CookiesPS3 160GB op komst

22 augustus 2008 07:34 door Hans Wind

PS3 160GB op komstDavid Reeves, directeur van Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), opende zijn speech op de Leipzig Games Convention met de woorden “For the times they are a-changin”. Hij verwees daarmee naar nieuwe en vernieuwende games, producten en de Europese gamesmarkt. “Jullie zullen getuige zijn van een nooit eerder vertoonde technologie. Er zullen producten en games aan jullie voorgesteld worden die niet alleen op de Europese markt uitkomen, maar in Europa in wereldpremière gaan”.

PS3 160GB model
Volgens de meest recente verkoopcijfers werden er in de PAL-gebieden al meer dan 5,8 miljoen PLAYSTATION®3-units (PS3™) verkocht. Reeves bevestigde de komst van de 80GB PS3 deze week en kondigde de speciale uitgave van de 160 GB PS3 aan. Die zal, inclusief extra PSN-content, op 31 oktober voor een aanbevolen richtprijs van 449 euro in de winkel moeten liggen. Het PS3 160 GB model is bestemd voor gebruikers met een niet aflatende honger naar het downloaden van content en een onverzadigbare nood aan opslagruimte, aldus Reeves.

Over die content zei Reeves nog dat recente onderzoeken uitgewezen hebben dat na games muziek de meest populaire functie is van de PS3 en hij kondigde meteen de nieuwe muziekstreamservice van VidZone aan. Deze service zou op de XrossMediaBar verschijnen en gebruikers toelaten hun favoriete video’s gratis naar hun PS3 te streamen of tegen een zacht prijsje naar hun mobiele telefoon te downloaden.

Reeves kondigde ook een samenwerking met Sony Online Entertainment (SOE) aan voor de release en distributie van drie nieuwe multiplayer online games voor de PS3.

Reeves maakte van de gelegenheid gebruik om de talrijke fans van SingStar® franchise te informeren. Dankzij de nieuwe firmware zullen gebruikers tracks van hun SingStar PlayStation®2-releases op hun PS3 kunnen afspelen, en eind dit jaar zullen er extra’s voor de franchise op de markt komen, zoals SingStar Singalong With Disney op PlayStation 2. Reeves verklaarde ook dat er ook enkele grote artiesten, waaronder Michael Jackson, meedoen in SingStar Volume III. Daarnaast kondigde Reeves ook de lancering aan van downloadbare songpacks van SingStore, met in eerste instantie twee packs van de populaire band Queen.

Volgend item op het programma was de EyePet. EyePet, een creatie van de studio die ook SingStar and EyeToy ontwikkelde, maakt gebruik van PLAYSTATION®Eye om een sympathiek aapachtig wezentje te creéren dat via een projectie vanaf uw tv-scherm virtueel in uw woonkamer rondloopt. EyePet werkt volgens het ‘Augmented Reality’-concept en reageert op iedereen die aanwezig is in de omgeving: ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een nieuwe entertainmentervaring.

Reeves sloot zijn openingsspeech af door David Cage van Quantic Dream uit te nodigen om Heavy Rain voor te stellen, een van de PlayStation-games waar het meest naar uitgekeken wordt. Deze revolutionaire game betekent een grote sprong in de evolutie van PlayStation. Heavy Rain is een interactieve thriller die gebruik maakt van de kracht van de PS3 die toelaat om de controle van het verhaal over te nemen in plaats van het louter te beleven, aldus Reeves. Het brengt thema’s aan die nooit eerder gebruikt werden in games en is meteen een van de games waarmee SCEE volgend jaar wil uitpakken.

Reeves’ besluit geeft aan dat ons een boeiend jaar te wachten staat. “We willen in de eerste plaats duidelijk maken dat PlayStation de beste keuze is voor gamers en entertainmentfans en we klaar zijn om hen daarvan te overtuigen”.

Source: Sony SCEE

Voor huidige PS3 bezitters is het trouwens een fluitje van een cent om de PS3 te voorzien van een grotere harddisk mits de juiste 2,5 inch notebook harddisk wordt aangeschaft. Op het web zijn talloze beschrijvingen te vinden hoe dat in zijn werk gaat zoals bijvoorbeeld deze. In dit artikel wordt gesteld dat een 7200 Rpm drive ook werkt maar ons advies is om het voor de zekerheid (net als de originele harddisk) bij een 5400 Rpm versie te houden. Zelf draaien we al lang probleemloos met een Playstation 3 met een zelf ingebouwde 160 GB schijf.


Sony PlayStation 3 (120GB) prijs vergelijking

Sony PlayStation 3 (250GB) prijs vergelijking