CookiesReview – Philips 47PFL7008K LCD LED Smart TV

1 juli 2013 08:45 door Hans Wind

Review - Philips 47PFL7008K LCD LED Smart TVIn deze Philips 47PFL7008K review testen we deze LED TV met een 47 inch beeldscherm en een Full HD resolutie. Daarnaast is deze TV geschikt om 3D weer te geven via het ingebouwde passieve 3D systeem. De uitgebreide specificaties van deze HD TV kunt u vinden in ons eerdere artikel over de Philips 7PFL7008K.

In de PFL7008 serie heeft Philips naast de 47PFL7008K ook nog de volgende modellen:
• De Philips 55PFL7008K met 55 inch scherm
• De Philips 42PFL7008K met 42 inch scherm

Philips 47PFL7008 installatie

In de doos van de Philips 47PFL7008 treffen we het volgende aan: de TV met stroomsnoer, de voet met schroeven en inbussleuteltje, de afstandbediening met batterijen, een veiligheidsdocument in 30 talen, een snelstartgids met installatie instructies, een scart adapter, een component adapter en vier 3D-brillen. Er zit overigens een uitgebreide handleiding ingebouwd in de TV. De uitgebreide Nederlandstalige handleiding van zo’n 80 pagina’s is te downloaden vanaf de Philips website (PDF).

De eerste stap is montage van de voet. Wanneer die aangebracht is moet u wel even uitkijken met het neerzetten omdat de dunne voorkant van de metalen voet niet voorzien is van rubberdopjes.

De TV kan overweg met kabel en satellietsignaal. We kozen in dit geval voor de kabelaansluiting via Ziggo. Het zoeken van zenders duurde aanzienlijk langer dan we bij andere TV’s gewend zijn. De oorzaak ligt in het feit dat Philips geen mogelijkheid biedt om op de kabel alleen naar digitale zenders te zoeken. Zoeken naar analoge zenders duurde in dit geval dus wat langer maar verder leverde de installatie met CI+CAM geen enkel probleem op.

Mooi is dat de Philips TV ARC (Audio Return Channel) door kan geven op alle vier HDMI aansluitingen.

Wi-Fi is in de Philips 47PFL7008K ingebouwd maar voor deze review hebben we de TV bedraad op ons netwerk aangesloten. De TV is overigens ook voorzien van Wi-Fi Miracast om eenvoudig het beeld van uw smartphone, tablet of PC op de TV te bekijken.


Philips 47PFL7008K afstandbedieningAfstandbediening

De afstandbediening van de Philips 47PFL7008K ziet er goed uit en voelt meteen degelijk aan. In feite zijn het drie afstandbedieningen in één. Aan de ene kant vinden we de meer gangbare nummer- en pijltjestoetsen in combinatie met speciale functietoetsen. Die knoppen voelen goed aan en ze hebben een duidelijk klikpunt. De andere kant van deze afstandbediening is voorzien van een toetsenbord voor invoer van tekst en speciale tekens. Dat toetsenbord is gesplitst in twee delen, aan weerszijden van de afstandbediening, om bediening met de duimen mogelijk te maken.

Als laatste hoofdfunctie kan de afstandbediening ook nog worden gebruikt om – binnen de Smart TV menu’s – een soort muiscursor op de TV te bedienen. Een handige toevoeging om de bediening van die functies nog wat intuïtiever te maken.

De TV kan ook nog worden bediend via een MyRemote-App die zowel voor iOS als Android beschikbaar is.

Beeldkwaliteit en geluid

Aanvankelijk waren we wat teleurgesteld over de beeldweergave van de Philips 47PFL7008, Het beeld was zeker niet slecht te noemen maar toch niet van de kwaliteit die we van dit merk zouden verwachten. Al snel werd duidelijk dat de energiebesparende instellingen de oorzaak waren. Fabrikanten doen tegenwoordig enorm hun best om een goed energielabel binnen te halen – deze TV heeft een A+ label- maar dat gaat vaak wel ten koste van de beeldkwaliteit. Nadat we we de instellingen voor de dynamische achtergrondverlichting hadden gezet op “Optimaal beeld” verscheen een prachtig plaatje op de 47PFL7008. De keuze is uiteraard aan u maar wij hebben de TV niet meer van deze stand afgehaald. Ook hebben we een aantal beeldbewerkingsfunties laag- of uitgezet. Het beeld heeft mooie verzadigde kleuren zonder te overdrijven en vooral huidtinten werden fraai weergegeven. Ook snel bewegende onderwerpen werden goed weergegeven.

De TV beschikt over 3-zijdig Ambilight: boven het beeld en aan de zijkanten. Dat zijn meerkleurige ledjes aan de achterkant van de TV die licht afgeven in de kleur van het TV beeld op dat moment. Dat werkte allemaal prima. Het blijft een kwestie van smaak of u dit mooi vindt of niet. Uiteraard kan Ambilight eventueel ook uitgezet worden.

Het geluid van de TV is niet slecht en kan een behoorlijk volume produceren. Toch raden we aan om de TV aan te sluiten op een externe versterker met volwassen luidsprekers als u echt van film en muziek wilt genieten.

Menu’s en Smart TV mogelijkheden van de Philips 47PFL7008

Het Smart TV deel van de TV maakt een verzorgde indruk. Er zijn inmiddels veel Apps voor dit platform beschikbaar en met de ingebouwde camera is Skype ook met beeld te gebruiken. Dat laatste werkte prima in de praktijk.

De EPG (Elektronische programma Gids) geeft wel het geluid van de actieve zender door maar bevat niet, zoals we dat bij andere merken wel zien, een venstertje waarin het beeld van de actieve zender te zien blijft. Verder is de EPG netjes uitgevoerd.

De menu’s zijn duidelijk en netjes uitgevoerd en de bediening verloopt soepel.

Philips 47PFL7008K review samenvatting en conclusie

Na het uitschakelen van de energiebesparende instelling gaf de Philips 47PFL7008K een prachtig beeld met natuurlijke kleuren en goede bewegingsscherpte.

Wat ons betreft is deze TV zeker een aanrader.

Philips 47PFL7008K prijs en beschikbaarheid

De Philips 47PFL7008K is beschikbaar vanaf april.