CookiesRaumfeld soundbar met draadloze subwoofer

10 augustus 2015 08:21 door Hans Wind

Raumfeld soundbar subwoofer combinatieDe Raumfeld Soundbar en draadloze subwoofer zullen eind september op de markt komen. De soundbar-subwoofer-combinatie verbetert het TV geluid bij bij films en muziek biedt een mogelijkheid voor audiostreaming en hifi-geluid. De Raumfeld Soundbar en subwoofer zijn uitgevoerd in een strak ontwerp.

Met zes hoge/middentonen, koepelmembranen van drie inch, een maximaal vermogen van 180 Watt en verschillende algoritmen voor geluidsbewerking, zorgt de wifi soundbar voor een optimaal geluid bij elk televisieprogramma of film. De luidsprekers genereren hierbij een goede geluidsweergave op bijna elke luisterpositie. De ‘sweetspot’, oftewel de optimale luisterplek, wordt daarmee uitgebreid. Ook zonder aanvullende satellieten genereert de soundbar een akoestische omgeving met een breed geluidsspectrum en surround sound ervaring. De verbinding met de televisie verloopt via één HDMI-kabel. De basisinstellingen worden dankzij HDMI-ARC en CEC via de afstandsbediening van de televisie geconfigureerd.

Multiroom streaming

De Raumfeld Soundbar biedt streaming audio. Via het draadloze netwerk krijgt u toegang tot eplaylists van Spotify, Napster, TIDAL, internetradio of muziek met hoge resolutie direct via een netwerkschijf. Uiteraard is het ook mogelijk om via de smart tv YouTube-playlists met een betere geluidskwaliteit af te spelen. Wanneer de soundbar met andere luidsprekers van Raumfeld wordt gecombineerd, krijgt de gebruiker toegang tot multiroom-opties, zoals het afspelen van dezelfde of verschillende muziek in uiteenlopende ruimtes. Tracks worden geselecteerd en afgespeeld via de gratis Raumfeld-app (beschikbaar voor smartphones en tablets met Android of iOS). Tevens wordt een afstandsbediening van aluminium meegeleverd. Zoals bekend van de draadloze luidsprekers van Raumfeld kunnen de zendertoetsen op de afstandsbediening worden voorgeprogrammeerd met de favoriete muziek van de gebruiker.

De Raumfeld soundbar komt in uitvoeringen in zijdewit of matzwart hout, een aluminium strip en een zwart luidsprekermembraan.

Basgeluid bij de Raumfeld soundbar

Voor een robuust volume en een vol basgeluid wordt de soundbar ondersteund door de bijbehorende Raumfeld actieve draadloze subwoofer met een plat ontwerp. Zijn versterker levert een vermogen van 200 Watt, dat volgens het principe van downfiring wordt doorgestuurd aan de drie naar onderen uitstralende subwoofers. Net als de soundbar heeft de draadloze subwoofer een relatief kleine omvang, zodat deze goed onder elke bank past. Hij kan ook aan de muur worden bevestigd of direct onder de HD TV worden opgesteld. De subwoofer maakt automatisch een draadloze verbinding met de soundbar via een speciale vertragingsvrije radioverbinding op de bandbreedte van 5 GHz. Een voedingkabel is het enige wat nodig is.

Soundbar kenmerken
• 6 hoge/middentonen met een eindtrap van 180 Watt
• Een nauwkeurige geluidsweergave vanuit elke luisterpositie
• Een gebalanceerdegeluidsafstemming
• Bedienbaar met de bijgeleverde afstandsbediening van aluminium, de Raumfeld-app en via HDMI-ARC en CEC met de afstandsbediening van de televisie
• De soundbar kan worden geïntegreerd met andere multiroom-systemen van Raumfeld.
• Afmetingen: diep 11cm, breed 99cm, hoog 10cm
• Gewicht: 8,60 kg

Subwoofer kenmerken
• 3 x 5 inch subwoofers, downfiring-principe, eindtrap van 200 W
• Draadloze subwoofer met een plat design
• Afmetingen: diep 33cm, breed 95,5cm, hoog 12cm
• Gewicht: 14 kg

Raumfeld soundbar en subwoofer prijs en beschikbaarheid

De combinatie van de Raumfeld soundbar en subwoofer is vanaf eind september 2015 in een matzwarte of zijdewitte uitvoering verkrijgbaar voor een prijs van 1.299 euro via de Raumfeld website. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Kopers hebben bij Raufeld het recht om de producten binnen acht weken gratis te retourneren indien het product niet bevalt.

Bron: Raumfeld