CookiesQuantis CI+ CAM TV module

13 april 2012 09:33 door Hans Wind

Quantis CI+ CAM TV moduleQuantis Electronics brengt vanaf begin April 2012 onder eigen naam een Irdeto CI+ module op de markt; de Quantis TV module. De TV Module is geschikt voor gebruik in alle, door de kabelmaatschappijen gecertificeerde, CI+ TV toestellen.

Met de nieuwe TV module en een geschikte TV kan de consument genieten van HDTV zonder dat hij hiervoor een digitale ontvanger hoeft aan te schaffen.

Binnen Quantis Electronics zijn Marc Maters en Peter Princen verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de nieuwe TV module. ‘Binnen het bedrijf is een grote kennis over de retail- en kabelmarkt aanwezig. Het op de markt brengen van een TV module onder ons eigen merk is dan ook een logische stap in ons streven om ons verder te ontwikkelen als dé totaalleveranciers voor producten voor de ontvangst van HDTV’ aldus Marc Maters.

De Quantis TV module is voorzien van de nieuwste technologie en onderscheidt zich daardoor, volgens de fabrikant, op een aantal punten zoals een snelle opstarttijd vanuit standby en snel zappen. Daarnaast wordt de module geleverd in een handige, compacte verpakking met een duidelijke gebruiksaanwijzing. De Quantis TV module is geschikt voor Ziggo, Delta, Caiw, KabelNoord.

Quantis TV module prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de Quantis TV module is 79,95 Euro en de module is vanaf nu leverbaar.

Voor een actuele Quantis TV module prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Quantis

Quantis CI+ module review

Inmiddels hebben we van Quantis een CI+ module voor review ontvangen en we delen natuurlijk graag onze ervaringen met u.

De module is geschikt voor kabelbedrijven als KabelNoord, Caiway, Delta en Ziggo en is, zoals eerder opgemerkt, gecertificeerd door Ziggo.

De CI+ CAM module komt in een compact doosje waarin naast de module een beknopte maar duidelijke installatiehandleiding is opgenomen. In de handleiding staan per postcode de frequenties en netwerknummers zoals die bij de verschillende kabelaars moeten worden ingesteld voor digitale televisie ontvangst.

Installatie verliep probleemloos en ondanks het feit dat we aanvankelijk geen grote verschillen constateerden met bestaande lijn CI+ CAM’s van Neotion en SMiT. Toch zijn die verschillen er wel degelijk. Zo onderdrukt de Quantis module de overbodige “geslaagde authorisatie” boodschappen die steeds weer verschijnen wanneer de Tv wordt aangezet. Dergelijke pop-up schermen geven veel verwarring bij consumenten. Ook de overige boodschappen die de module op de TV laat verschijnen zijn duidelijker dan voorheen.

Bij het zappen hebben we geen duidelijk snelheidsverschil kunnen zien ten opzichte van andere merken.

De Quantis TV module wordt geproduceerd door Neotion zoals blijkt uit de opdruk “Powered by Neotion” op de module. De nieuwste Neotion modules zullen ook de aanpassingen hebben zoals we die hier hebben genoemd. Een zelfde soort aanpassing heeft inmiddels ook plaatsgevonden op de CAM van SMiT. De nieuwe generatie CAM van SMiT is herkenbaar aan een extra smart icon illustratie met een rode stip.

Al met al een prima module die probleemloos functioneerde tijdens onze tests met Ziggo digitale TV.