CookiesRegionale zender RNN7 wil starten met HDTV

16 maart 2007 12:10 door Hans Wind

Regionale zender RNN7 wil starten met HDTVBij de Rotterdamse regionale zender RNN7 wordt op dit moment hard gewerkt om de zender klaar te maken voor het uitzenden in HDTV kwaliteit. Zoals bekend heeft HD TV een aanzienlijk betere kwaliteit dan de conventionele standaard resolutie die momenteel door de meeste Nederlandse zenders wordt gebruikt. Dit betekent dat straks RNN7 op de meeste moderne HD-Ready breedbeeldtelevisies in een aanzienlijk betere beeldkwaliteit zal kunnen worden weergeven.

Vanwege de hoge kosten aarzelen andere Nederlandse televisiestations nog om te investeren in HDTV kwaliteit. RNN7 ziet High Definition echter als de uitzendstandaard voor de toekomst en heeft de stap gezet om alle faciliteiten zo snel mogelijk aan te passen. Het streven daarbij is om per 1 mei definitief over te schakelen op het uitzenden van een volledig HD-signaal.

Op dit moment zijn er in Nederland nog geen zenders die volledig op HD-kwaliteit uitzenden. Andere televisiestations zoals Discovery Channel, Animal Planet, BBC, VTM en Sport 1 maken wel al gedeeltelijk gebruik van het HD-signaal. Een volledige overstap naar High Definition biedt RNN7 een unieke concurrentiepositie, die vooral interessant is voor digitale bekabelaars.

Momenteel heeft RNN7 een bereik van 6,5 miljoen potentiĆ©le kijkers. Volgens directeur Leo Houkamp kunnen dat er snel meer worden: ,,Voor de grote bekabelaars, zoals Casema en UPC zijn onze ontwikkelingen erg interessant. Ook zij zien HD als de uitzendkwaliteit van de toekomst. Dat wij als eerste Nederlandse zender volledig overschakelen, maakt ons een geschikte partner voor de toekomst. We willen ons bereik dan ook spoedig via digitale televisie sterk uitbreiden.”

Over RNN7
RNN7 begon in 2003 als Rotterdamse zender. De commerciƩle omroep is inmiddels sterk gegroeid en te ontvangen door 6,5 miljoen mensen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en landelijk via CanalDigitaal. RNN7 beschouwt zichzelf als een jonge familie- en nieuwszender die op termijn wil doorgroeien naar een landelijke speler in de televisiebranche. Dit wil de zender realiseren door een sterke gebiedsuitbreiding, gepaard gaand aan een landelijk inzetbare programmering.