CookiesR&M glasvezeloplossingen voor HDTV distributie

19 december 2007 15:52 door Hans Wind

R&M glasvezeloplossingen voor HDTV distributieReichle & De Massari (R&M), de Zwitserse producent van netwerkbekabeling, introduceert een aantal professionele glasvezelproducten voor de distributie van HDTV en integratie van communicatienetwerken. De nieuwe CATV FO oplossing maakt het mogelijk om TV-signalen in een glasvezelbackbone zonder versterking over een afstand van 2000 meter te verzenden. Deze multimedia oplossing is toepasbaar in gebouw- en campusnetwerken, om kabeltelevisie of andere media zonder kostbare versterkers naar de gebruikers te kunnen brengen.

Verder introduceert het bedrijf een glasvezelmodule die de integratie van verschillende soorten glasvezelbekabeling in communicatienetwerken sterk vereenvoudigt. Deze module is te gebruiken in LAN-, campus- en carriernetwerken en voor gebruikerstoepassingen.

HDTV compatibel
R&M’s CATV FO oplossing is ontwikkeld voor het distribueren van TV of andere video-signalen (o.a. beveiliging) naar maximaal 64 ontvangers bij bedrijven, industrie- en recreatieterreinen, hotels, distributiecentra, raffinaderijen, havens en treinstations.

Het product ondersteunt de hoge resolutie HDTV-technologie, single-mode en multi-mode infrastructuren en golflengtes tussen 1290 en 1600 nm. Als de signalen al via glasvezel een gebouw binnenkomen, zijn deze met R&M splitters door te sturen naar de vloer-distributiepunten. In OS1-klasse bekabeling zijn de signalen over 2000 meter of nog langere afstanden te distribueren, in OM2-klasse netwerken tot maximaal 600 meter. In vergelijking met coaxkabel kan R&M’s glasvezeloplossing deze lengtes overbruggen zonder signaalversterker en daarbij behorende stroomvoorziening.

Flexibel integreren
R&M’s nieuwe glasvezelmodule integreert verschillende soorten glasvezelbekabeling en -connectoren in één multifunctionele en eenvoudig te installeren behuizing. De installatie is gebaseerd op een flexibel bouwstenenprincipe waarvoor geen speciaal gereedschap meer nodig is. De nieuwe glasvezelmodule van R&M vervangt drie oudere types maar blijft compatibel met bestaande systemen en past zowel in het R&Mfreenet LAN-concept als de carrierbekabeling van het bedrijf. Er is ruimte voor maximaal 144 glasvezel-connecties met bijbehorende break-out en splicekabels en de module is zowel horizontaal als verticaal te monteren. Voor verticale montage zijn drie hoogteposities in een standaard 19″-rack nodig. Verder ondersteunt de nieuwe glasvezelmodule gangbare sub-rack of distributiemontages, zoals 4-kanaals 7 TE en 5.6 TE en veelgebruikte single en multi-mode E-2000 adaptersystemen voor LC-D en SC-RJ. Om alle verschillende adapters te kunnen ondersteunen levert R&M vijf modellen frontplaten van plastic en metaal, die maximaal 12-poorten kunnen bevatten.

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) is een Zwitserse ontwikkelaar en producent van bekabelinginfrastructuren. De producten van het bedrijf worden in ruim 140 landen in netwerken van bedrijven en operators toegepast. Met een omzet van ruim 120 miljoen euro in 2006 en wereldwijd 650 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland. In de afgelopen vijf jaar is de omzet verdubbeld, terwijl het bedrijf in de eerste helft van 2007 een omzetgroei van 25% heeft gerealiseerd. R&M levert complete bekabelingsystemen voor kantoren, woningen, telecombedrijven en industriéle toepassingen. Deze worden door erkende installateurs gemonteerd en gecertificeerd.