CookiesPS3 80GB introductie

17 juli 2008 18:48 door Hans Wind

PS3 80GB introductieSony Computer Entertainment Europe introduceerde op de E3 games beurs het nieuwe PLAYSTATION®3 (PS3™) 80GB model dat op 27 augustus gelanceerd wordt in PAL-gebieden en zal andere modellen in de hardware line-up vervangen.

De verkoopprijs van het nieuwe PS3 80 GB model is €399 en dat is dezelfde prijs als het huidige 40GB model. Voor die prijs biedt het nieuwe model alle functies en mogelijkheden van de voorganger, maar dan met twee keer zoveel opslagcapaciteit, zodat meer ruimte beschikbaar komt voor het opslaan van games, films, foto’s, muziek en andere content.

Net als de voorganger is het nieuwe PS3 80GB model een compleet entertainmentsysteem dat toegang biedt tot de hoogst mogelijke kwaliteit games en films op Blu-ray™, alsmede de mogelijkheid om exclusieve content te downloaden, games online te spelen en het internet te bezoeken, dankzij de geïntegreerde Wi-Fi connectie. The multifunctionaliteit van de 80GB Playstation 3, in combinatie met een geweldig aantal exclusieve titels van eerste- en derde partijen, alsmede ondersteuning van het PLAYSTATION®Network, maakt de PS3 tot interessant entertainmentsysteem, gericht op een brede groep consumenten, van hardcore gamers tot meer algemene entertainmentgebruikers.

“We hebben naar onze klanten geluisterd, en het doet ons goed om aan één van hun voornaamste verzoeken te kunnen voldoen,” zegt David Reeves, hoofd van SCEE. “Er is meer downloadbare content beschikbaar dan ooit, waarbij de nadruk verschuift richting content die door gebruikers zelf is gemaakt, iets wat deze week duidelijk werd gedemonstreerd in LittleBigPlanet™. Tel hierbij het nu al onweerstaanbare aanbod aan entertainment voor de PS3, waarop je ook nog eens games, muziek, filmpjes en foto’s kunt opslaan, en de extra opslagruimte wordt van onschatbare waarde.”

David Reeves bevestigde voor de PAL-gebieden ook de introductie van de Platinum-serie voor de PS3. Vanaf 1 augustus zijn tal van tophits van eerste en derde partijen beschikbaar voor de prijs van € 29,99, inclusief titels als Resistance: Fall of Man, Uncharted: Drake’s Fortune en Assassin’s Creed.

David Reeves bevestigde ook dat nieuwe bundels van de PSP™ (PlayStation®Portable) en PlayStation®2 worden geïntroduceerd in de SCEE-gebieden. De inhoud van deze bundels zal van gebied tot gebied verschillen, als voortzetting van het beleid om lokale markten met lokale content te bedienen.

Source: Sony SCEE

Update 22 augustus 2008: PS3 160GB op komst


Sony PlayStation 3 (120GB) prijs vergelijking

Sony PlayStation 3 (250GB) prijs vergelijking