CookiesPolycom RealPresence Platform uitgebreid

23 juni 2015 10:58 door Hans Wind

Polycom RealPresence PlatformPolycom introduceert drie nieuwe oplossingen die worden toegevoegd aan het Polycom RealPresence Platform.Het gaat daarbij om nieuwe Web Suite-, Media Suite- en Cloud oplossingen. Hieronder volgt een korte beschrijving van de nieuwe functionaliteit.

Polycom RealPresence Web Suite

Polycom RealPresence Web Suite is samenwerkingssoftware die gebruikers van het web bij elkaar kan brengen door ze te verbinden met een visueel-samenwerkingsnetwerk. Vanaf welke locatie of welk apparaat dan ook, via één weblink. De suite combineert Polycoms high-quality videosamenwerking met de flexibiliteit van webconferencing om interactievere en productievere vergaderingen te realiseren. Een aantal van de belangrijkste eigenschappen zijn:
• Rich Multi-Content Collaboration: deel, bekijk, vergelijk en werk tegelijk in meerdere documenten en werk efficiënt samen;
• Plug-In Free Experience: verbindt mensen automatisch met WebRTC en maakt inzet mogelijk van WebRTC voor grote ondernemingen;
• Secure Shared Workplace: voeg meerdere documenten toe bij het inroosteren van de meeting, of upload ze simpelweg op elk gewenst moment tijdens de meeting;
• Virtual Whiteboard/Blackboard: illustreer ideeën en houd realtime creatieve brainstorms. Sla de resultaten gelijk op en deel ze samen met de andere documenten uit de meeting;
• Superior Meeting Experiences: host makkelijk al dan niet geplande meetings met mensen binnen en buiten de organisatie, met een directory-integratie en het gemak van click-to-connect. Uitgebreide controle over schema’s, de mogelijkheid om het geluid te dempen, groepchats en in-meeting-uitnodigingen bieden gebruikers de tools om effectieve en productieve meetings te houden.

Polycom RealPresence Media Suite

Organisaties zijn vaak op zoek naar manieren om de interactie aan te gaan met werknemers, kennis beter te managen en on-demand zakelijke trainingen te bieden. De Polycom RealPresence Media Suite verandert elke werkplek in een mediastudio. Met een ontwerp dat geïnspireerd is op bekende consumer video bibliotheken, is RealPresence Media Suite een eenvoudig te gebruiken portaal waarmee gebruikers full-motion video’s opnemen, delen, streamen en terugspelen tijdens meetings, en dat – volgens Polycom – net zo eenvoudig te gebruiken is als een webbrowser.

RealPresence Media Suite helpt organisaties om kennis juist in te zetten, effectiever te communiceren en werknemers op te leiden. Met een enkel, eenvoudig in te zetten pakket maakt RealPresence Media Suite het gebruik van applicaties als webcastingportals en e-learningtools onnodig. Met de mediasuite is het mogelijk om tot honderd videosessies tegelijk op te nemen, tot vijftig live-events te streamen en tot tienduizend kijkers te bereiken via livewebcasts en opgenomen video’s.

RealPresence Media Suite biedt organisaties een aanvulling op de bestaande video-infrastructuur en is te integreren met andere samenwerkingstools. Hierdoor kunnen mensen hun video-conferencingsystemen en mobiele devices op nieuwe manieren gebruiken.

Polycom RealPresence Cloud

De snel veranderende werkplek zorgt wereldwijd voor een toenemende vraag naar hogekwaliteits- en abonnementgebaseerde oplossingen van videosamenwerking in de cloud. Polycom RealPresence Cloud biedt wereldwijde toegang tot een simpel, flexibel en mobielvriendelijke videosamenwerkingsservice in de cloud. Met de eenvoudig te gebruiken click-to-connect functionaliteit krijgen gebruikers zo universele toegang tot videosamenwerking.

Polycom RealPresence Cloud vergroot de mogelijkheden van het Polycom RealPresence Platform door een wereldwijd gedistribueerd, schaalbaar cloudplatform. Toegankelijk via een webbrowser, Skype for Business en standaardgebaseerde H.323- en SIP-compliant codecs is RealPresence Cloud ontworpen om gebruikers dezelfde enterprise-grade, veilige video-ervaringen te bieden op verschillende voice- en video-endpoints, waaronder standaardgebaseerde room systems. Bij een abonnement op RealPresence Cloud zijn licenties voor andere oplossingen binnen het RealPresence Platform inbegrepen, zoals de softwareapplicaties Polycom RealPresence Desktop en Polycom RealPresence Mobile.

Een selecte groep Polycom-partners levert de RealPresence Cloud en biedt een groot aantal nieuwe en op gebruikers gerichte features die ervoor zorgen dat de dienst eenvoudig is te gebruiken. De uitgebreide support-tools en analytics-module bieden partners belangrijke inzichten om hun klanten beter te ondersteunen.

Beschikbaarheid

• De Polycom RealPresence Media Suite is vanaf nu wereldwijd beschikbaar.

• De Polycom RealPresence Cloud is naar verwachting in juli 2015 beschikbaar

• De Polycom RealPresence Web Suite zal in augustus 2015 beschikbaar komen.

Bron: Polycom