CookiesPS3 firmware 2.20 komt er aan

20 maart 2008 10:50 door Hans Wind

PS3 firmware 2.20 komt er aanVersie 2.20 firmware update voor de PS3 komt er aan. Deze nieuwste versie 2.2 zal de Sony Playstation 3 in staat stellen om Blu-ray Disc Profile 2.0, ook wel BD-Live genoemd, te ondersteunen.

Volgens Eric Lempel van Sony verschijnt de update binnen enkele dagen. BD-Live is de belangrijkste toevoeging en die update zorgt er voor dat extra content, behorend bij een Blu-ray Disc, van het Internet kan worden gehaald.

Sony laat hiermee opnieuw zien dat de PS3 een behoorlijke flexibiliteit biedt om zich aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen via firmware updates. Met deze update is de PS3 het eerste apparaat op de markt dat BD-Live ondersteunt.

Naast de toevoeging van BD-LIVE, versterkt update v.2.20 van de systeemsoftware ook de relatie tussen de PS3 en de PSP. Gebruikers kunnen nu hun favoriete afspeellijsten voor muziek en foto’s van de PS3 naar de PSP kopiéren, om er onderweg van te genieten. Deze nieuwe functie maakt het gemakkelijker dan ooit om mediacontent tussen de twee systemen te delen.

De volgende nieuwe functies worden door de update van de systeemsoftware ook toegevoegd:

• Met “Resume play” kan de PS3 een BD- of DVD-film verder spelen vanaf het punt waarop deze was gestopt, zelfs als tussentijds de disc is verwijderd.*1

• “Audio Output Device” maakt het mogelijk om de PSP als afstandsbediening te gebruiken voor de muziek die op de PS3 wordt afgespeeld.

• PS3’s Internet browser wordt verbeterd: filmbestanden kunnen vanaf een webpagina rechtstreeks gestreamd worden, waarbij de afspeelsnelheid van de browser is verbeterd.

• Films in het DivX en WMV formaat die groter zijn dan 2GB zijn nu ook afspeelbaar.

• “Mosquito Noise Reduction” wordt toegevoegd als een AV-instelling in het besturingspaneel van de DVD/BD player voor verbeterde geluidskwaliteit bij afspelen van films.*2

*1 Discs in het BD-J formaat worden niet ondersteund.
*2 BD discs die zijn opgenomen in het BDMV formaat worden niet ondersteund.

Bron: Sony SCEE

Update 25 maart 2008: Sinds vandaag is deze firmware update in ons land beschikbaar.

Update 14 april 2008: PS3 firmware Versie 2.30

Update 1 juli 2008: PS3 firmware Versie 2.4

Update 14 oktober 2008: PS3 firmware Versie 2.5

Update 21 januari 2009: PS3 firmware 2.60 beschikbaar


Sony PlayStation 3 (120GB) prijs vergelijking

Sony PlayStation 3 (250GB) prijs vergelijking