CookiesPS3 firmware 2.50 beschikbaar

14 oktober 2008 16:41 door Hans Wind

PS3 firmware 2.50 beschikbaarVoortbouwend op de fundering die werd gelegd met eerdere firmware-updates, zal de PS3 systeemsoftware-update 2.50 bestaande functies aanscherpen en nieuwe functies mogelijk maken. De update voorziet in exclusieve mogelijkheden om de officiéle draadloze headset te gebruiken, met bijvoorbeeld weergave in beeld van volume, batterijvermogen en stiltefunctie.

De nieuw toegevoegde High Quality (HQ) mode ondersteunt geavanceerde draadloze technologie en het dual-microfoon-design van de headset voor heldere voice-communicatie over de breedbandverbinding van het PS3-systeem. De HQ-mode zorgt voor een enorme verbetering van de voicechat-ervaring in Multiplayer-titels als Resistance 2, welke in november wordt gelanceerd.

Om de spelervaring op PS3 nog verder te versterken, voorziet de firmware-update tevens in een toepassing om screenshots in games te maken. Hierdoor kunnen ontwikkelaars aan spelers mogelijkheden bieden om spelbeelden te schieten en te delen, zodat spelers hun favoriete spelmomenten kunnen vastleggen voor de eeuwigheid, en met vrienden kunnen delen. Titels die deze functie ondersteunen worden in de toekomst bekend gemaakt.

Update 2.50 zal ook de gebruikersinterface voor PS3 Trophies verbeteren. Als spelers een Trophy hebben gehaald, zal de notificatie in het spel nu vergezeld gaan van het specifieke Trophy-icoontje dat door de ontwikkelaar is gemaakt, terwijl ook meer intuïtieve mogelijkheden voor het vergelijken van Trophies met vrienden zijn toegevoegd, inclusief een icoontje dat elk Trophy-niveau vertegenwoordigt. Het Trophy-systeem zal verder worden uitgebreid door toekomstige firmware-updates, dit ter ondersteuning van de PS3-gemeenschap en de competitieve aard van de meer dan 12 miljoen gebruikers van PlayStation Network die wereldwijd zijn geregistreerd.

Andere nieuwe functies waarin PS3 2.50 voorziet:
• Video ”“ De videozoekfunctie laat gebruikers gemakkelijker een bepaalde filmscene vinden met behulp van thumbnails.
• Informatiebord ”“ Het informatiebord kan directe links bevatten naar de PlayStation Store, waardoor het voor PS3-bezitters gemakkelijker wordt om de content te downloaden waar ze op het informatiebord over lezen.
• Power save ”“ PS3-bezitters kunnen ervoor kiezen dat hun console of controller zich automatisch uitschakelt als deze bepaalde tijd niet gebruikt is.
• Flash 9-content wordt nu ook ondersteund door de Internet Browser.

PS3 firmware 2.50 is beschikbaar vanaf 15 oktober a.s.

Bron: Sony SCEE

Update 21 januari 2009: Inmiddels is ook PS3 firmware 2.60 beschikbaar


Sony PlayStation 3 (120GB) prijs vergelijking

Sony PlayStation 3 (250GB) prijs vergelijking