CookiesPS3 rood, wit en blauw

30 januari 2013 10:40 door Hans Wind

PS3 rood, wit en blauwNu koningin Beatrix met haar abdicatie Nederland opnieuw in de schijnwerpers zet, laat Sony Computer Entertainment Benelux (SCEB) de driekleur op eigen wijze wapperen met de introductie van drie nieuwe kleuren voor de PlayStation 3 of PS3. Naast zwart is de PS3 er nu ook in de kleuren rood, wit en blauw, als de Nederlandse vlag. De strak witte PS3 is vanaf 30 januari verkrijgbaar. De knalrode en helderblauwe versies verschijnen op 20 februari in Nederland.

De nieuwe slanke PS3 komt in een classic white model, een azurite blue en garnet red voor een retailprijs van 299 euro. De gekleurde PS3’s zijn gebaseerd op de 500 GB-modellen met natuurlijk twee DualShock 3 controllers die ook zijn meegekleurd.

Gedurende zijn bestaan is het PS3-systeem geëvolueerd naar een strakker design, grotere harddiskcapaciteit en nieuwe functies. In september 2012 introduceerde SCE het nieuwe PS3-systeem, dat 50 procent kleiner en lichter is dan het originele PS3-model en respectievelijk 25 en 20 procent lichter ten opzichte van het in 2009 geïntroduceerde slanke PS3-model.
Dit laatste model is nu dus ook in de drie nieuwe kleuren verkrijgbaar.

Van de PlayStation zijn wereldwijd inmiddels meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht.

Bron: Sony