CookiesReggefiber en Cisco leveren breedband voor consument

10 december 2007 18:51 door Hans Wind

Reggefiber en Cisco leveren breedband voor consumentCisco kondigt aan dat Reggefiber, een grote fiber-to-the-home (FTTH) breedbandleverancier in Nederland, in drie steden een glasvezelnetwerk oplevert, gebaseerd op een Cisco Internet Protocol Next-Generation Network (IP NGN)-architectuur met Cisco Ethernet FTTH (E-FTTH)-technologie.

Reggefiber heeft een uitgebreid FTTH-netwerk in Nederland en met de huidige, geplande projecten worden daar nog eens 100.000 tot 200.000 huishoudens aan toegevoegd. Hiermee heeft Reggefiber het grootste FTTH-bereik in Nederland.

Reggefiber is actief in een aantal Nederlandse steden en is onlangs gestart met de aanleg van glasvezel in Deventer. Het FTTH-netwerk zal in de komende maanden ook worden uitgebreid naar andere steden, waaronder Almere.

Het netwerk biedt inwoners toegang tot breedbandsnelheden van in eerste instantie maximaal 100 megabits per seconde (Mbps), later uitgebreid naar 1 gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden maken het mogelijk geavanceerde diensten, zoals standaard en high-definition IPTV, video-on-demand, Voice-over IP en high-speed internet, over één enkele breedbandverbinding te leveren.

Reggefiber heeft de ambitie om FTTH-breedbanddiensten voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Glasvezelnetwerken bieden een praktisch ongelimiteerde, symmetrische bandbreedte, met gelijke upstream- en downstream-snelheden. Deze breedbandcapaciteit is op dit moment nog ongeévenaard als het gaat om grootschalige breedbanddiensten voor consumenten en biedt goede, nieuwe mogelijkheden voor toekomstige Web 2.0-diensten.

Peter Kamphuis, directielid van Reggefiber: “We bouwen voor onze klanten een netwerk van de toekomst. Door samen te werken met Cisco weten we zeker dat het netwerk geschikt is voor de nieuwe generatie data-, spraak-, HD TV- en videodiensten. Onze keuze is helder, we hebben gekozen voor een Ethernet point-to-point FTTH-architectuur die toekomstvast is en maximale return-on-investment biedt. Door direct naar iedere woning een glasvezelverbinding te leggen, kunnen we ervoor zorgen dat Nederland voorop blijft lopen op het gebied van breedbandtechnologie en -diensten.”

“Deze aankondiging bevestigt Reggefiber’s innovatieve benadering van de Nederlandse breedbandmarkt”, zegt Coks Stoffer, directeur Cisco Nederland. We zien een groeiende interesse in FTTH-netwerken binnen Europa, een belangrijke bevestiging van de E-FTTH-aanpak van Cisco. De symmetrische hogesnelheidsbandbreedte, lage latency en Quality-of-Service van de Cisco-technologie laten zien hoe mensen en content snel en eenvoudig kunnen worden samengebracht. De geschiedenis heeft uitgewezen dat dit soort technologische sprongen zeer nuttig is voor de totstandkoming van innovatieve diensten.”

Het glasvezelnetwerk dat het centrale kantoor of de Points of Presence (PoPs) verbindt met de woningen is het meest waardevolle onderdeel van FTTH-netwerken. Cisco E-FTTH-oplossingen zijn een goede investering doordat het niet langer nodig is overal complexe componenten te installeren.

Reggefiber maakt bij zijn nieuwe optische PoPs gebruik van Cisco Catalyst 4500 Series Switches als E-FTTH-platform en installeert een 10 Gigabit Ethernet core netwerk zodat optimaal gebruik wordt gemaakt van de grotere capaciteit die wordt geboden door de Cisco 7600 Series Routers. Fujitsu Services levert, installeert en ondersteunt de Cisco-technologie.

Bron: Cisco