CookiesAdobe Photoshop Elements 7 en Premiere Elements 7 introductie

27 augustus 2008 06:31 door Hans Wind

Adobe Photoshop Elements 7 en Premiere Elements 7 introductieAdobe presenteert twee nieuwe versies van de consumentensoftware voor digitale fotografie en video: Adobe® Photoshop® Elements 7 en Adobe Premiere® Elements 7 voor Windows®. De producten zijn afzonderlijk en als bundel verkrijgbaar. Met Photoshop Elements 7 kunnen gebruikers snel en eenvoudig de mooiste foto’s creéren, bewerken, organiseren en delen met anderen.

De software maakt gebruik van de bewerkingskracht van de Adobe Photoshop-technologie, de professionele standaard voor beeldbewerking. Premiere Elements 7 bevat gebruiksvriendelijke filmcreatie-opties waarmee gebruikers eenvoudig en in enkele minuten aantrekkelijke video’s kunnen creéren. Bovendien kunnen gebruikers hun persoonlijke bewerkingscapaciteiten uitbreiden en verbreden. De integratie van de twee desktopproducten in één bundel biedt direct toegang tot de beste foto- en video-opties voor het creéren van dynamische slideshows, dramatische freeze-frame effecten en unieke themacreaties.

“Met Photoshop Elements en Premiere Elements bieden we een balans tussen bewerkingskracht en gebruiksgemak, waardoor gebruikers geen professionals hoeven te zijn om indrukwekkende resultaten te halen”, zegt Doug Mack, vice president en general manager Consumer and Hosted Solutions bij Adobe. “Photoshop Elements 7 biedt krachtige en tegelijkertijd intuïtieve bewerkingstools om perfecte foto’s te creéren. Premiere Elements 7 voorziet de gebruikers van ‘Hollywood-technieken’ om ruw beeldmateriaal zonder moeite om te zetten in gepolijste films die het waard zijn om via YouTube of de eigen website te vertonen.”

Krachtige en gebruiksvriendelijke bewerkingstrucs maken gewone foto’s speciaal
Adobe Photoshop Elements 7 combineert kracht en eenvoud om verhalen te vertellen via indrukwekkende foto’s. De nieuwe Smart Brush helpt gebruikers om met één enkele beweging bijzondere effecten aan te brengen, precies waar zij willen. Scene Cleaner, gebaseerd op Adobe’s innovatieve Photomerge®-technologie, creéert de ideale foto doordat gebruikers eenvoudig ongewenste onderwerpen kunnen wissen. Hierbij valt te denken aan toeristen of auto’s die de focus van de foto verstoren.

Gepolijste films in enkele minuten dankzij krachtige bewerkingsopties
Adobe Premiere Elements 7 biedt tijdbesparende tools waarmee gebruikers ‘Hollywood-achtige’ films van hoge kwaliteit kunnen maken. Met ondersteuning van het AVCHD-formaat analyseert de software automatisch geïmporteerde videofragmenten op kwaliteit, het aantal gezichten, geluid en meer. Vervolgens worden Smart Tags toegevoegd zodat gebruikers snel de gewenste fragmenten kunnen vinden. Met het nieuwe InstantMovie kunnen filmfragmenten eenvoudig in een themagebaseerd feature-pakket worden gesleept. Hierbij valt te denken aan een verjaardag, bruiloft of extreme sporten. De nieuwe Videomerge-optie plaatst bovendien personen automatisch in elke willekeurige scène, om het publiek te imponeren.

Adobe Photoshop Elements 7 en Adobe Premiere Elements 7 prijs en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Elements 7 en Adobe Premiere Elements 7 voor Windows zijn vanaf oktober 2008 in de winkel verkrijgbaar. Consumenten kunnen de producten nu al bestellen op www.adobe.nl. De Photoshop Elements 7 & Premiere Elements 7 bundel zal beschikbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van 149 Euro inclusief BTW. Beide producten zijn ook apart verkrijgbaar voor 99 Euro inclusief BTW.

Bron: Adobe