CookiesPS3 firmware 2.4 update

1 juli 2008 00:05 door Hans Wind

PS3 firmware 2.10 beschikbaarSony Computer Entertainment Europe kondigde vandaag de nieuwe online gaming-functie aan voor de PLAYSTATION®3 (PS3™). Deze is via de automatische firmware-upgrade 2.4 op 2 juli verkrijgbaar.

Allereerst biedt de 2.40 firmware update in-game toegang tot de XMB™ (XrossMediaBar). Dit betekent dat je tijdens het spelen van de meeste games op elk gewenst moment toegang hebt tot het PS3-menu door eenvoudigweg op de PlayStation-knop op je controller te drukken.

Met de 2.40 upgrade zie je ook of je vrienden online zijn, kun je berichten lezen en verzenden en bepaalde instellingen voor games veranderen, en dat allemaal zonder het spel te hoeven verlaten. Hoewel je tijdens een online game met meerdere spelers niet kunt pauzeren, kun je als je klaar bent met browsen op elk moment weer aan het spel meedoen Niet alleen zijn de communicatiefeatures verbeterd, maar ook is de capaciteit van je vriendenlijst verdubbeld tot 100 vrienden.

De 2.40 upgrade biedt nu ook trofeeén aan om de prestaties van spelers in de online arena te belonen. Winnaars van andere competities worden ook beloond met trofeeén, dus waarom gamers op de PS3™ niet? Veel online games zullen vanaf nu gouden, zilveren en bronzen bekers hebben, en zelfs een platina beker voor degenen die alle drie de trofeeén in de wacht slepen – voor iedereen te zien dankzij de XMB.

Super Stardust™ HD, een exclusieve PLAYSTATION Network-game die vorig jaar is uitgekomen, is de eerste game met het trofeeénsysteem. Spelers kunnen verschillende trofeeén winnen**.
”ƒ
De volgende door Sony uitgebrachte games zijn voorgedragen voor ondersteuning met trofeeén:

• BUZZ!™ Quiz TV
• LittleBigPlanet™
• MotorStorm™ Pacific Rift
• NBA 09 – PS3
• PAIN**
• PixelJunk™ Eden
• Resistance 2™
• SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation
• Warhawk™**

De 2.40 upgrade is kan een reden zijn om je aan te melden bij PSN, het online netwerk voor PS3-gebruikers waarop je gratis online kunt gamen*. Het enige wat je moet doen, is je PS3 aansluiten op breedbandinternet en je registreren. Ook kun je voor meer informatie naar de connection guide op www.eu.playstation.com gaan.

Wanneer je eenmaal bent geregistreerd, vind je online wedstrijden en toernooien voor al je favoriete games, of het nu MotorStorm™, Resistance™, Warhawk™ of Gran Turismo™5 Prologue is. Deeelname is helemaal gratis (hoewel gebruikers natuurlijk wel hun breedbandverbinding moeten betalen) en toegankelijk op elk tijdstip. Ook vind je er de PLAYSTATION®Store, waar je niet alleen hele games kunt downloaden, maar ook extra levels en content voor je bestaande games. Natuurlijk kun je ook internetbrowsen, video chatten dankzij de PLAYSTATION®Eye en nog heel veel meer.

* Geen abonnement vereist, breedbandtarieven zijn van toepassing.
** Hiervoor moet eerst een game-update gedownload en geïnstalleerd worden

Bron: Sony SCEE

Update 3 juli 2008: Sony heeft de download van de nieuwe firmware versie 2.4 tijdelijk opgeschort omdat enkele klanten problemen ondervonden na installatie van deze software op hun PS3. Volgens Sony ging het slechts om enkele gevallen maar voldoende om even een pas op de plaats te maken.

Update 8 juli 2008: Vandaag heeft Eric Lempel, Director PlayStation Network Operations van Sony, laten weten dat een aangepaste versie 2.41 van de firmware vanaf vandaag beschikbaar is. Hierin zijn de eerder genoemde problemen opgelost.

Update 21 januari 2009: Inmiddels is PS3 firmware 2.60 beschikbaar


Sony PlayStation 3 (120GB) prijs vergelijking

Sony PlayStation 3 (250GB) prijs vergelijking