CookiesPS3 krijgt TV tuner en recorder met PlayTV en Buzz Quiz

22 augustus 2007 21:06 door Hans Wind

PS3 krijgt TV tuner en recorder met PlayTV en Buzz QuizTijdens de persconferentie op de Games Convention in Leipzig heeft Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) vandaag enkele aankondigingen gedaan die de eerdere geruchten rond een TV tuner en recorder voor de PS3 bevestigen.

Er zijn diverse entertainmentdiensten voor alle PlayStation-platformen aangekondigd, waaronder de lancering van een TV Tuner en PVR-software voor PLAYSTATION 3 of PS3, de introductie van een Video Download Service voor PSP in samenwerking met British Sky Broadcasting (Sky), een ‘voice chat’-, ‘video chat’- en ‘instant messaging’-dienst voor de PSP(tm) (PlayStation®Portable) ontwikkeld in samenwerking met BT en de lancering van een zeer geavanceerd satellietnavigatiesysteem voor de PSP. Wat software betreft werd onder meer Buzz(tm): Quiz TV aangekondigd, de PS3-versie van de populaire quizgame. Hierin kunnen deelnemers kiezen uit diverse kanalen met uiteenlopende onderwerpen, plus online-uitdagingen, downloadbare vragenpakketten en mogelijkheden om zelfgemaakte quizzen uit te wisselen.

Ook werd de lanceringsdatum van het langverwachte Gran Turismo(tm)5 Prologue aangekondigd en toonde Konami een nieuwe trailer en de speelbare demo van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots die exclusief voor de PS3 verschijnt.

PS3 als entertainment systeem voor het gezin
Ter versterking van de positie van de PS3 in het hart van de huiskamer, waar hij voorziet in alle entertainmentbehoeften van het gezin, heeft SCEE ‘PlayTV” gepresenteerd. Deze combinatie van een TV Tuner en PVR (Personal Video Recorder) geeft het thuisentertainment in Europa een nieuwe vorm. De TV tuner met twee kanalen en PVR-software veranderen de PS3 in een geavanceerde TV-recorder, waarmee gebruikers Live TV kunnen kijken, pauzeren en opnemen. Dankzij de naadloze verbinding met de PSP maakt ‘PlayTV’ het mogelijk om op afstand – via een Wi-Fi-verbinding – opnames in te stellen, Live TV te kijken en opgenomen TV-programma’s te bekijken. Het is ook mogelijk om via een USB-kabel opgenomen TV-programma’s over te zetten naar de PSP om ze in hoge kwaliteit te bekijken, waar en wanneer je maar wilt.

PlayTV zal begin 2008 beschikbaar komen in Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje, waarna andere landen met het PAL systeem zullen volgen. Een concrete planning voor Nederland hebben we nog niet gezien. Voor zover we e.e.a. nu goed begrijpen gaat het hier om een dubbele DVB-T tuner die op zich wel HD TV kwaliteit ondersteunt maar waarmee in ons land dus (nog) geen HDTV signaal is te ontvangen.

Buzz! Quiz TV op de PLAYSTATION 3
In maart 2008 wordt een nieuwe generatie van Buzz!™ gelanceerd met Buzz!: Quiz TV voor de PLAYSTATION®3 (PS3™). Deze titel wordt voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Leipzig Games Convention in Augustus. De quiz-titel die je huiskamer transformeert in een tv-quizshow is nu al geliefd bij spelers over de hele wereld, maar dankzij PLAYSTATION®Network verandert straks de hele wereld in een quizshow. Dankzij de online-ondersteuning is het namelijk mogelijk om je kennis te toetsen tegenover spelers van over de hele wereld. Buzz!: Quiz TV biedt directe toegang tot vrijwel alle denkbare onderwerpen en wordt ondersteund door een enorm aanbod aan extra content om te downloaden, waaronder quizzen die door gebruikers zijn gemaakt. De beroemde buzzercontrollers kunnen zich alvast zorgen gaan maken, want daar zal vanaf maart weer stevig op worden geramd!

Het begint in maart 2008 allemaal met de Buzz!: Quiz TV Blu-ray disc. Deze bevat maar liefst 5000 vragen verdeeld over vijf kanalen waar elke quizliefhebber van zal smullen: het Muziekkanaal, het Film- en TV-kanaal, het Sportkanaal, het Kenniskanaal en het Lifestyle-kanaal. Je kunt een quiz spelen met vragen uit een enkel kanaal, of kiezen voor de ‘Channel Hopper’ voor een willekeurige mix van vragen uit alle vijf categorieën. Hoe je ook speelt, de Buzz!-studio wordt telkens visueel aangepast aan het onderwerp waar de vragen over gaan ”“ en vanzelfsprekend wordt alles in indrukwekkende HD-beelden weergegeven.

Natuurlijk speelt de bijdehante Buzz weer een hoofdrol in het vragenvuur. Deze beroemde quizmaestro is alweer volop in training om zijn repertoire aan grappen en wist-u-datjes bij te werken voor deze next-gen-titel. Maar zelfs deze quizveteraan zal zwaar onder de indruk zijn van de volgende online-mogelijkheden die Buzz! Quiz TV biedt.

Downloadbare content: De Blu-ray Disc is nog maar het begin van de fun. De disc is een portaal naar een enorm aanbod aan quizpakketten die spelers kunnen downloaden via de PlayStation®Store op PLAYSTATION Network, en dit aanbod zal constant worden aangevuld. Veel quizzen richten zich specifiek op een land of zelfs een bepaalde stad, denk bijvoorbeeld aan een quiz over een Nederlands voetbalteam.
– Er zijn allerlei manieren om van je nieuwe content te genieten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:
– Een quiz met alleen maar vragen uit het pakket dat je het laatst hebt gedownload
– Een quiz gebaseerd op een bepaald kanaal (inclusief je nieuwste content)
-‘Quiz Hopper’ ”“ een spelvariant waarin de vragen uit de diverse kanalen worden gemengd met die uit je nieuwe pack.

Speel online: Een andere fantastische vernieuwing die op de PS3 mogelijk wordt is het ‘Sofa vs. Sofa’ online multiplayer-gaming. In plaats van het spelen tégen vrienden en familie laat deze nieuwe functie je met hen samenwerken om te strijden met andere groepen spelers van over de hele wereld, met twee tot vier teams tegelijk. En dat is nog maar het begin! In de toekomst worden divisies en toernooien opgezet zodat de Buzz!-gemeenschap voor eens en altijd kan uitmaken wie zich de beste quizdeelnemers ter wereld mogen noemen.

Bedenk en deel je eigen quizzen: Om zeker te stellen dat je Buzz!-controllers nooit in een doos op zolder belanden, krijg je de mogelijkheid om je eigen quizzen te schrijven, te uploaden en te delen via de geheel nieuwe MyBuzz-site welke direct met het spel is verbonden ”“ om ze vervolgens te spelen in de Buzz! Studio. Je kunt ervoor kiezen om de quizzen exclusief voor de PS3 te maken, maar ze kunnen ook gemaakt, gespeeld en beoordeeld worden via de PC.

Met vele duizenden vragen over alle denkbare onderwerpen en uitgebreide online-ondersteuning is Buzz!: Quiz TV iets waar elke liefhebber reikhalzend naar uit zal kijken. Buzz!: Quiz TV wordt in maart 2008 gelanceerd.

 
Sony PS3 160GB prijs vergelijking
 
 
 
Sony PS3 320GB prijs vergelijking