CookiesPS3 als thuisbioscoop met MUBI

21 mei 2010 13:06 door Hans Wind

PS3 als thuisbioscoop met MUBISony Computer Entertainment Europe kondigt een nieuwe overeenkomst met de toonaangevende online filmbibliotheek MUBI aan. Hiermee wordt een nieuwe service naar PlayStation 3 (PS3) gebracht die volgens Sony de wereld van onafhankelijke, internationale en klassieke film openbreekt. PS3-bezitters kunnen nu kennismaken met een ander aanbod aan films dan de grootschalige mainstream titels. MUBI wordt een gratis, downloadable applicatie die PS3-gebruikers toegang geeft tot de voortdurend groeiende filmbibliotheek van MUBI; een fantastische online ‘cinemateque’ voor filmliefhebbers volledig gevuld met gelauwerde onafhankelijke, buitenlandse en klassieke films voor on-demand streaming.

PS3-bezitters krijgen deze herfst toegang tot een schat aan hoogwaardige filmtitels, samengesteld door experts, zodat zelfs nieuwkomers kunnen genieten van datgene wat normaliter een heel mensenleven kost om te ontdekken. Bij de lancering biedt MUBI meer dan 300 films van regisseurs als Audiard en Zeferelli; alle beschikbare titels zijn direct te streamen naar je PS3.

Je zult films ontdekken waar je nog nooit van hebt gehoord, een keur aan titels bekijken op het moment dat jou het beste uitkomt en met je vrienden over favoriete rolprenten van gedachten wisselen.

Hoe werkt het? Eerst download je de gratis MUBI-applicatie via de PlayStation®Store. Vervolgens open je de applicatie en start je onmiddellijk met kijken. De service biedt klassiekers, beroemde onafhankelijke uitgaven en rolprenten van filmhuizen. Van het werk van beroemde filmregisseurs zoals de Coen Brothers en Tarantino tot Latijns-Amerikaanse regisseurs en gerestaureerde kortfilms afkomstig uit de meest obscure archieven. Gebruikers worden getrakteerd op exclusieve online premières, Oscarwinnaars, Palme D’Or winnaars en internationale filmfestivaltitels. Gelukkig biedt MUBI een complete gemeenschap van filmliefhebbers die je op weg kan helpen. Naast gratis films biedt de dienst ook een uitgebreid pay-per-view aanbod dat je gedurende een week kunt huren.

Tijdens de aankondiging van de nieuwe service schaarde MUBI-oprichter Efe Çakarel zich naast SCEE President Andrew House in Cannes: “MUBI is de snelst groeiende online bestemming voor liefhebbers van onafhankelijke, buitenlandse en klassieke films – en het is fantastisch om te zien op hoeveel mensen dat van toepassing is. Onze overeenkomst met PlayStation brengt online cinema naar televisieschermen in woonkamers overal ter wereld waardoor PlayStation bezitters in aanraking komen met een heel nieuwe wereld van entertainment. Ontdekken wordt niet leuker dan hier: van het op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes rond spraakmakende films in Cannes tot het tot je nemen van aanbevelingen van MUBI leden zoals Martin Scorsese.”

Andrew House verwelkomt MUBI bij PlayStation en voegt daaraan toe: “PlayStation staat voor fantastische entertainment, van games tot content, rechtstreeks beschikbaar in de woonkamer en instant genietbaar. Dit varieert van VidZone, de gratis on-demand muziek service tot PlayTV waar je live televisie kunt kijken, opnemen en terugspoelen. MUBI biedt de perfecte, onafhankelijke tegenpool voor onze blockbuster video delivery service, waardoor we de smaak en voorkeuren van een nog bredere doelgroep tegemoetkomen. Tel daar de DVD- en Blu-ray speler bij op en je hebt de ideale omgeving voor filmliefhebbers.”

MUBI is een service die veel meer biedt dan het mainstream aanbod en dompelt je onder in een wereld van duizenden ideeën met verschillende perspectieven. De service tovert je woonkamer om in een privébioscoop. MUBI wordt deze herfst gelanceerd en zal beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Benelux, Scandinavië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Voor meer informatie surf je naar www.eu.playstation.com/mubi

Bron: Sony

 
Sony PS3 160GB prijs vergelijking
 
 
 
Sony PS3 320GB prijs vergelijking