CookiesPS3 games op bioscoop formaat met XL-gaming

31 mei 2007 16:55 door Hans Wind

PS3 games op bioscoop formaat met XL-gamingOnze zuiderburen kunnen bij het bedrijf Kinepolis PS3 games spelen op bioscoop formaat met professionele geluidskwaliteit.

Het Belgische bedrijf @media heeft samen met de Kinepolis groep en met producten van Gefen een toepassing ontwikkeld waarmee in de Kinepolis bioscopen met een digitaal projectie systeem XL-gaming kan worden gespeeld met de Sony Playstation 3.

De dienst zal worden aangeboden in 22 bisocopen in Belgiƫ, Frankrijk, Spanje, Polen en Zwitserland.

“Kinepolis gebruikt een PS3 systeem van Sony met hun HD projectoren,” zegt Tom Hertsens, sales manager voor @media. “Om het video en audio signaal over te dragen, hadden ze een betrouwbare en kwalitatief goede oplossing nodig, die we hebben gevonden in de vorm van de Gefen DVI Audio Cat5 Extender”.

Met deze oplossing kan digitaal HDTV signaal over DVI met zowel digitaal als analoge audio tot 60 meter worden getransporteerd over een standaard Ethernet netwerk.

De Gefen ExtenderIn de bioscopen staat de PS3 in het midden van het theater. De Gefen extender zorgt voor het transport naar de professionele digitale projector. Op die manier kunnen gamers een uniek spelbeleving ondergaan met HDTV beeld in reuze formaat en professioneel surround geluid. Dat maakt XL-gaming tot een wel heel bijzondere ervaring.


Sony PS3 40GB prijs vergelijking