CookiesPS3 firmware 1.9 komt er aan

23 juli 2007 18:37 door Hans Wind

PS3 firmware 1.9 komt er aanOp de Playstation Blog laat Eric Lempel, Director of PlayStation Network Operations, weten dat binnen enkele dagen de PS3 firmware versie 1.9 gedownload kan worden.

Playstation 3 firmware met versie nummer 1.9 zal volgens Lempel een aantal nieuwe functies toevoegen zoals:

• Aanpassen van de menu achtergrond met een foto. Volgens Sony één van de meest gevraagde wijzigingen. Met een andere nieuwe menu optie kan de volgorde waarin spellen worden weergegeven worden aangepast.

• In de communicatie sectie is het nu mogelijk om zogenaamde “emoticons” toe te voegen aan boodschappen die aan vrienden en kennissen worden verzonden. Ook kan nu de avatar bewegen tijdens een chat sessie.

AVCHD HDTV materiaal, dat is opgeslagen op een geheugen stick of een digitale video camera, kan op de PS3 worden afgespeeld. Daarnaast kan nu de kwaliteit audio CD materiaal worden verbeterd wanneer de PS3 via een HDMI kabel of via een optische digitale verbinding is verbonden met de geluidsinstallatie.

• Tot slot kan een disc via de afstandbediening uit de PS3 worden geworpen en zijn een aantal verbeteringen aangebracht die een betere weergave opleveren vanaf een Playstation, Playstation 2 en Blu-Ray disc.

Sony stelde nog eens dat ze vooral goed naar hun klanten willen luisteren als het gaat om nieuw toe te voegen functies. Dat lijkt niet onverstandig. Toch denken we dat deze update wellicht wat teleurstelt voor een aantal Playstation eigenaren.

Net als bij eerdere updates kan de software weer via het standaard PS3 menu worden binnengehaald.

Update 24 juli 2007: Inmiddels is de nieuwe firmware beschikbaar.


Sony PlayStation 3 (120GB) prijs vergelijking

Sony PlayStation 3 (250GB) prijs vergelijking