CookiesRaumfeld Sounddeck – een soundbase voor TV

24 september 2015 09:39 door Hans Wind

Raumfeld SounddeckDe Raumfeld Sounddeck is een soundbase voor beter geluid uit uw televisie en voor draadloze muziekweergave. De Sounddeck kan onder de televisie worden gezet en wordt via een HDMI-kabel op de TV aangesloten. Daarop produceert het een kraakhelder hifi-geluid met een indrukwekkend klankbeeld waarvan vanaf elke luisterpositie kan worden genoten. Raumfeld heeft ook aandacht besteed aan de mogelijkheden voor multiroom streaming audio.

De vier frontfire breedbandluidsprekers bieden, in combinatie met twee aan de zijkant geïntegreerde breedbandluidsprekers, een muziekcentrum met een krachtig geluid dat op zowel hoge als lagere volumes vrij van vervorming is. Alle dialogen zijn daarbij volgens de fabrikant optimaal hoorbaar.

Dankzij de digitale signaalverwerking (DSP) zorgen de zes luidsprekers binnen de Sounddeck voor een breed en ruimtelijk geluidsbeeld, zonder verkleuring van het bronsignaal. De zogenaamde Wellenfeld-technologie van Raumfeld zorgt ervoor dat de sweetspot, de meest optimale luisterpositie binnen een ruimte, wordt verbreed. Twee subwoofers met een omvang van 130 mm maken een externe subwoofer onnodig. De Raumfeld Sounddeck is voorzien van een klasse D-versterker met een maximaal vermogen van 280 Watt.

Naast geluidsweergave voor de TV kan de Raumfeld Sounddeck streaming audio weergeven. Het systeem kan via HDMI-ingang of optische audio-ingang op de televisie worden aangesloten. Hiervoor is slechts één kabel nodig. Dankzij de HDMI-CEC-ondersteuning kan de soundbase ook met de afstandsbediening van de TV worden bediend.

De Raumfeld Sounddeck tilt de audiobeleving naar een duidelijk hoger niveau dan mogelijk is met de geïntegreerde luidspreker van een platte televisie. Genuanceerde geluidseffecten zorgen voor een perfecte reproductie van zowel het televisiegeluid als audiobestanden. Muziek-liefhebbers kunnen met een draadloze verbinding en integratie met een reeds aanwezig Raumfeld-systeem een keuze maken uit van TIDAL, Napster of Spotify, internetradio en audiobestanden met hoge resolutie, direct vanaf de netwerkschijf. Ook YouTube-playlists kunnen via de smart-tv worden afgespeeld.

Als de Sounddeck met een bestaand audiosysteem van Raumfeld wordt samengevoegd, krijgt de gebruiker daarmee de beschikking over uitgebreide multiroom-opties waarmee deze in verschillende ruimtes in huis dezelfde muziek of telkens weer andere muziek kan laten afspelen. De Raumfeld Sounddeck kan verder worden bediend met de gratis Raumfeld App (voor smartphones en tablets met Android of iOS) of de bijgeleverde afstandsbediening van aluminium. De toetsen van deze afstandsbediening kunnen worden voorgeprogrammeerd met de favorite muziek van de gebruiker.

Het design van de Sounddeck is geïnspireerd door de Bauhaus-stijl. De Raumfeld Sounddeck heeft een behuizing van hout, veredeld met matzwarte of zijdewitte gepolijste lak en een aluminium bedieningspaneel.

Raumfeld Sounddeck prijs en beschikbaarheid

De voorverkoop voor de Raumfeld Sounddeck gaat op 4 september van start via de webwinkel. Het systeem wordt in twee uitvoeringen uitgebracht. Raumfeld-fans die niet willen wachten kunnen vanaf december beschikken over een zeer gelimiteerde “Priority Edition” van de Sounddeck in een zijdewitte of matzwarte uitvoering, voor een prijs van 1.199,99 euro incl verzending.

Wie iets meer geduld kan opbrengen, kan vanaf de lente van 2016 over de Sounddeck beschikken voor een prijs van 999,99 euro incl. verzending.

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Raumfeld