CookiesRicoh WG-M1 – een digitale actiecamera

12 september 2014 16:12 door Hans Wind

Ricoh WG-M1 digitale actiecameraDe Ricoh WG-M1 is een nieuwe digitale actiecamera in de water- en schokbestendige WG-serie, met ultragroothoeklens. Met deze camera maak je onder water en tijdens outdooractiviteiten foto’s en video’s in hoge kwaliteit.

Uitgangspunt bij het ontwerpen van de Ricoh WG-M1 was een camera die goede prestaties levert in veeleisende, actieve omstandigheden – zowel onder als boven water. De camera is dan ook te gebruiken tot tien meter diepte zonder dat u een beschermende onderwaterbehuizing nodig hebt. Daarnaast is hij bestand tegen vallen van twee meter hoogte en tegen temperaturen tot -10°C.

Met de ultragroothoeklens van de WG-M1 maakt u full-HD-video’s en 14 effectieve megapixels zorgen voor foto’s in hoge resolutie. Met de ‘continuous-shooting’-optie legt u onderwerpen vast in een beeldenreeks met een snelheid van ongeveer tien beelden per seconde. Het ontwerp van de body is primair gericht op buitengebruik, net zoals die van de andere camera’s in de WG-serie.

Verder is de Ricoh WG-M1 uitgerust met een 1,5-inch kleuren-lcd-scherm en draadloze LAN-verbinding voor bediening met een smartphone. Zo kunt u tijdens het maken van zowel foto’s als video’s realtime beelden zien.
De belangrijkste features op een rij

Ricoh WG-M1 kenmerken

• Onder water fotograferen zonder extra behuizing

• De bijgeleverde onderwaterlens bevestigt u eenvoudig op de luchtdichte body. Daarmee bent u ervan verzekerd dat de Ricoh WG-M1 beschermd is tot een diepte van tien meter en wel één uur lang (gelijkwaardig aan IPX8 of JIS Class 8). Zijn ontwerp maakt hem ook bestand tegen vallen van twee meter hoogte, stofbestendig (gelijkwaardig aan JIS Class 6) en bestand tegen temperaturen tot -10°C.

• Full-HD-video-opnamen in het H.264-opnameformaat (1920 x 1080 pixels, verhouding 16:9) met een snelheid van dertig frames per seconde. U kunt kiezen uit vier beeldhoekinstellingen: Wide (ongeveer 137 graden), Medium, Narrow en Underwater. De camera biedt ook een aantal creatieve functies die complexe video-opnamen eenvoudiger maken. Denk aan ‘motion detection’ dat automatisch begint met het opnemen van een video als de camera een bewegend onderwerp binnen het beeldveld detecteert. ‘Loop recording’ blijft video’s opnemen terwijl hij nieuwe bestanden creëert met intervallen van vijf of tien minuten. Met ‘High-speed Movie’ (848 x 480 pixels bij 120 fps) neemt u video’s op specifiek voor afspelen in slowmotion. En met ‘Time Lapse Movie’ maakt u gecomprimeerde video’s met behulp van een time lapse-opnametechniek. Verder beschikt de camerabody over een micro-HDMI-uitgang (type D), zodat u video’s en geluid tegelijkertijd op externe apparaten kunt afspelen.

• Foto’s in hoge resolutie, gemaakt met een ultragroothoeklens van 160 graden en ongeveer 14,0 effectieve megapixels

• Functioneel, op outdoor gericht ontwerp. Net als de andere camera’s in de WG-serie heeft de WG-M1 een functioneel, robuust ontwerp, wat hem geschikt maakt voor outdoorfotograferen. Op het 1,5-inch kleuren-lcd-scherm beoordeelt u tijdens het fotograferen eenvoudig de compositie. Dankzij de grote bedieningsknoppen switched u bijvoorbeeld makkelijk tussen foto- en video-opnamen, zelfs met handschoenen aan. Daarnaast beschikt dit model aan de onderkant over een schroefdraad voor een statief, waarop u ook snel andere accessoires bevestigt.

• Draadloze LAN-verbinding voor bediening op afstand met een smartphone. Met de Ricoh WG-M1-app op uw smartphone of tablet bedient u op afstand verschillende functies op de camera. Bevestig de status van een onderwerp of situatie en druk de ontspanknop in, of bekijk video-opnamen realtime. Doorzoek en download foto’s en video’s die u met de WG-M1 hebt gemaakt, op een smartphone of tablet. Bewerk ze vervolgens moeiteloos met de tools in de app. Upload ze daarna en deel ze met vrienden via social media en andere websites.

• Gezichtsherkenning AF & AE-functie die automatisch scherpstelt en de belichting instelt op het gezicht van je onderwerp.

• WG-bevestigingspunt waarmee u de camerabody vastzet op verschillende oppervlakken met behulp van krachtig plakband.

• Riem met karabijnhaak waarmee je de camera vastmaakt aan bijvoorbeeld een rugzak, zodat u hem makkelijk kunt meenemen.

• Te gebruiken met micro SD- en micro SDHC-geheugenkaarten.

Ricoh WG-M1 prijs en beschikbaarheid

De Ricoh WG-M1 is van begin oktober verkrijgbaar in de kleuren zwart en oranje voor een adviesprijs van 229 euro.

Bron: Ricoh