaardige HD-oplossing voor face-to-face contact met collega’s, partners en klanten”, zegt A.E. Natarajan, senior vicepresident Worldwide Engineering van Polycom. “Wij zijn er trots op de meest uitwisselbare, betrouwbare en veilige oplossing voor videosamenwerking te leveren. Die stelt organisaties in staat vorm te geven aan hun BYOD-beleid. Werknemers kunnen hiermee vanaf verschillende werkplekken sneller zaken afronden.”

Polycom RealPresence Mobile gecombineerd met het Polycom RealPresence Platform, stelt mobiele gebruikers in staat om corporate directories te doorzoeken, content te delen en veilig via een firewall te werken.

Polycom RealPresence Mobile 2.2 beschikbaarheid

De RealPresence Mobile 2.2-applicatie voor smartphones en tablets is per direct beschikbaar als gratis download in de Apple AppStore en Google Play. Ondersteuning voor Polycom SmartPairing is beschikbaar voor de iPad mini, iPad 2, iPad met retinascherm en Android-tablets. Verbinding met Polycom HDX-systemen is mogelijk voor systemen met softwareversie 3.2 en met Polycom Group Series-systemen met softwareversie 4.0.2. Alle onderdelen van het Polycom RealPresence Platform zijn beschikbaar via gecertifieerde channel partners.

Bron: Polycom